mentionez ca sunt studinte in drept in anul III, invat de obicei dar nu excelez, am mai facut o faculate care sper sa ma ajute sa plec in Canada dar, pina atunci macar pentru mine sa incerc sa-mi rezolv problmele :))
Intr-o dimineata pe zapezile care au fost am ramas cu masina inzapezit. Avind tractiune pe spate am omorit motorul inainte si inapoi sa iei din zapada. Un cetatean ma ajuta sa ies, impingindu-ma si plec. Dupa asta plec din localiate si ma intorc peste vreo 4 zile.
Ma trezesc cu un politist la usa care imi spune sa vin la ora 22.00 la politie sa dau o declaratie cu privire la un accident. La ora stabilita ma duc la politie unde, un individ daduse o declaratie cum ca el de la geamul locintei sale a vazut cum eu am atins masina XXX dupa care m-am sustras de la locul acidentului. Individul era actionar/asociat/administartor la firma Y proprietare masinii presupus a fi lovite in parcare.
Pe declaratia lui data in ziua de 05.02 exista o indicatie scrisa de seful politzistului sa procedeze la identificarea conducatorului auto zzz (eu) sai sa i se retina permisul de conducere.
In data de 09.02, ora 22.00, cind am fost invitat la politzie, am declarat ca nu am cunostinta despre nici un fel de evenimet rutier intimplat in 05.02 si ca nici nu am fost implicat in vreun eveniment rutier.
Politistul spune ca avind in vedere cele declarate de mine sa ne intilnim a doua zi pe la 14 sa vedem cum rezolvam problema.
Intervine o situatie neprevazuta si plec din localitate. Pe data de 16.02 cind ma intorc acasa, ma intilnesc pe la ora 15.00 cu politistul ce avea cazul. Acesta imi ia efectiv toate documentele spunind sa vin la ora 21.00 sa faca procesul verbal. Imi spune ca nu are ce sa faca, trebuie sa incheie un proces verbal, cu toate ca s-a mai uita mai atent la masina individului si ca avaria pe care o are masina individului e la o inaltime mult mai mica decit bara meadar, el trebuie sa scape de caz.
Ma duc la ora stabilita si politzistul face un proces verbal in care scrie ca in data de 05.02 am lovit masina XXX si nu am anuntat in 48 ore. Conform 223din RAOUG195/02 imi da o amenda de la 1.500.000-5.000.000 si in temeiul 231 imi retine permisul in vederea suspendarii.
La avarii specifica aripa lui lovita si fara urme la mine.
Imi da o dovada fara valabilitate pentru permis si imi spune sa fac contestatie, chiar ofrindu-se sa-mi arate un model de contestatie. :))
Plec de acolo si... si cu bani luat cum se spune si a doua zi cu ajutorul internetului, cu niste legi citite incropesc o plingele inpotriva PV.
Cind ies de la serviciu la 16.00 ma duc sa depun plingerea. Bineintzeles nu e nimeni sa o primeasca ca doar au terminat si ei programul la 16.00 ca sunt oameni si ei (desi nu as fi sigur) si o las la ofiterul de serviciu. A doua zi dau un telefon sa vad daca plingrea me e inregistrata, aflu ca se afla "la mapa" si ca pot sa vin in cursul zilei sa o iau cu nr de inregistrare.
Ma invoiesc si la 15.15 ajung la politie unde aflu ca fiind vineri :)) ei termina la 14.00 si ca nu are cine sa-mi dea plingerea cu stampila si numarul de inregistrare si ca sa vin luni. Dupa un schimb de cuvinte amiabil, ofiterul de serviciu imi semneaza pe o copie a plingerii ca a foat depusa dar, nu stampila nu numar doar semnatura lui. Probabil nu are nici o valoare dar, cred ca cea depusa cu o zi inainte sigur e inregistata.
Acum ce fac eu? Pina luni ma mai sui la volan sau nu?
Vazind atita dorinta de a fi in sprijinul cetateanului, duc masina mea linga masina presupus a fi lovita de mine. Cu un aparat foto fac vreo 18 poze in care se vede clar ca lovitura pe care o are stimabilul este la vreo 20 cm mai jos decit bara mea cu care se presupune ca l-as fi lovit.
Acum sunt cu pozele in buzunar, cu procesul verbal, dovada fara valabilitate pentru permis si o copie de pe plingere semnata de un ofiter de sreviciu. 99% plingerea este inregistrata dar, pina luni pot legal sa conduc?
Ce fac mai departe? Ii fac o plingere penala pentru abuz in serviciu politistului si una pentru denuntz calomios individului?
Un model de radactare unde gasesc? E de ajuns proba cu foto pe care o am? Procesul verbal nu mentioneaza numele meu intreg, lipsind un nume, si are o mizgalitura la o cifra la CNP unde politzistul a gresit o cifra si a modificat-o peste.
In plingere am aratat si asta, ca vici de forma dar, in esenta eu nu am atins masina omului si se si vede din poze, credeti ca pot sa cistig? ma ajuta cineva? Nu ma trimite-ti la un avocat sa rezolve el, vreau sa incerc sa rezolv singur, un sfat, o trimitere la o lege etc. asta as dori. Vad ca forumul nu permite dar, as fi pus si o poza ca sa vedeti si dvs . despre ce e vorba.
Va multzumesc anticipat.
Ce si cum trebuie sa fac? daca se poate sa ma ajutati
Data viitoare cand mai vrei sa intrebi ceva, incearca sa o faci mai pe scurt ca altfel nu citeste nimeni ce ai scris.
Daca vrei sa faci o plangere penala, o redactezi tinand cont de prevederile art. 222 Cod pr. pen.
(1) Plangerea este incunostintarea facuta de o persoana fizica sau de o persoana juridica, referitoare la o vatamare ce i s-a cauzat prin infractiune.
(2) Plingerea trebuie sa cuprinda: numele, prenumele, calitatea si domiciliul petitionarului, descrierea faptei care formeaza obiectul plingerii, indicarea faptuitorului daca este cunoscut si a mijloacelor de proba.
(3) Plingerea se poate face personal sau prin mandatar. Mandatul trebuie sa fie special, iar procura ramine atasata plingerii.
(4) Plingerea facuta oral se consemneaza intr-un proces-verbal de organul care o primeste.
(5) Plingerea se poate face si de catre unul dintre soti pentru celalalt sot, sau de catre copilul major pentru parinti. Persoana vatamata poate sa declare ca nu-si insuseste plingerea.
(6) Pentru persoana lipsita de capacitatea de exercitiu, plingerea se face de reprezentantul sau legal. Persoana cu capacitate de exercitiu restrinsa poate face plingere cu incuviintarea persoanelor prevazute de legea civila.
Daca vrei sa faci o plangere penala, o redactezi tinand cont de prevederile art. 222 Cod pr. pen.
(1) Plangerea este incunostintarea facuta de o persoana fizica sau de o persoana juridica, referitoare la o vatamare ce i s-a cauzat prin infractiune.
(2) Plingerea trebuie sa cuprinda: numele, prenumele, calitatea si domiciliul petitionarului, descrierea faptei care formeaza obiectul plingerii, indicarea faptuitorului daca este cunoscut si a mijloacelor de proba.
(3) Plingerea se poate face personal sau prin mandatar. Mandatul trebuie sa fie special, iar procura ramine atasata plingerii.
(4) Plingerea facuta oral se consemneaza intr-un proces-verbal de organul care o primeste.
(5) Plingerea se poate face si de catre unul dintre soti pentru celalalt sot, sau de catre copilul major pentru parinti. Persoana vatamata poate sa declare ca nu-si insuseste plingerea.
(6) Pentru persoana lipsita de capacitatea de exercitiu, plingerea se face de reprezentantul sau legal. Persoana cu capacitate de exercitiu restrinsa poate face plingere cu incuviintarea persoanelor prevazute de legea civila.