art. 322 pct. 1 sau 281 indice 1 C. proc. civ?
art. 322 pct. 1 sau 281 indice 1 C. proc. civ?
Cand dispozitivul hotararii contine dispozitii potrivnice, ceea ce ambele articole mai sus pomenite prevad, care este motivul pentru care alegem revizuirea si nu lamurirea dispozitivului sau inlaturarea dispozitiilor potrivnice? Sau invers... lamurirea dispozitivului sau inlaturarea dispozitiilor potrivnice si nu revzuirea.
multumesc!
multumesc!
Revizuire ceri cand sunt contradictii intre prevederile dispozitivului (ex.admite cererea reclamantului, obliga reclamantul la plata cheltuielilor de judecata) lamurire atunci cand nu se pricepe ce o dat onorata, ori nu se poate aplica ( ex.obliga paratul la plata unei sume, reprezentand 25%, fara a zice din ce)
ok, am priceput.
te mai intreb una, daca tot te-am prins...
avem complet de 2. unul recuzat. 30(1) zice ca recuzarea se hotaraste de instanta respectiva, fara judecatorul recuzat. pe urma in cod am un RIL care zice ca recuzarea trebuie judecata tot in complet de 2. pe cine pui in locul recuzatului? judele de serviciu sau merge la instanta superioara, cum zice 30(2)?

te mai intreb una, daca tot te-am prins...
avem complet de 2. unul recuzat. 30(1) zice ca recuzarea se hotaraste de instanta respectiva, fara judecatorul recuzat. pe urma in cod am un RIL care zice ca recuzarea trebuie judecata tot in complet de 2. pe cine pui in locul recuzatului? judele de serviciu sau merge la instanta superioara, cum zice 30(2)?

Deci, dacai sa zicem in recurs, complet de 3 la tribunal. Tribunalul are 7 judecatori. Din completul de 3 unu i recuzat, iar ceilalti 4 disponibili 1 ii recuzat si el iar ceilalti 3 is betegi, sau se abtin, atunci mere la Curte.
Deci judecata de catre instanta superioara este un efect al imposibilitatii alcatuirii completului la instanta respectiva.
Deci judecata de catre instanta superioara este un efect al imposibilitatii alcatuirii completului la instanta respectiva.
Nu sunt rau... ma amuzam. :)No nu fi rau kynes.
Da totusi ce drac se intampla, apropos de recuzare, daca recursu ii la Onorata Suprema si se recuza/abtin toti?
Situatia e pur ipotetica. Zice in coduri ca cererea de recuzare a tuturor judecatorilor unei instante sau unei sectii e inadmisibila. Iar motivele de recuzare/abtinere nu-s asa multe incat sa-i priveasca pe toti judecatorii Inaltei, care dupa cate stiam eu sunt peste 80...
Daca nu s-or mai fi pensionat intre timp, de frica legii salarizarii unice...