Motive suspendare...amanare partaj??

Discutii privind procedura civila
Post Reply
Carla

Motive suspendare...amanare partaj??

Post by Carla » 23 Aug 2009, 11:49

Buna ziua,
am citatie cu fostul sot pt partaj bunuri comune la sf lui sept...
Bunurile comune se rezuma la niste corpuri de mobilier si electrocasnice. si un credit de nevoi personale fara ipoteca la care mai avem de platit 2 ani rate.
Problema este ca eu de ieri nu mai am job,urmand a benef de somaj.
Ideea e creditul....daca nu mai alt venit,decat suma modica reprezentata de somaj ...pe ce baza ne mai judecam???Eu nu voi mai avea posibilitatea de plata a chelt judec sau chiar a ratei pana la momentul in care imi voi gasi din nou ceva de munca.
Obiectele din casa nu sunt problema,ca le poate lua si maine,creditul e problema...poate judecatorul sa suspende ( sau ce altceva mai poate hotara in acest caz?) cazul pana la mom in care voi depasi faza de somaj,adica un an,dc nu am venit si deci nu voi putea achita creditul partea mea?
Pot face o intampinare in acest sens??Are rost sa lungim aiurea procesul doar pt a aduna chelt judecatoresti??
Pot beneficia de tratamnet special din partea bancii dc am devenit somer si nu mai pot acoperi rata creditului cu indemnizatia de somaj??

observer

Post by observer » 23 Aug 2009, 21:47

Pai creditul ramane cum e in contract. Cine l-a luat ala il plateste. Judecatorul nu pote modifica contractul. Daca v-ati obligat sa il rambursati amandoi asa o sa il platiti. Daca nu banca va incepe executarea silita. Mai exact ce a cerut sotul in cadrul actiunii de partaj referitor la credit?

Carla

Post by Carla » 24 Aug 2009, 09:26

In cererea de partaj sunt prezentate un nr de 15 bunuri + si 2 credite in curs : se cere recunoasterea dobandirii acestora in cursul casatoriei de catre amandoi soti,constatarea diferentelor de rambursat la credite,stabilirea contributiei 50%,egalizare sulte,plata chelt judecatoresti.
Ideea este cum am mai spus creditul
Lista cu bunurile din casa eu i-am dat-o exsotului tocmai pt a alege ce doreste si pt a veni si el cu un calcul,ceva,asta pt a preveni reprosurile ca i-am dat lucrurile ce nu erau ok ca nu imi trebuiau mie..etc.
Dar m-am trezit cu citatia pt partaj,unde vazusem si sentinta de divort.Nu a venit sa discutam nimic,
La acel moment stabilisem verbal ca asteptam sentinta de divort si apoi facem fiecare separat credit pe jumatate din creditul ramas si il achitam si pa, Numai ca el avea sentinta si nu a zis de ea nimic,eu o asteptam si abia acum am ridicat-o de la tribunal.
Creditul era cel care il interesa si pe el, sustinand in repetate randuri ca nu-l intereseaza bunurile si oricum nu ar avea cum sa poarte dupa el un pat un frigider,intrucat nu are un domiciliu fix.
Valoarea creditului dc as rambursa azi ar fii in jur de 12.000 de lei,adica cam 6.000 partea fiecaruia.
La cat se ridica toate chelt judecatoresti??Merita acesti 6000 atata circ?
Am incercat sa-i explic ca mai bine am achita creditul pe banii aia,dar nu am cu cine comunica.El este impins de la spate de tatal si de amanta lui..defapt acum ii poate fii prietena fiindca e divortat.
Eu nu vreau procesul fiindca nu avem apartamente de impartit si nici valoarea nu e super mare.L-am lasat sa aleaga el si acum ma trezesc citata la tribunal,cand vb cu el zice sa am rabdare sa se termine procesul...
ce sa fac?

Post Reply