Discutii privind raporturile de Drept Comercial
-
norocel
Fanna tu oricum ai numit contractul, tot de inchiriere sau locatiune este
Spune-mi totusi cine a scris cartea despre care vorbesti ?
-
croc
ainsof, nu am vazut;
spune-mi tu unde sa ma uit si poate alta data te limitezi la argumente, contraargumente, fara ironii inutile;
nu te contrazic pentru ca nu stiu deocamdata daca ai sau nu dreptate (tu nu mi-ai dat argumente, ai preferat sa te hlizesti, asa ca trebuie sa verific singura);
dar si daca ai avea dreptate ce te tot amuzi atata???
tu le stii chiar pe toate????
si daca tu le stii trebuie sa le stie toti????
si daca nu le stiu toti ceilalalti sunt chiar prosti????
si mai zici ca esti in varsta.......
unde-ti este maturitatea????
sau esti chiar atat de in varsta???? :P
-
dinubocos
fanna wrote:Eu sunt de parere, ca daca am folosi termenul de locator s-ar putea confunda cu principalul contract, cel de inchiriere, iar acesta de al doilea, de subinchiriere este in strinsa legatura cu primul, tinindu-se cont, in general ma refer aici, si nu la speta mea, ca in contractele de inchiriere se precieaza in general ca chiriasul nu poate se subinchirieze spatiu decit cu acordul locatorului. Deci contractul de subinchiriere trebui sa contina termeni distincti fata de lec de inchiriere. Asa ca eu am folosit termenele de sublocator si subchirias, sper sa fie bine.Am gasit un contract de subinchiriere intr-o carte de contracte si si acolo aceasi termeni se foloseau.
De fapt, daca in contractul de chirie sau subchirie sau subsubchirie nu se specifica expres ca locatarul nu are dreptul sa subinchirieze decat cu acordul locatorului atunci acesta o poate face.
Si chiar: daca au loc mai multe subinchirieri succesive unde ajungem ? La subsubsub...inchiriere sau la suninchiriere de gradul 5???
-
norocel
Pana la urma, esential este ca si contractul de "subinchiriere" este tot un contract numit, caruia i se aplica regulile de la contractul de inchiriere.
-
dinubocos
Si astfel s-a pus punctul pe i.
Ca veni vorba de i: care era intrebarea?
-
norocel
Intrebarea era:
fanna wrote:Cum sunt denumite partile intr-un contract de subinchiriere :sublocator si subchirias?
-
simmy
Nu stiu ce carti ati citit voi , dar Francisc Deak vorbeste la pg. 209, contracte speciale de sublocatie, si spune la un moment dat " sublocatorul poate dobandi.... etc "
prea multa vorbarie, degeaba, ....... parerea mea.... De aia avem carti de drept... sa ne uitam in ele din cand in cand

-
norocel
Si unde spui tu ca gasim reglemnatat in legislatie un contract de sublocatiune, distinct de conmtracul de locatiune?
Sau ca sa fiu si mai exact, ce fel de contract este contractul de "sublocatiune", numit sau nenumit, si ce reguli i se aplica de la locatiune (contract numit, reglementat de codul civil) sau de la "sublocatiune"?