Buna ziua...
In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al licitatiei la acel termen) si am adjudecat in contul a 2 creante (o sulta si o cesiune de creanta). Executorul mi-a pus in vedere ca trebuie sa achit creditorii preferentiali, care erau :BCR (ipoteca de rang I), SPIT si chelt de executare. Am depus banii care sa acopere creantele preferentiale inca din luna februarie. Executorul a refuzat sa imi intocmeasca actul de adjudecare si dupa ce i-am facut plangere la instanta impotriva refuzului sau, l-a obligat instanta sa imi dea actul. Acum trebuie sa ma duc sa imi dea actul, doar ca am o problema.... executorul nu a distribuit sumele de bani, motiv pt care creanta bancii a crescut si practic nu mai ajung banii pe care i-am depus eu in februarie.
Intrebarea mea este... Daca ma duc si imi iau actul de adjudecare si ma duc sa imi intabulalez imobilul, ipoteca este radiata sau trebuie adresa din partea bancii catre Cartea funciara pt a se radia?
Stiu ca la licitatie se adjudeca liber de sarcini, dar nu stiu daca Cartea funciara radiaza ipoteca de la banca sau ii trebuie o adresa de la banca?
Si ar mai fi o intrebare: cine plateste diferenta de bani pt banca (pt ca din februarie pana in prezent la banca s-au mai acumulat niste dobanzi, comisioane, etc)...si nu mi se pare corect sa le platesc nici eu ca adjudecatar dar nici debitorul ca titular de credit...ca practic a fost vina executorului ca nu a facut distibutia de pret in februarie
multumesc mult
Act Adjudecare
O intrebare care, de fapt sunt..mai multe!
1. Adresa de radiere de la banca, altfel CF nu radieza nika!
2. Nu e treaba ta! Creditorul nu are decat sa-i ceara dif. de bani...executorului..care, in "desteptaciunea" lui, l-a obligat instanta sa incheie si sa elibereze actul de adjudecare. Deci, nu iti este tie imputabil faptul ca...a mai trecut ceva timp de la momentul in care executorul jud. ar fi trebuit sa incheie actul de adjudecare si pana cand a fost obligat de catre instanta sa o faca!
Oricum, nu cred ca banca iti va elibera adresa de radiere pana ce nu isi va incheia toate socotelile cu aceasta executare!
1. Adresa de radiere de la banca, altfel CF nu radieza nika!
2. Nu e treaba ta! Creditorul nu are decat sa-i ceara dif. de bani...executorului..care, in "desteptaciunea" lui, l-a obligat instanta sa incheie si sa elibereze actul de adjudecare. Deci, nu iti este tie imputabil faptul ca...a mai trecut ceva timp de la momentul in care executorul jud. ar fi trebuit sa incheie actul de adjudecare si pana cand a fost obligat de catre instanta sa o faca!
Oricum, nu cred ca banca iti va elibera adresa de radiere pana ce nu isi va incheia toate socotelile cu aceasta executare!
si inca ceva...ca io nu mia inteleg
conf CPC, la licitatie se adjudeca un bun liber de sarcini...pai asta ce inseamna dpv al meu ca adjudecatar al licitatie?
pai raman la bunul plac al executorului? sau al bancii care poate are si ea dreptate sa nu dea adresa de radiere atata timp cat nu si-a luat toti banii
conf CPC, la licitatie se adjudeca un bun liber de sarcini...pai asta ce inseamna dpv al meu ca adjudecatar al licitatie?
pai raman la bunul plac al executorului? sau al bancii care poate are si ea dreptate sa nu dea adresa de radiere atata timp cat nu si-a luat toti banii
In actul de adjudecare se mentioneaza ca imobilul este liber de sarcini. Prin hotararea judecatoresca de obligare a executorului de a elibera acest act, instanta a constatat deja ca esti adjudecatar legal si ca ai indeplinit toate obligatiile pe care le aveai prin lege.
Acum, intemeiul acestei hotarari judecatoresti si a actului de adjudecare se radiaza toate sarcinile din CF.
Daca cei de la CF nu vor sa faca radierile atunci trebuie sa lamuresti dispozitivul hotararii (399 si urm. cpc) si sa ceri ca instanta sa dispuna si cu privire la radiere avand in vedere prevederile cpc.
Banca ramane sa "discute" cu executorul.

Acum, intemeiul acestei hotarari judecatoresti si a actului de adjudecare se radiaza toate sarcinile din CF.
Daca cei de la CF nu vor sa faca radierile atunci trebuie sa lamuresti dispozitivul hotararii (399 si urm. cpc) si sa ceri ca instanta sa dispuna si cu privire la radiere avand in vedere prevederile cpc.
Banca ramane sa "discute" cu executorul.

Radierea nici nu trebuia sa faca obiectul plangerii, din moment ce este o prezumtie legala ca imobilul adjudecat este liber de orice sarcini, si prin hotararea pronuntata instanta a constatat calitatea de adjudecatar legal a reclamantei si, l-a obligat pe executor sa emita actul de adjudecare.
Pentru ca executorul sa emita actul de adjudecare trebuie sa radieze toate sarcinile pentru a se supune hotararii instantei.
In acest sens cred ca se poate cere lamurirea hotararii.

Pentru ca executorul sa emita actul de adjudecare trebuie sa radieze toate sarcinile pentru a se supune hotararii instantei.
In acest sens cred ca se poate cere lamurirea hotararii.