despre bolile transmisibile

Familiei
Post Reply
kisskmy

despre bolile transmisibile

Post by kisskmy » 09 Aug 2009, 19:46

va rog sa ma ajutati cu o problema.de fapt vreau sa aflu un raspuns pentru o prietena de a mea. sa va explic : fostul ei prieten a contaminat o cu virusul HPV.pentru a nu si asuma responsabilitatea, a decis sa o paraseasca. nu a vrut sa si faca si el analize, tratament, nimic....nu este niic un dubiu cum ca ar fi luat aceasta boala d ela altcineva, el fiind singurul ei partener.
stiu ca il poate da in judecata si ca pedeapsa e intre 2 si 5 ani de inchisoare daca el nu face nimic in privinta asta. care ar fi pasii de urma? ce ar putea sa faca pentru a-l face raspunzator?
va multumesc si astept un raspuns urgent.

vulpacris

Post by vulpacris » 09 Aug 2009, 21:42

Pentru a fi condamnat trebuie demonstrat ca a stiut ca este infectat, si ca a infectat-o in mod premeditat pe prietena.

In acest moment nu exista nici o metoda de diagnosticare a HPV-ului pentru barbati, aceasta existand numai pentru femei, prin testul Papanicolau.

Deci prietenul si sa vrea, si nu are ce analize sa faca.

De asemenea, nu exista nici un tratament pentru aceasta boala, ci numai pentru cele pe care le provoaca, cancer de regula, virusul odata ce a intrat in organism nu mai poate fi indepartat.

Atat barbatii, cat si femeile, nu au cum sa stie ca au acest virus, aproape 50% din populatia mondiala avand acest virus, putand sta infectati ani pana cand boala sa se manifeste, si cazurile in care se manifesta sunt si acestea sub 2%, conform statisticilor mondiale.

Ai scris:
"ce ar putea sa faca pentru a-l face raspunzator?"

In ce sens sa-l faca raspunzator, si pentru ce, daca nici el nu a stiut ca este infectat pana cand prietena nu a efectuat testul Papanicolau?

Prietena a avut ghinion si trebuie sa se impace cu acest gand, la fel si el.

Si daca folosea metode de prevenire si tot se putea imbolnavi cu acest virus, sigura metoda sigura fiind abstinenta, si mai nou vaccinarea, dar si aceasta tot numai pentru femei.

:cafea:

kisskmy

Post by kisskmy » 09 Aug 2009, 21:45

pai...chiar daca nu a stiut..din moment ce a aflat..trebuia sa ia masuri in privinta asta..cu analize..tratamente si asa mai departe. sau sa o ajute pe ea in lupta cu aceasta boala...stiind ca el este vinovatul.

vulpacris

Post by vulpacris » 09 Aug 2009, 21:53

Care parte din ce am scris eu nu este clara !? :roll:

NU EXISTA TRATAMENT.

Ce vrei sa faca, sa o tina de mana, sa se insoare cu ea, ca tot sunt condamnati amandoi sa stea cu virusul asta pana cand mor, sau pana cand se gaseste o metoda de vindecare, sau ce ?!

Crezi ca el s-a bucurat cand a aflat ca are virusul !? :roll:

kisskmy

Post by kisskmy » 09 Aug 2009, 21:58

pai lui nu i a pasat...a tratat cu cea mai mare indiferenta...iar ea face tratamente peste tratamente de cateva luni....a cheltuit zeci de milioane..numai un vaccin costa 1500 ron...iar el nu a fost nici macar odata cu ea la un medic..nu mai zic sa o ajute financiar..daca nici moral nu a ajutat o...si nu a fost ...doar o aventura...au fost mai mult de un an impreuna....iar analize si tratamente sunt si pentru barbati....pentru ca a fost trimis..dar nu a vrut sa mearga....

vulpacris

Post by vulpacris » 09 Aug 2009, 22:23

Daca prietena este dispusa sa faca "tratamente" prescrise de medicii nostri, probabil ca prietenul s-a informat si stie mai bine ca nu exista.

Insasi conceptia de vaccinare este de a preveni infectarea cu un virus, prin crearea de anticorpi in organism, dar odata ce acesta a fost contractat vaccinul nu are nici un efect.

Oricum cele trei produse comerciale existente pe piata, Silgard, Cervarix si Gardasil, nu ofera decat o protectie relativa fata de doua sau patru tulpini ale virusului, din cele peste 50 existente.

Absolut nici un vaccin nu are nici o functie de tratare a unei boli dobandita prin infectarea cu un virus, deci tratamentul prescris prietenei este binefacator doar buzunarelor farmacistilor si medicilor, in nici un caz acesteia.

Dar, acesta este un forum de avocatura si, nu unul medical sau, de alta natura.

Deci, din punct de vedere legal, prietenul nu este responsabil, si nu poate fi condamnat, sau obligat sa suporte costurile unor tratamente iluzorii si inutile, decat daca se prezinta probe concludente din care sa reiasa in mod clar, ca stia ca are acest virus si ca in mod deliberat i l-a transmis prietenei, fapt de care ma indoiesc, daca spui ca au fost impreuna un an.

Si cu asta cred ca am raspuns la topic.

Post Reply