Subiectele 2009, în ordinea firească
Subiectele 2009, în ordinea firească
Am reuşit să-mi aranjez subiectele afişate pe site-ul UNBR pe capitole de Drept, scoţându-le din ordinea alfabetică a iniţialelor, căreia nu îi înţeleg nici acum rostul.
Interesează pe cineva chestia asta?
Şi o întrebare pentru serafim şi observer:
Care este ultima dată de actualizare legislativă a materiei de examen care circulă pe Internet la ora actuală?
Interpretând deciziile UNBR, am tras concluzia că trebuie să fim puşi la curent cu modificările legislative de până la 9 iunie a.c. E corect?
Mulţumesc
Interesează pe cineva chestia asta?
Şi o întrebare pentru serafim şi observer:
Care este ultima dată de actualizare legislativă a materiei de examen care circulă pe Internet la ora actuală?
Interpretând deciziile UNBR, am tras concluzia că trebuie să fim puşi la curent cu modificările legislative de până la 9 iunie a.c. E corect?
Mulţumesc
da, pe mine ma intereseaza mult. msamuelj@gmail.com
Multumesct!
(eu nu stiu daca s-au modificat, ca de-abia acum intru in materie)
Multumesct!
(eu nu stiu daca s-au modificat, ca de-abia acum intru in materie)
Voi posta in randurile urmatoare parerea unui utilizator de pe alt site in legatura cu sintezele pt examenul la barou, in speranta ca va va fi de folos, cu precizarea ca singurul lucru pe care pot sa-l confirm personal este acela ca este vorba despre acelasi set de sinteze care circula si pe acest site!
ref la sinteze.
Mare atentie!!! Sunt bune, insa nu sunt actualizate cam din 2005. Eu am trecut in revista cateva din subiecte cu care sunt la "super curent", adica le stiu din practica foarte bine, si daca le-as gasi in acest fel scrise la examen, as depuncta serios(bineinteles daca as fi corector). Deci , parerea mea e sa le luati ca o revizie a materiei in forma scurta si nu ca material propriu zis de invatat. S-ar putea ca la examen sa scrieti exact ca in sinteze si sa nu luati si apoi sa va intrebati de ce?!?!?
in a doua ordine de idei
eu am primit aceste sinteze de la userul mary120 acum un an, ea sustinand ca le-a conspectat ea lucru de care am fost convins pana ieri. Am dori sa ajut toti candidatii de aceea le-am si trimis, alocand timp destul, si bineinteles GRATUIT.
Inteleg ca de fapt ceea ce va trimit este o varianta neactualizata si din 2005 a tocmai acelor sinteze de la www.admiterebarou.ro pe care vi le-am recomandat si eu cu caldura ca fiind mult mai actuale (bineinteles editia 2009).
avand in vedere ca nu stiu care este realitatea (sunt facute de mary120? sau mai probabil de editura??) nu doresc sa mai dau nastere la discutii asa ca nu mai trimit aceste sinteze nimanui. Si asa sunt extraordinar de depasite (poate se gasesc subiecte utile numai dintre cele "perene" cum ar fi succesiunile sau viciile de consimtamant...)
Va doresc mult succes tuturor si daca va trimiteti sintezele intre dvs. aveti mare atentie la actualitatea si utilitatea celor scrise acolo in 2005.
Prin urmare, ...
Va doresc tuturor chef de invatat!!!
ref la sinteze.
Mare atentie!!! Sunt bune, insa nu sunt actualizate cam din 2005. Eu am trecut in revista cateva din subiecte cu care sunt la "super curent", adica le stiu din practica foarte bine, si daca le-as gasi in acest fel scrise la examen, as depuncta serios(bineinteles daca as fi corector). Deci , parerea mea e sa le luati ca o revizie a materiei in forma scurta si nu ca material propriu zis de invatat. S-ar putea ca la examen sa scrieti exact ca in sinteze si sa nu luati si apoi sa va intrebati de ce?!?!?
in a doua ordine de idei
eu am primit aceste sinteze de la userul mary120 acum un an, ea sustinand ca le-a conspectat ea lucru de care am fost convins pana ieri. Am dori sa ajut toti candidatii de aceea le-am si trimis, alocand timp destul, si bineinteles GRATUIT.
Inteleg ca de fapt ceea ce va trimit este o varianta neactualizata si din 2005 a tocmai acelor sinteze de la www.admiterebarou.ro pe care vi le-am recomandat si eu cu caldura ca fiind mult mai actuale (bineinteles editia 2009).
avand in vedere ca nu stiu care este realitatea (sunt facute de mary120? sau mai probabil de editura??) nu doresc sa mai dau nastere la discutii asa ca nu mai trimit aceste sinteze nimanui. Si asa sunt extraordinar de depasite (poate se gasesc subiecte utile numai dintre cele "perene" cum ar fi succesiunile sau viciile de consimtamant...)
Va doresc mult succes tuturor si daca va trimiteti sintezele intre dvs. aveti mare atentie la actualitatea si utilitatea celor scrise acolo in 2005.
Prin urmare, ...
Va doresc tuturor chef de invatat!!!
Sincer să fiu, nu mă bazez pe aceste sinteze. Le-am cerut doar de curiozitate. Sunt doar câteva subiecte pe care nu le-am făcut în facultate şi pentru care poate nu voi mai avea timp de căutat prin cărţi. Doar în cazul acestora sintezele mă vor ajuta, cu ochii în patru pe actualizările legislative.
Serafim, pariez că sunt neconcordanţe cu legislaţia de până în 9 iunie.
Chiri, ce te interesează? Ordinea firească a subiectelor sau modificările legislative?
Chiri, ce te interesează? Ordinea firească a subiectelor sau modificările legislative?
auzi erikwolder...tu poti paria cu cine vrei !!!!
eu am vrut sa va ajut dar in fond....nici nu stiu de ce ma bag...doar asa ca sa-mi pierd timpul aiurea.....ca pe mine nu ma intereseaza si nu ma afecteaza aceste modificari care nu se regasesc in sinteze !!!!
asa ca ..... ia pe cine vrei tu la "impins butoaie" cu exceptia mea !!!!!

eu am vrut sa va ajut dar in fond....nici nu stiu de ce ma bag...doar asa ca sa-mi pierd timpul aiurea.....ca pe mine nu ma intereseaza si nu ma afecteaza aceste modificari care nu se regasesc in sinteze !!!!
asa ca ..... ia pe cine vrei tu la "impins butoaie" cu exceptia mea !!!!!

Salutare,
Postand zilele trecute acea apreciere asupra calitatii sintezelor pt examenul la barou, am intentionat sa va atrag atentia ca, pe langa faptul ca bunavointa cu care ni se ofera ajutorul ar trebui intotdeauna sa fie apreciata cum se cuvine, formatia noastra juridica ar trebui sa ne oblige sa trecem si prin filtrul ratiunii ceea ce citim cu pretentia ca studiem! Cei care sunt realmente interesati de subiect nu "inghit nemestecat" tot ceea ce li se ofera!
Eu am postat parerea cuiva care face parte deja din sistem, tocmai pt ca eu, personal, nu am trecut inca prin toata materia, asa incat sa pot face aprecieri asupra unor sinteze, care, oricum cred ca ar trebui sa fie parcurse la final, orientativ!
Imaginati-va "incantarea" examinatorilor la descoperirea "puterii de sinteza" a tuturor celor care au avut acces la aceste sinteze, care n-ar fi decat un jalnic "copy-paste" dupa acestea!
In speranta ca nu am ofensat pe nimeni cu aprecierile mele, va doresc spor la invatat!
Postand zilele trecute acea apreciere asupra calitatii sintezelor pt examenul la barou, am intentionat sa va atrag atentia ca, pe langa faptul ca bunavointa cu care ni se ofera ajutorul ar trebui intotdeauna sa fie apreciata cum se cuvine, formatia noastra juridica ar trebui sa ne oblige sa trecem si prin filtrul ratiunii ceea ce citim cu pretentia ca studiem! Cei care sunt realmente interesati de subiect nu "inghit nemestecat" tot ceea ce li se ofera!
Eu am postat parerea cuiva care face parte deja din sistem, tocmai pt ca eu, personal, nu am trecut inca prin toata materia, asa incat sa pot face aprecieri asupra unor sinteze, care, oricum cred ca ar trebui sa fie parcurse la final, orientativ!
Imaginati-va "incantarea" examinatorilor la descoperirea "puterii de sinteza" a tuturor celor care au avut acces la aceste sinteze, care n-ar fi decat un jalnic "copy-paste" dupa acestea!
In speranta ca nu am ofensat pe nimeni cu aprecierile mele, va doresc spor la invatat!
serafim, nu înţeleg supărarea. Era un fel de a spune că sunt sigur că sintezele nu sunt actualizate. Nu văd nici o ofensă. Oricum, sorry.
Pentru că am primit pe MP rugăminţi de trimitere a subiectelor în ordinea firească, cred că e momentul să transmit, mai bine, know-how-ul respectiv. Ordinea mea firească s-ar putea să nu fie şi a celorlalţi. Îndemnul meu este să vă puneţi subiectele în ordinea dorită cu următoarele instrumente din Word.
Lucrăm pe o mostră din subiectele de Civil. În varianta UNBR, mostra arată aşa:
Accesiunea imobiliară artificială.
Actul juridic unilateral ca izvor de obligaţii.
Acţiunea în grăniţuire.
Acţiunea în revendicare imobiliară.
Acţiunea în revendicare mobiliară.
Acţiunile de carte funciară reglementate de Legea nr. 7/1996,republicată.
Capacitatea de exerciţiu restrânsă a persoanei fizice.
Capacitatea de folosinţă şi capacitatea de exerciţiu a persoanei juridice.
Capacitatea succesorală.
1. În faţa fiecărui rând se poate adăuga o iniţială care corespunde capitolului de civil respectiv. R-reale, G-partea generală, S-succesiuni, O-obligaţii, C-contracte. Chestia asta ia 10-15 minute la tot Civilul.
Rezultă:
R. Accesiunea imobiliară artificială.
G. Actul juridic unilateral ca izvor de obligaţii.
R. Acţiunea în grăniţuire.
R. Acţiunea în revendicare imobiliară.
R. Acţiunea în revendicare mobiliară.
R. Acţiunile de carte funciară reglementate de Legea nr. ......
G. Capacitatea de exerciţiu restrânsă a persoanei fizice.
G. Capacitatea de folosinţă şi capacitatea de exerciţiu a persoanei juridice.
S. Capacitatea succesorală.
2. De tabel, dacă doriţi, se poate scăpa cu
Table - Convert - Table to text
3. Urmează aranjarea finală.
Table - Sort - Ok.
Rezultă:
R. Acţiunile de carte funciară reglementate de Legea nr. 7/1996,republicată.
R.Acţiunea în grăniţuire.
R.Acţiunea în revendicare imobiliară.
R.Acţiunea în revendicare mobiliară.
S.Capacitatea succesorală.
4. Dacă doriţi, rândurile se pot numerota
Format - Bullets and numbering - Numbered - alegeţi ce variantă doriţi.
Rezultat:
1) G. Actul juridic unilateral ca izvor de obligaţii.
2) G. Capacitatea de exerciţiu restrânsă a persoanei fizice.
3) G. Capacitatea de folosinţă şi capacitatea de exerciţiu a persoanei juridice.
4) R. Accesiunea imobiliară artificială.
5) R. Acţiunile de carte funciară reglementate de Legea nr. 7/1996,republicată.
6) R.Acţiunea în grăniţuire.
7) R.Acţiunea în revendicare imobiliară.
9) S.Capacitatea succesorală.
.............................................................
În felul acesta, subiectele sunt grupate pe capitole mai mici sau mai mari (la urmărire penală puneţi UP, la măsuri preventive puneţi MP etc. etc.), moment din care ordinea finală e de găsit cu creionul şi cu cartea în faţă, după ce printaţi ce aţi obţinut pe calculator.

Pentru că am primit pe MP rugăminţi de trimitere a subiectelor în ordinea firească, cred că e momentul să transmit, mai bine, know-how-ul respectiv. Ordinea mea firească s-ar putea să nu fie şi a celorlalţi. Îndemnul meu este să vă puneţi subiectele în ordinea dorită cu următoarele instrumente din Word.
Lucrăm pe o mostră din subiectele de Civil. În varianta UNBR, mostra arată aşa:
Accesiunea imobiliară artificială.
Actul juridic unilateral ca izvor de obligaţii.
Acţiunea în grăniţuire.
Acţiunea în revendicare imobiliară.
Acţiunea în revendicare mobiliară.
Acţiunile de carte funciară reglementate de Legea nr. 7/1996,republicată.
Capacitatea de exerciţiu restrânsă a persoanei fizice.
Capacitatea de folosinţă şi capacitatea de exerciţiu a persoanei juridice.
Capacitatea succesorală.
1. În faţa fiecărui rând se poate adăuga o iniţială care corespunde capitolului de civil respectiv. R-reale, G-partea generală, S-succesiuni, O-obligaţii, C-contracte. Chestia asta ia 10-15 minute la tot Civilul.
Rezultă:
R. Acţiunea în grăniţuire.
R. Acţiunea în revendicare imobiliară.
R. Acţiunea în revendicare mobiliară.
R. Acţiunile de carte funciară reglementate de Legea nr. ......
S. Capacitatea succesorală.
2. De tabel, dacă doriţi, se poate scăpa cu
Table - Convert - Table to text
3. Urmează aranjarea finală.
Table - Sort - Ok.
Rezultă:
R. Acţiunile de carte funciară reglementate de Legea nr. 7/1996,republicată.
R.Acţiunea în grăniţuire.
R.Acţiunea în revendicare imobiliară.
S.Capacitatea succesorală.
4. Dacă doriţi, rândurile se pot numerota
Format - Bullets and numbering - Numbered - alegeţi ce variantă doriţi.
Rezultat:
1) G. Actul juridic unilateral ca izvor de obligaţii.
2) G. Capacitatea de exerciţiu restrânsă a persoanei fizice.
3) G. Capacitatea de folosinţă şi capacitatea de exerciţiu a persoanei juridice.
4) R. Accesiunea imobiliară artificială.
5) R. Acţiunile de carte funciară reglementate de Legea nr. 7/1996,republicată.
6) R.Acţiunea în grăniţuire.
7) R.Acţiunea în revendicare imobiliară.

9) S.Capacitatea succesorală.
.............................................................
În felul acesta, subiectele sunt grupate pe capitole mai mici sau mai mari (la urmărire penală puneţi UP, la măsuri preventive puneţi MP etc. etc.), moment din care ordinea finală e de găsit cu creionul şi cu cartea în faţă, după ce printaţi ce aţi obţinut pe calculator.
daca ai si se poate, ambeleerikwolder wrote:Sincer să fiu, nu mă bazez pe aceste sinteze. Le-am cerut doar de curiozitate. Sunt doar câteva subiecte pe care nu le-am făcut în facultate şi pentru care poate nu voi mai avea timp de căutat prin cărţi. Doar în cazul acestora sintezele mă vor ajuta, cu ochii în patru pe actualizările legislative.

Deocamdată sunt doar la faza de Procedură penală.
Precizez că m-au interesat doar actualizările de după 1.06.2007, dată până la care era actualizat Codul din care învăţasem.
art. 2781 alin. 8 lit. c) 4 iunie 2007 Decizie ÎCCJ
art. 192 alin. 1 pct. 1 lit. a) şi pct. 2 lit. b) şi c) ……
art. 394 …
art. 209 alin. 41 CC…..
art. 172 alin. 1 teza întâi şi art. 173 alin. 1…
art. 362 alin. 1 lit. a) teza a doua …….
art. 1402, art. 1403, art. 145, art. 1451 ÎCCJ
art. 482 OUG
art. 172 alin. 1
aprobă cu modificări O.U.G. nr. 31/2008 şi abrogă art. 482 alin. 3 L.8/2009
art. 453 alin. 1 lit. a)
Acestea sunt articolele modificate. Iei ultima ediţie de Cod şi vezi schimbările. Apoi îţi faci modificările respective şi în cartea din care înveţi.
Precizez că m-au interesat doar actualizările de după 1.06.2007, dată până la care era actualizat Codul din care învăţasem.
art. 2781 alin. 8 lit. c) 4 iunie 2007 Decizie ÎCCJ
art. 192 alin. 1 pct. 1 lit. a) şi pct. 2 lit. b) şi c) ……
art. 394 …
art. 209 alin. 41 CC…..
art. 172 alin. 1 teza întâi şi art. 173 alin. 1…
art. 362 alin. 1 lit. a) teza a doua …….
art. 1402, art. 1403, art. 145, art. 1451 ÎCCJ
art. 482 OUG
art. 172 alin. 1
aprobă cu modificări O.U.G. nr. 31/2008 şi abrogă art. 482 alin. 3 L.8/2009
art. 453 alin. 1 lit. a)
Acestea sunt articolele modificate. Iei ultima ediţie de Cod şi vezi schimbările. Apoi îţi faci modificările respective şi în cartea din care înveţi.
Mulţumesc.
Atrag atenţia colegilor de admitere că sintezele conţin şi erori grave. Bunăoară, la procedura penală, la cauzele de revizuire se vorbeşte şi despre cauze de revizuire din Codul Civil.
Sau, altundeva, tot la procedura penală, se vorbeşte despre hotărâri definitive şi irevocabile, ori despre arestarea preventivă a invinuitului pentru o durată de max. 5 zile (mă rog, ultima nu e o eroare gravă, dar indică faptul că sintezele respective nu sunt actualizate de relativ mulţi ani).
Şi ar mai fi.
Atrag atenţia colegilor de admitere că sintezele conţin şi erori grave. Bunăoară, la procedura penală, la cauzele de revizuire se vorbeşte şi despre cauze de revizuire din Codul Civil.
Sau, altundeva, tot la procedura penală, se vorbeşte despre hotărâri definitive şi irevocabile, ori despre arestarea preventivă a invinuitului pentru o durată de max. 5 zile (mă rog, ultima nu e o eroare gravă, dar indică faptul că sintezele respective nu sunt actualizate de relativ mulţi ani).
Şi ar mai fi.