Executare silita recuperatori Orange
Executare silita recuperatori Orange
Problema sta cam asa: am un prieten cu o datorie la orange de vreo 1200 de lei cu tot cu penalitati. Orange a dat-o pe mana recuperatorilor care l-au contactat pe amicul meu de cateva ori fara sa se ajunga la nici o intelegere. Prietenul meu le-a cerut sa ii esaloneze datoria incat sa o poata plati ( el e student, nu munceste, nu poseda nimic ce ar putea vinde, sta cu parintii, parintii nici ei nu sunt angajati, o duc destul de aiurea). Recuperatorii au terminat prin a-l ameninta ca o sa il dea in judecata, ca vor lua casa de pe ai lui si asa mai departe... Au trecut mai bine de doua luni de la ultimele discutii cu ei iar ieri a primit din partea unui avocat, in numele Orange, o somatie de plata in care i se cere plata sumei datorate pana la data de 12 a lunii asteia, in caz contrar, zic ei, urmand a se dispune intocmirea dosarului de executare silita. In somatie este invocat art 720 Cod procedura civila, aliniat 1. Din cate am citit pe net am inteles ca intai ar fi trebuit sa existe o chemare de conciliere, cerere pe care amicul meu nu a primit-o sub nici o forma. Acum el ar vrea sa stie ce are de facut? Pot aia sa scoata apartamentul sau alte bunuri din casa parintilor la licitatie? Mentionez ca prietenul meu nu poseda nimic in casa aia. Nimic. Ar fi bine sa mearga la un avocat sa vada ce il sfatuieste? Nici nu are bani sa isi permita un avocat... e cam disperat pt ca i se intampla pt prima data asa ceva, ar vrea sa plateasca dar nu are cum toata suma asa dintr-o data... Va rog un sfat pt el... Multumesc.
Somatia aia pe care a primit-o de la avocat e tocmai "convocarea la conciliere", prev. de art. 720 ind. 1 Cpc.
Probabil ca urmeaza sa fie dat in judecata si sa fie obligat la plata sumei, plus penalitati.
Cu executarea hotararii Orange va avea "ceva dificultati", avand in vedere ca prietenul tau nu are nimic...
Nimic din ce e al parintilor nu poate fi executat silit, astea-s amenintari desarte destinate fricosilor necunoscatori...
N-are rost sa-si ia avocat, oricum va pierde in instanta, pentru ca datoreaza intr-adevar banii, iar din pct asta de vedere e un tepar... daca n-avea bani sa plateasca, de ce si-a facut abonament?
Constatand ca prietenul tau n-are niciun venit si nici alte bunuri urmaribile, executorul - daca Orange se va duce la executor - va incheia un proces-verbal de insolvabilitate... numai ca executarea va putea fi reluata cand prietenul tau o sa-si gaseasca un serviciu sau o sa-si cumpere o masina sau...
Probabil ca urmeaza sa fie dat in judecata si sa fie obligat la plata sumei, plus penalitati.
Cu executarea hotararii Orange va avea "ceva dificultati", avand in vedere ca prietenul tau nu are nimic...
Nimic din ce e al parintilor nu poate fi executat silit, astea-s amenintari desarte destinate fricosilor necunoscatori...
N-are rost sa-si ia avocat, oricum va pierde in instanta, pentru ca datoreaza intr-adevar banii, iar din pct asta de vedere e un tepar... daca n-avea bani sa plateasca, de ce si-a facut abonament?
Constatand ca prietenul tau n-are niciun venit si nici alte bunuri urmaribile, executorul - daca Orange se va duce la executor - va incheia un proces-verbal de insolvabilitate... numai ca executarea va putea fi reluata cand prietenul tau o sa-si gaseasca un serviciu sau o sa-si cumpere o masina sau...
Faza e ca prietenul meu a fost un client bun de-alungul contractului, a platit mereu la timp, nu a avut probleme, doar cu vreo doua luni inainte de a expira contractul a facut acel exces... Acum el ar trebui sa contacteze firma de recuperatori si sa vada daca poate ajunge la o intelegere cu ei? Multumesc pt raspunsul prompt, o zi buna.
o fi el tepar...dar nici cu orange nu mi-e rusine...
@kynes:
cand ai abonament ...daca nu esit atent iti incarca facturile ca n-ai vazut...pana cand ajungi in imposibilitate de plata. platesti 1 data, de 2 de 9...pana cand te prinzi ca multe le platesti total aiurea..
cand le ceri facutra detaliata, te trezesti ca-ti incarca aceleasi convorbitri cu nr. pe care le uzitezi de obiciei la diverse ore cu diverse minute.
daca ai vb 1 data in ziua respectiva, figureaza c-ai vorbit 2-3 ori si mult mai multe minute...mai mult decat atat...la ore la care dormi binemerci si nu-ti permiti sa suni pe nimeni cum ar fi.2,4.dimineata :( . am avut speta certa...si faci contestatie la factura...si-ti raspund:ne pare rau contoarul asa arata...
li se mai strica si sistemul de contorizare(asta daca nu-i intentionat) si nu poti proba in veci...
o alta speta, probata de mine, personal...cartela sim nefolosita, scoasa din tel...la activare(din 2 in 2 zile)...se incarca la costuri suplimentare de n-ai vazut...in conditiile in care in pachet exista minute nationale, internationale si in retea multe...de unde costuri suplimentare intr-o astfel de situatie...ba mai mult pe sim neutilizat?
dar...n-ai cum sa demonstrezi ca ei zi...poate fi o greseala de contorizare, asta telefonic....oficial primesti raspuns:va multumim ca sunteit abonatul nostru...sunteit f importnat pt noi...dar...in urma verificarilor a ...rezultat ca ...este conforma cu realitatea (factura)
si...volens nolens...trebuie sa platesti, ceva ce n-ai utilizat
PS. am si eu o curiozitate:pe ei cine ai verifica daca contoarelelor inregistreaza corect?
ca se pare ca "se defecteaza" numai la abonati care de regula au facturi mari...si cnad nu mai trebuie sa aiba...culema e ca tot au...raman setate pe o anumita SUMA?
@kynes:
cand ai abonament ...daca nu esit atent iti incarca facturile ca n-ai vazut...pana cand ajungi in imposibilitate de plata. platesti 1 data, de 2 de 9...pana cand te prinzi ca multe le platesti total aiurea..
cand le ceri facutra detaliata, te trezesti ca-ti incarca aceleasi convorbitri cu nr. pe care le uzitezi de obiciei la diverse ore cu diverse minute.
daca ai vb 1 data in ziua respectiva, figureaza c-ai vorbit 2-3 ori si mult mai multe minute...mai mult decat atat...la ore la care dormi binemerci si nu-ti permiti sa suni pe nimeni cum ar fi.2,4.dimineata :( . am avut speta certa...si faci contestatie la factura...si-ti raspund:ne pare rau contoarul asa arata...
li se mai strica si sistemul de contorizare(asta daca nu-i intentionat) si nu poti proba in veci...
o alta speta, probata de mine, personal...cartela sim nefolosita, scoasa din tel...la activare(din 2 in 2 zile)...se incarca la costuri suplimentare de n-ai vazut...in conditiile in care in pachet exista minute nationale, internationale si in retea multe...de unde costuri suplimentare intr-o astfel de situatie...ba mai mult pe sim neutilizat?
dar...n-ai cum sa demonstrezi ca ei zi...poate fi o greseala de contorizare, asta telefonic....oficial primesti raspuns:va multumim ca sunteit abonatul nostru...sunteit f importnat pt noi...dar...in urma verificarilor a ...rezultat ca ...este conforma cu realitatea (factura)

si...volens nolens...trebuie sa platesti, ceva ce n-ai utilizat

PS. am si eu o curiozitate:pe ei cine ai verifica daca contoarelelor inregistreaza corect?
ca se pare ca "se defecteaza" numai la abonati care de regula au facturi mari...si cnad nu mai trebuie sa aiba...culema e ca tot au...raman setate pe o anumita SUMA?
Presupun ca i-ar putea verifica OPC-ul si autoritatea de reglementare in domeniul telecomunicatiilor...
Si eu am abonament Orange, dar n-am constatat sa-mi incarce factura... e drept ca nici nu sunt foarte vigilent si nu am examinat-o niciodata cu maxima atentie...
Altfel, recunosc ca abonamentul meu e o afacere paguboasa si as iesi mult mai ieftin cu o cartela sau cu un abonament la alt operator...
Si eu am abonament Orange, dar n-am constatat sa-mi incarce factura... e drept ca nici nu sunt foarte vigilent si nu am examinat-o niciodata cu maxima atentie...
Altfel, recunosc ca abonamentul meu e o afacere paguboasa si as iesi mult mai ieftin cu o cartela sau cu un abonament la alt operator...
kynes wrote:Presupun ca i-ar putea verifica OPC-ul si autoritatea de reglementare in domeniul telecomunicatiilor...Si eu am abonament Orange, dar n-am constatat sa-mi incarce factura... e drept ca nici nu sunt foarte vigilent si nu am examinat-o niciodata cu maxima atentie...
da, da. vezi sa nu.
si chiar daca-i verifica e totul ok...dar se incarca contul pe o cartela care-i scoasa din tel.

cred ca OPC-ul nici nu are instrumentele necesare la dispozitie pt a-i verifica :( .parerea mea.poate gresesc.
dar, un lucru e cert...isi iau si ei tepe, dar si trag pe abonatii seriosi la greu sa si le scoata.
eu nu mai am abonament org

si vezi ca daca vrei sa renunti....s-ar putea sa mai si platesti ca s-o faci

ca nu te lasa asa cand vrei tu....decat cu "n" costuri suplimentare...taxe de renuntare, abonament nu stiu pana cand chiar daca nu-l folosesti....etc...
daca faci contestatie si te judeic vreo 5 ani

dupa care....trec la faza de exceutare...si tot asa. si nu scapi de ei o viata

si toti sunt formati intr-un anumit stil
daca-i intrebi de ce sunt costurile asa de amri, si cum este posibil asa ceva, raspund la unison,asta dupa ce te plimba cca 30 min. de la un serviciu la altul...ca le pare rau ninge afara, dar...se va remedia in cel mai scurt timp problema si...in veci n-o remediaza...pana cand ajungi pe la firme de recuperari...
atunci cand vrei sa le platesit...nu vor soldul intial(ca stiu ca fiecare vrea sa plateasca ca sa scape chiar daca nu-i o plata conforma cu realitatea). si o fac sa ajungi la 45 mil. ca in exmeplul dat...
daca ai fi un pic mai vigilent,ai si ti-ai nota convorbirile(dar cine are rabdare sa faca asa ceva?!),ca pe asta mizeaza si ei...ai observa ca esit un mic asociat al companiei de tel. si participi atat la chelutieli cat si la pierderi ca un bun asociat ce esti

cartela este sfanta.(eu vb care actulamnete am 3 abonamente, e drept ca nici unul la org)