onorariu de executare inainte de incuviintarea executarii?

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
shoarecu

onorariu de executare inainte de incuviintarea executarii?

Post by shoarecu » 31 Jul 2009, 12:43

am facut cerere de executare silita pentru o hotarare judecatoreasca intr-un litigiu de munca castigat de mine.
am platit executorului un avans de 170 lei pentru onorariu si trimitere dosar la incuviintare. incuviintarea urmeaza sa se dezbata in 21.08.2009.

ieri 30.07.2009 am primit raspuns scris de la angajator la cererea trimisa de mine personal pentru executarea de buna voie a hotararii judecatoresti prin care ma invita in 03.08.2009 pentru a discuta plata drepturilor salariale.

prin urmare am decis sa intrerup actiunea de executare silita si mi s-a spus ca trebuie sa fac o cerere in acest sens si se va face apoi un proces verbal cu suma pe care trebuie sa o platesc adica 10% din drepturile salariale.

de ce trebuie sa platesc aceasta suma daca executorul nu a facut nici un demers in scopul recuperarii drepturilor salariale?
este normal sa fac acesta plata daca am ajuns la rezolvare pe cale amiabila inainte ca executorul sa obtina macar incuviintarea?

ist314

Post by ist314 » 03 Aug 2009, 18:26

Asa se procedeaza, incuviintarea, mai ales in cazul unei hotarari judecatoresti, fiind o pura formalitate.
Prin urmare, rezolvarea cauzei o vei lasa executorului care-ti va recupera toate cheltuielile. Nu inteleg care este problema.

Post Reply