Buna ziua,
Problema mea este urmatoarea:
Am apelat la o agentie imobiliara pentru a viziona un apartament, pentru cumparare. Dupa ce am vazut actele acestui apartament, m-am hotarat sa renunt la el, deoarece nu era clara situatia cu actele (doamna care il vindea nu il avea trecut pe nume, iar in cartea funciara aparea numele constructorului). Agentia ma asigura ca acest apartament este ultimul disponibil din bloc.
Am renuntat la oferta din cauza problemelor cu actele.
Intre timp, am vazut ca pe blocul in care am vizionat apartamentul respectiv era afisat un numar de telefon - cel al constructorului, de la care care am aflat ca mai erau apartamente disponibile (in jur de 8 ).
Astazi m-a sunat agentul imobiliar si mi-a zis ca eu nu am dreptul sa cumpar nici un apartament din acel bloc, decat prin intermediul lor. Si chiar vreau sa cumpar un alt apartament, direct de la constructor.
In contractul de intermediere apar urmatoarele:
"Beneficiarul se angajeaza sa nu incheie pe cont propriu, pe numele sau, prin persoane interpuse un contract de vanzare-cumpare avand ca obiect imobilul vizionat prin intermediul Intermediarului".
"toate imobilele care corespund ofertei si care sunt prezentate Beneficiarului vor fi inscrise intr-o Anexa la acest contract".
Iar in anexa apare semnatura mea in dreptul adresei exacte a apartamentului (nr-ul blocului, etajul si nr-ul apartamentului).
Problema este ca eu n-am primit in original acest act atunci cand am semnat (am doar copia pe care le-am cerut-o astazi).
De asemenea, pe acest contract nu apare nici semnatura si nici stampila lor. (doar numele lor).
Avand in vedere ca vreau sa cumpar un alt apartament decat cel pe care mi l-au aratat ei,
puteti sa-mi ziceti daca ati auzit de cazuri similare? Daca ma actioneaza in instanta, vor avea castig de cauza?
Cam la ce suma s-ar ridica costurile pe care ar trebui sa le suport in cazul in care as pierde procesul?
Va multumesc !
[/quote]
Problema Agentie Imobiliara
Contractul se refera strict la obiectul convenit intre parti, care este mentionat in mod clar in acesta.dana_t wrote:"Beneficiarul se angajeaza sa nu incheie pe cont propriu, pe numele sau, prin persoane interpuse un contract de vanzare-cumpare avand ca obiect imobilul vizionat prin intermediul Intermediarului".
in dreptul adresei exacte a apartamentului (nr-ul blocului, etajul si nr-ul apartamentului).
Deci dvs. aveti un contract cu privire la apartamentul nr. X, si nu cu privire la intregul bloc de locuinte, asa cum este mentionat in acest contract.
Daca agentia imobiliara promoveaza o actiune in instanta, nu are absolut nici o sansa sa castige, si stiu si ei asta, nu vor decat sa va sperie si sa castige comisionul de la dvs..
Cumparati linistita alt apartament.

Va multumesc pentru raspunsul prompt!
Ma ingrijoreaza faptul ca eu nu am un contract in original...daca ei modifica sau adauga ceva in el, intre timp? Ce valoare poate sa aiba copia mea dupa contract, pe care nici macar nu apare semnatura sau stampila lor?
De asemenea, ma streseaza cuvantul "imobil" din clauza, care ma gandesc ca s-ar putea referi la bloc, si nu la apartament...
Daca le-as fi cerut si eu nenorocitul de contract in original, inainte sa se ajunga aici... :( Prostia se plateste
Ma ingrijoreaza faptul ca eu nu am un contract in original...daca ei modifica sau adauga ceva in el, intre timp? Ce valoare poate sa aiba copia mea dupa contract, pe care nici macar nu apare semnatura sau stampila lor?
De asemenea, ma streseaza cuvantul "imobil" din clauza, care ma gandesc ca s-ar putea referi la bloc, si nu la apartament...
Daca le-as fi cerut si eu nenorocitul de contract in original, inainte sa se ajunga aici... :( Prostia se plateste
nu sa semnezi din nou actul. sa ceri primul act. cel datat din ziua in care ai semnat. daca semnezi un alt act...atunci mentioneaza ca orice alte intelegeri anterioare incheiate de catre parti cu privire la orice imobil se considera nule...sau ceva de genul.
sau incearca sa vorbesti cu constructorul...daca tu chiar esti interesata in alt apartament de acolo...si sa inchei cu el vreun act oarecare din care sa reiasa ca tu ai vazut apartamentul inainte de data la care ai semnat contractul cu agentia. deci nu prin intermediul lor. nu stiu...asa in mare ce sa mai zic.
dar e important sa ai o macar o copie a contractului cu agentia care sa contina si semnatura si stampila lor
sau incearca sa vorbesti cu constructorul...daca tu chiar esti interesata in alt apartament de acolo...si sa inchei cu el vreun act oarecare din care sa reiasa ca tu ai vazut apartamentul inainte de data la care ai semnat contractul cu agentia. deci nu prin intermediul lor. nu stiu...asa in mare ce sa mai zic.
dar e important sa ai o macar o copie a contractului cu agentia care sa contina si semnatura si stampila lor