URGENT CONTRACT INCHIRIERE

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
paulina23

URGENT CONTRACT INCHIRIERE

Post by paulina23 » 29 Jul 2009, 19:19

Am semnat pe firma mea un contract de inchiriere cu un proprietar persoana fizica care este valabil pana in decembrie 2009.

Insa vreau am evacuat spatiul datorita unui viciu ascuns al spatiului : este o gaura de aerisire in tavanul depozitului prin care a patruns apa si mi=a inundat produsele. Plus ca fiind criza , propreitarul nu a vrut sa las chiria mai jos.

Eu pana acum l-am tot instiintat fata catre fata de faptul ca spatiul lui comercial nu e renovat si imi face probleme, ca vrem un pret mai mic la chirie, ca nu mai supravietuim, etc...Nu i-am dat nimic in scris.

Astazi am primit notificare prin care imi cere 1200 euro ultima chirie neachitata. Dar eu i-am zis ca plec pentru ca ma tot inund din cauza lui, ca nu repara sptiul depozitului.

Ce e de facut? Nu vrea sa platesc pentru ca eu am pierdut mai mult prin deteriorarea produselor din depozit.

Multumesc.

vulpacris

Post by vulpacris » 29 Jul 2009, 22:07

Chiria pe ultima luna tot va trebui sa o platiti.

Numai daca aveati marfa asigurata si vi se facea un proces verbal prin care sa se constate acest lucru de catre o autoritate competenta, cu privire la paguba suferita, si se dovedea ca are legatura directa cu cauza conditiilor spatiului inchiriat, care nu au fost conform celor inscrise in contractul de inchiriere, aveati dreptul sa solicitati repararea pagubei de catre proprietarul spatiului.

Asa, puteti doar sa evacuati spatiul pana la data de 31 iulie si sa-l notificati prin executor judecatoresc asupra rezilierii contractului de inchiriere datorita intrarii in imposibilitate de plata.

:cafea:

Post Reply