consilierii juridici in tarile membre ale UE

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
Post Reply
alterego

consilierii juridici in tarile membre ale UE

Post by alterego » 23 Jul 2009, 17:51

Buna ziua tuturor

am lucrat ca si consilier juridic o perioada de 6 ani in Ro. Momentan sunt in Grecia...iar pentru ca aici nu exista consilieri juridici ( mai exact...avocatii, inscrisi evident in Barou - pentru a deveni avocati - prin agajarea la o societatea comerciala...au functia de consilier juridic) sunt nevoita (daca vreau sa lucrez in domeniul pentru care m-am pregatit) sa ma inscriu in Barou. Evident ca pentru inscriereea in Barou, este necesar sa fi fost AVOCAT INSCRIS IN BAROU , in Ro. Degeaba am explicat (sau cel putin am incercat sa explic), faptul ca in Ro consilierii juridici sunt absolventi licentiati ai Facultatilor de Drept, presteaza aceleasi servicii ca si avocatii, se pot prezenta si pot pune concluzii la instantele de orice grad, etc..singura deosebire fiind aceea ca nu pot reprezenta persoane fizice ci doar juridice., nu am fost inteleasa.
Rugamintea mea este daca cineva cunoaste situatii similare ale consilierilor juridici care profeseaza in tari membre UE, sau poate sa ma indrume indicandu-mi legislatia UE corespunzatoare.
multumesc

agenda

Post by agenda » 23 Jul 2009, 19:41

nu ai fost inteleasa pt ca nu ai dreptate. avocat si consilier juridic nu este acelasi lucru. (deosebirile sunt mai multe). daca acolo trebuie sa detii calitatea de avocat in tara de origine si tu nu esti atunci mai intai va trebui sa intri aici in barou.

parere mea (fara un studiu amanuntit al problemei)

vulpacris

Post by vulpacris » 24 Jul 2009, 00:41

In privinta aceasta nu exista legislatie unificata pentru UE, fiind aplicabila doar legislatia nationala.

Poti intreba daca ii satisface o hartie data de Ministerul Justitiei din Romania, prin care sa se confirme existenta celor doua categorii profesionale.

Daca nu sunt de acord va trebui sa urmezi sfatul dat anterior si sa te inscrii in barou in Romania, poate mai prinzi examenul de anul acesta.

:cafea:

Post Reply