Liberarea conditionata
Liberarea conditionata
Am o intrebare intrebatoare privind liberarea conditionata. Ce se intampla in cazul in care o persoana privata de libertate este amanata de catre comisia din penitenciar, si aceasta face mai multe cereri de liberare conditionata la Judecatorie? Care solutie se pune in aplicare, mai ales daca instanta nu se pronunta cu privire la lucrul judecat? Prima, a doua, a treia? Este vre-o practica in acest sens? Vă multumesc.
Nu poate fi amanata de comisia de la penitenciar decat daca nu sunt intrunite termenele pentru a se dispune liberarea conditionata. Chiar si asa, daca a inaintat o cerere de liberare conditionata la judecatorie si instanta a respins liberarea, in hotararea instantei ar trebui sa scrie si in cat termen se mai poate face o noua cerere de liberare conditionata.
Hotararea data de judecatorie poate fi atacata cu apel in 3 zile de la comunicare. Vezi art 450 Cod Procedura Penala.
Hotararea data de judecatorie poate fi atacata cu apel in 3 zile de la comunicare. Vezi art 450 Cod Procedura Penala.
Buna Seiza. Sunt deacord cu tine, si cunosc art. 450. Dar in practica judiciara se intampla urmatorul aspect: Inaintează o cerere...rămâne definitvă în tribunal cu un termen...sa zicem 30.08.2009. Inaintează altă cerere ramane definitiva cu 30.09.2009. ( Asta deoarece dau termen de la data ramanerii definitive a sentinţei)
Dar tot asa de bine poate ca prima sa fie definitiva la 30.09, iar a doua la 30.08. Sau poate avea trei hotărâri cu trei termene definitive diferite. Şi întrebarea mea este ca administraţie a unui penitenciar, care hotărâre o pui în aplicare pentru al rediscuta în Comisia de Liberare Condiţionată? ASTA E ÎNTREBAREA!
Dar tot asa de bine poate ca prima sa fie definitiva la 30.09, iar a doua la 30.08. Sau poate avea trei hotărâri cu trei termene definitive diferite. Şi întrebarea mea este ca administraţie a unui penitenciar, care hotărâre o pui în aplicare pentru al rediscuta în Comisia de Liberare Condiţionată? ASTA E ÎNTREBAREA!
Nu stiu exact si e posibil sa gresesc. Tine de regimul executarii pedepselor, insa dupa logica mea, ar trebui sa se ia la verificare ultima hotarare ramasa definitiva (evident comunicata administratiei locului de detinere), intrucat se presupune ca ar acoperi si termenele mai apropiate. Ar fi o pierdere de timp din partea comisiei, adica pierderi de resurse financiare si umane.
Dar e posibil sa ma insel, date fiind drepturile condamnatilor.
Poate stiu mai multe colegii.
Dar e posibil sa ma insel, date fiind drepturile condamnatilor.
Poate stiu mai multe colegii.