tatal copilului este in puscarie

Familiei
Post Reply
adryanad73

tatal copilului este in puscarie

Post by adryanad73 » 14 Jul 2009, 09:21

Am nevoie de un sfat. Cum am precizat si in titlu, este vorba de tatal copilului meu care este in puscarie de app. 5 ani.Eu mi-am refacut viata cu alt barbat in urma cu un an. Acum urmeaza sa plecam in vacanta in Germania , impreuna cu copilul care are aproape 5 ani. Stiu ca nu poti scoate din tara un minor decat cu acordul tatalui biologic. Ce solutii am, in conditiile in care tatal nu si-ar da acordul sa scot copilul din tara pt. cateva zile?
Luna viitoare ma casatoresc cu actualul barbat, exista vreo varianta sa trec copilul pe numele lui?

kynes

Post by kynes » 14 Jul 2009, 13:32

Din moment ce urmeaza sa te casatoresti cu cel cu care vrei sa pleci in Germania, inteleg ca nu mai esti/ n-ai fost niciodata casatorita cu tatal copilului...
Banuiesc ca a doua varianta...
Ca sa pleci cu copilul din tara ar fi trebuit sa ai o hotarare de incredintare, pe care o poti obtine si acum... dar nu suficient de repede sa pleci acum in vacanta...

Cu "trecutul pe numele" viitorului sot... da, poti, prin adoptie... dar tot cu acordul tatalui natural...

adryanad73

Post by adryanad73 » 14 Jul 2009, 15:58

Nu am fost casatorita cu tatal copilului.Pt. hotararea de incredintare, cui trebuie sa ma adresez si ce conditii trebuie sa indeplinesc? Tatal biologic al copilului n-ar semna nici in ruptul capului vreun act, asa ca iese din discutie orice este legat de el(semnare acte, etc). Ce solutii exista totusi ca eu sa nu fiu nevoita sa apelez la el si nici copilul sa sufere din pricina asta?

kynes

Post by kynes » 14 Jul 2009, 17:26

Dar tatal biologic al copilului l-a recunoscut? E trecut in certificatul de nastere la rubrica "tatal"?
Ca daca nu e... nu te leaga nimic de el, nici pe tine nici pe copil, si nu trebuie sa-i ceri acordul pentru nimic... e ca si cum l-ai fi facut singura...

Daca e trecut in certificatul de nastere, ceri incredintarea la judecatorie...

agenda

Post by agenda » 14 Jul 2009, 17:56

kynes wrote:... e ca si cum l-ai fi facut singura...
:-D :-D

tfg1973

Post by tfg1973 » 14 Jul 2009, 17:57

Eu iti dau urmatorul sfat. Daca e trecut tatal la rubrica sa pe certificat trebuie sa soliciti incredintarea pe cale judecatoreasca. daca nu e simplu. sa revenim la prima. poti cere si decaderea din drepturile parintesti si iti rezolvi problemele.

adryanad73

Post by adryanad73 » 14 Jul 2009, 18:03

Copilul poarta numele tatalui.Care solutie este mai rapida si avantajoasa? decaderea din drepturi a tatalui, sau incredintarea copilului pe cale judecatoreasca? va multumesc mult de raspunsuri :)

kynes

Post by kynes » 14 Jul 2009, 18:41

incredintarea este mai simpla... si relativ rapida... dar fiind vacanta judecatoreasca... o sa dureze cateva luni...
decaderea... nu stiu... mi se pare mai complicat... plus ca ala se poate apara ca nu poate sa se ocupe de copil din "motive obective", fiind "putin plecat si retinut cu alte trebi"... :mrgreen:

tfg1973

Post by tfg1973 » 14 Jul 2009, 20:59

Incredintarea logic. Dar si decaderea ar fi mai buna pentru a o scuti de "vizitele# asa zisului tata.

adryanad73

Post by adryanad73 » 15 Jul 2009, 08:44

Pt. una din aceste optiuni am nevoie de avocat sa ma reprezinte, sau pot pur si simplu sa merg la judecatorie si sa fac singura demersurile necesare? Si daca este a doua varianta, cui trebuie sa ma adresez?

tfg1973

Post by tfg1973 » 15 Jul 2009, 08:49

Si intr-un caz si in celalalt e cel mai bine sa apelati la un avocat.

Post Reply