Incetare Contract
Incetare Contract
Datele spetei: Contract de prestari servicii de paza incheiat pe 1 an si care isi prelungeste valabilitatea cu inca 1 an daca cu 30 de zile inainte de expirarea termenului pt carea fost incheiat nici una dintre parti nu a notificat celeilalte parti incetarea acestuia. In cazul dat, eu(beneficiarul contractului), nu am anuntat cu 30 de zile inainte de expirarea termenului incetarea contractului motiv pt care acesta s-a prelungit automat(in mod tacit) cu inca 1 an. In momentul actual datorita prbl financiare am solicitat incetarea contractului printr-o adresa scrisa cu confirmare de primire prin care i-am pus in vedere prestatorului ca peste 30 de zile contractul va inceta(adresa am trimis-o dupa ce deja a trecut termenul de1 an pt cat a fost incheiat contractul astfel incat la ora actuala el a fost prelungit in mod tacit cu inca 1 an). Prestatorul refuza pe motiv ca acesta s-a prelungit tacit pe inca 1 an si doar dupa trecerea unui nou termen de 12 luni pot solicita incetarea contractului. Solutie: trebuie dat in judecata prestatorul pt a obtine o sentinta din partea instantei de judeacta competente prin care sa se dispuna incetarea contractului sau exista o alta cale? Va multumesc !