Disponibilizare sau demisie?

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
AncaC

Disponibilizare sau demisie?

Post by AncaC » 29 Jun 2009, 18:57

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoare problema cu cateva sfaturi:
Sotul meu lucreaza la o societate comerciala pe postul de coordonator productie.Totodata este si coordonator transport. Din cauza unor divergente , in urma cu cateva zile directorul i-a sugerat sa isi dea demisia fara a-i da alte amanunte decat ca la incheierea activitatii ii va da 500 de euro bonus daca va face acest lucru. Mentionez ca la nivelul firmei exista un CCM despre care nu se cunoaste aproape nimic, adica ce se stipuleaza in el. Clar este faptul ca directorul nu il mai vrea in firma. Banuim ca in locul lui doreste sa transfere un alt angajat care in prezent este gestionar. In aceste conditii ce este de facut? Sa isi dea demisia dupa care ramane fara serviciu si fara banii promisi sau sa astepte sa i se desfaca contractul de munca? Daca i se desface contractul de munca pe acelasi post poate fi angajat altcineva? Poate fi si retrogradat? In ce conditii i-ar putea desface CIM daca nu isi va da demisia?

dusterXXX

Post by dusterXXX » 29 Jun 2009, 19:37

care e primul pas ce l-ar face soţul tău? aşa, la primul impuls, ...

AncaC

Post by AncaC » 29 Jun 2009, 19:43

dusterXXX wrote:care e primul pas ce l-ar face soţul tău? aşa, la primul impuls, ...
Nu cred isi da demisia din cate am inteles eu de la el. Nu stiu care e cea mai buna varianta, de asta am apelat la voi, poate ne dati un sfat.

Ionutz_b

Post by Ionutz_b » 29 Jun 2009, 19:59

sfatul meu e sa nu plece. Decat daca are altceva mai bun. Daca o sa fie concediat, atunci trebuie vazute motivele,

dusterXXX

Post by dusterXXX » 29 Jun 2009, 20:28

nu i-au îngrădit un pic libertatea de mişcare în birou/firmă? i-au dat vreun termen până la care să se decidă?

la întrebări îţi voi răspunde mai încolo, ...

dusterXXX

Post by dusterXXX » 30 Jun 2009, 09:33

bonus pentru "demisie"? nu are acoperire legală o astfel de momeală, motiv pentru care cred că aceşti bani nu i se vor da niciodată.

Sa isi dea demisia dupa care ramane fara serviciu si fara banii promisi sau sa astepte sa i se desfaca contractul de munca? - să aştepte desfacerea cim: probabil va fi pe temei disciplinar, ori pe 65 alin. 1 CM, caz în care va avea şi drept de şomaj (în orice altă variantă, nu va avea acest drept).

Daca i se desface contractul de munca pe acelasi post poate fi angajat altcineva? - poate, fără nici o problemă; îi vor zice altfel la acel post.

Poate fi si retrogradat? - se poate, doar ca urmare a unei sancţiuni disciplinare.

In ce conditii i-ar putea desface CIM daca nu isi va da demisia? - în condiţiile desfiinţării postului, a încetării de comun acord a cim, ca o sancţiune disciplinară, etc, etc.

că cim-ul se va desface, asta pare foarte clar. rămâne de văzut dacă va fi atât legală, cât şi temeinică o eventuală decizie în acest sens.

Post Reply