infiintare poprire pentru amenda

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
indian

infiintare poprire pentru amenda

Post by indian » 24 Jun 2009, 13:02

Institutia la care lucrez (bugetara) a primit o adresa de infiintare a popririi pentru o amenda RATB ce mi s-a aplicat in 2003.
La aceasta adresa este anexat procesul-verbal RATB, din 2003.
Institutia imi va face poprire pe salariu avand in vedere ca fapta s-a petrecut in 2003 si ca nu exista un titlu executoriu ?

maria2009

Post by maria2009 » 24 Jun 2009, 13:07

Contestatie la executare e solutie si suspendarea executarii silite.
Procesul verbal de constatare a contraventiei constituie titlu executoriu. Chestia care te poate salva e prescriptia!

indian

Post by indian » 24 Jun 2009, 14:13

Poate stii de ce angajatorul meu a primit aceasta adresa de la administratia financiara, si nu de la RATB. In adresa se face referire la art. 149 din Codul de procedura fiscala (Executarea silită a sumelor ce se cuvin debitorilor ). In ce temei administratia finaciara a devenit creditor, sau chiar tert poprit ?

razman

Post by razman » 24 Jun 2009, 14:27

De veniturile RATB (inclusiv amenzile) sunt venituri la bugetul local (municipal) atunci colectarea se face pe Codul de pr. fiscala de catre adm. locala prin directia de taxe si impozite locale(municipale), iar tot dupa CPF merge si prescriptia- 5 ani de la data de 1 ian a anului urmator anului in care a devenit scadenta obligatia de plata.

indian

Post by indian » 24 Jun 2009, 14:48

inseamna ca la 1 ianuarie 2009 a intervenit prescriptia. Crezi ca e nevoie sa mai fac contestatie la executare ?

razman

Post by razman » 24 Jun 2009, 15:59

Da sigur ca trebuie sa faci contestatie pt prescriptie, dar atentie pe 172-174 CPF.

Ionutz_b

Post by Ionutz_b » 26 Jun 2009, 08:02

cred ca merge si altfel.
Angajatoul nu infiinteaza poprirea.
Apararile se pot face intr-o eventuala validare a popririi.

Post Reply