ajutati-ma va rog...
ajutati-ma va rog...
Buna seara! Va deranzez si eu cu o problema, dar mai intai sa va relatez
abuzurile la care sunt supus. Lucrez intr-o primarie din Romania europeana de circa 6 ani si odata cu schimbarea primarului acesta a "pus tunurile" pe mai multi angajati care nu au aceasi apartenenta politica cu el. Acum 3 luni am fost chemat la serv personal si m-i sa prezentat spre semnare o nota interna (nu detasare sau transfer) ca incepand din data x sa ma prezint la noul loc de munca in cadrul aceiasi institutii dar alta directie si alt serviciu. Pe doamnele de la personal le-a scapat gura ca nu stiu cum sa faca deoarece nu au baza legala dar ce nu face omul de frica sa nu isi piarda serviciul...executa ordinele "sefului" acesta spunand ca nu il intereseaza si eu sa dispar cat mai repede de acolo. Practic eu am facut schimb cu un "baiat al casei" (rotire angajati) si el este in locul meu si invers. In ambele locuri de munca facem si ore de noapte eu aici executand 80-88 ore si celalalt cel mult 48 . La plata el ia banii pe 88 ore si eu pe 48 (dovada fluturasul salarial) lucru pe care il stiu de la un contabil care stie sigur ca eu nu figurez in niciun stat de plata in noua directie. Sper sa nu va plictisesc deoarece pana aici pentru mine e...STAR TREK! Astazi a trebuit sa depun cererea de concediu la primul loc de munca deoarece figurez si acum la ei si muncesc in alt loc!?
Intrebarile mele ar fi: 1) ce sanse as avea daca ii dau in judecata(sunt f hotarat) si cum? Penal? Civil? sau cum? 2) cat timp am la dispozitie sa depun plangere (vreau sa strang cat mai multe probe ) 3) daca imi voi putea recupera banii (furati la orele de noapte) 4) daca pot cere daune morale celor care opereaza cu falsuri in actele institutiei si cat e termenul limita in ai da in judecata.
Nu am avut niciun concediu medical, niciodata sanctionat macar cu vreo mustrare si nici nu am facut obiectul discutiei vreunei comisii de disciplina, sunt un om corect si onest si consider ca am fost facut de rusine in fata colegilor si oamenilor din orasul meu unde sunt o persoana f cunoscuta.
Detin ca probe : fluturasii salariu , copii dupa graficul de lucru, registru predare-primire serviciu si registrul de prezenta cu toate semnaturile angajatilor institutiei . Copiile le-am facut cu tel mobil
In incheiere v-as ruga sa ma ajutati cu cat mai multe raspunsuri pe care eu nu sunt capabil sa le regasesc in codul munci
VA MULTUMESC ANTICIPAT !!!
CU STIMA DAVID PETRU
abuzurile la care sunt supus. Lucrez intr-o primarie din Romania europeana de circa 6 ani si odata cu schimbarea primarului acesta a "pus tunurile" pe mai multi angajati care nu au aceasi apartenenta politica cu el. Acum 3 luni am fost chemat la serv personal si m-i sa prezentat spre semnare o nota interna (nu detasare sau transfer) ca incepand din data x sa ma prezint la noul loc de munca in cadrul aceiasi institutii dar alta directie si alt serviciu. Pe doamnele de la personal le-a scapat gura ca nu stiu cum sa faca deoarece nu au baza legala dar ce nu face omul de frica sa nu isi piarda serviciul...executa ordinele "sefului" acesta spunand ca nu il intereseaza si eu sa dispar cat mai repede de acolo. Practic eu am facut schimb cu un "baiat al casei" (rotire angajati) si el este in locul meu si invers. In ambele locuri de munca facem si ore de noapte eu aici executand 80-88 ore si celalalt cel mult 48 . La plata el ia banii pe 88 ore si eu pe 48 (dovada fluturasul salarial) lucru pe care il stiu de la un contabil care stie sigur ca eu nu figurez in niciun stat de plata in noua directie. Sper sa nu va plictisesc deoarece pana aici pentru mine e...STAR TREK! Astazi a trebuit sa depun cererea de concediu la primul loc de munca deoarece figurez si acum la ei si muncesc in alt loc!?
Intrebarile mele ar fi: 1) ce sanse as avea daca ii dau in judecata(sunt f hotarat) si cum? Penal? Civil? sau cum? 2) cat timp am la dispozitie sa depun plangere (vreau sa strang cat mai multe probe ) 3) daca imi voi putea recupera banii (furati la orele de noapte) 4) daca pot cere daune morale celor care opereaza cu falsuri in actele institutiei si cat e termenul limita in ai da in judecata.
Nu am avut niciun concediu medical, niciodata sanctionat macar cu vreo mustrare si nici nu am facut obiectul discutiei vreunei comisii de disciplina, sunt un om corect si onest si consider ca am fost facut de rusine in fata colegilor si oamenilor din orasul meu unde sunt o persoana f cunoscuta.
Detin ca probe : fluturasii salariu , copii dupa graficul de lucru, registru predare-primire serviciu si registrul de prezenta cu toate semnaturile angajatilor institutiei . Copiile le-am facut cu tel mobil
In incheiere v-as ruga sa ma ajutati cu cat mai multe raspunsuri pe care eu nu sunt capabil sa le regasesc in codul munci
VA MULTUMESC ANTICIPAT !!!
CU STIMA DAVID PETRU
redă-ne conţinutul notei interne de care zici ("nu detasare sau transfer)", pentru a vedea ce spune primarul, şi mai ales dacă o face legal. ce dată exactă are acest înscris şi cum l-ai primit? ai semnat de primire? cu ce poţi dovedi că lucrezi nopţile 88 de ore, dar eşti plătit numai pentru aprox. jumătate? (eventual grafic de lucru semnat + fluturaş, sau ai şi altceva?) dacă te pregăteşti de război, să fii convins că şi primarul o va face, ...
Uite ce spune nota.
catre dl dp
Urmare notei interne nr 35634 din data.......va comunicam ca incepand cu data x va veti desfasura activitatea la c.z.p n din subordinea directiei
asc situat pe strada x nr 17 ........semnat primar....semnat sef bir res umane.
Astra e nota interna si iar ca dovezi am fotografiat graficul de pontaj, registrul unde semneaza toti angajati ora cand vin si cand peaca (inclusiv eu) si registrul de primire -predare (unde scrie ca la ora x a fost predat serviciu de exemplu preiau la 6 seara si il predau la 7 dimineata)
Pai daca nici astea nu sunt destule probe voi pleca in Congo.
Eu am fost angajat prin concurs la alt serviciu nicidecum la directia asta si am inteles ca nu aveau voie sa ma muta asa...
Daca mai doriti sa ma intrebati ceva ce poate elucida acest mister .......va multumesc mult
catre dl dp
Urmare notei interne nr 35634 din data.......va comunicam ca incepand cu data x va veti desfasura activitatea la c.z.p n din subordinea directiei
asc situat pe strada x nr 17 ........semnat primar....semnat sef bir res umane.
Astra e nota interna si iar ca dovezi am fotografiat graficul de pontaj, registrul unde semneaza toti angajati ora cand vin si cand peaca (inclusiv eu) si registrul de primire -predare (unde scrie ca la ora x a fost predat serviciu de exemplu preiau la 6 seara si il predau la 7 dimineata)
Pai daca nici astea nu sunt destule probe voi pleca in Congo.
Eu am fost angajat prin concurs la alt serviciu nicidecum la directia asta si am inteles ca nu aveau voie sa ma muta asa...
Daca mai doriti sa ma intrebati ceva ce poate elucida acest mister .......va multumesc mult
Aveti statutul de functionar public?
e important de stiut.
sau faceti parte din personalul auxiliar al primariei?
va intreb aceste lucruri ca sa va putem da un raspuns cat mai veridic privind speta dvs.
v-a intrebat si colegul dusterxxx, la ce data s-a intamplat evenimentl? dvs ati dat nr de inregistrare nu data.nr inreg nu e important deocamdata.are nr de inreg.asta e important.dar.....din ce data?
e important de stiut.
sau faceti parte din personalul auxiliar al primariei?
va intreb aceste lucruri ca sa va putem da un raspuns cat mai veridic privind speta dvs.
v-a intrebat si colegul dusterxxx, la ce data s-a intamplat evenimentl? dvs ati dat nr de inregistrare nu data.nr inreg nu e important deocamdata.are nr de inreg.asta e important.dar.....din ce data?
Sunt angajat ca personal contractual (prin concurs) la Serviciul Domeniului Public si sunt mutat la Dirtectia asistenta sociala prin acea nota interna, alt act nu am semnat . Singurele probe pe care le pot avea
sunt martori care stiu unde lucrez acum , fluturasii de salariu (unde am ore de noapte mai putine decat efectuate) si in registrele de primire a serviciului,de prezenta (unde semnam toti cand venim si cand plecam, ora si data+semnatura) si graficul de munca (unde se poate vedea cate ture fac de zi si cate de noapte) Dupa acestea am facut copii ca sa ma pot apara . Daca nici acestea nu sunt probe concludente inseamna ca nu ma voi putea apara niciodata si voi lucra ca prostul si banii ii va lua cel in locul caruia am fost mutat. Azi am vorbit cu cineva de la contabilitate
si mi-a confirmat ca celalalt are pontate orele mele de aici (88) Deci se uzeaza de fals pe fata. Impotriva mea nu este nici o sanctiune disciplinara, nu exista niciunde asa ceva doar atat......daca imi dati o adresa de mail o sa va pot trimite tot ce detin ca probe sa vedeti ....Multumesc si tare as fi bucuros sa puteti dezlega acest mister...
sunt martori care stiu unde lucrez acum , fluturasii de salariu (unde am ore de noapte mai putine decat efectuate) si in registrele de primire a serviciului,de prezenta (unde semnam toti cand venim si cand plecam, ora si data+semnatura) si graficul de munca (unde se poate vedea cate ture fac de zi si cate de noapte) Dupa acestea am facut copii ca sa ma pot apara . Daca nici acestea nu sunt probe concludente inseamna ca nu ma voi putea apara niciodata si voi lucra ca prostul si banii ii va lua cel in locul caruia am fost mutat. Azi am vorbit cu cineva de la contabilitate
si mi-a confirmat ca celalalt are pontate orele mele de aici (88) Deci se uzeaza de fals pe fata. Impotriva mea nu este nici o sanctiune disciplinara, nu exista niciunde asa ceva doar atat......daca imi dati o adresa de mail o sa va pot trimite tot ce detin ca probe sa vedeti ....Multumesc si tare as fi bucuros sa puteti dezlega acest mister...
davidpetru wrote:uzeaza de fals pe fata. Impotriva mea nu este nici o sanctiune disciplinara, nu exista niciunde asa ceva doar atat......daca imi dati o adresa de mail o sa va pot trimite tot ce detin ca probe sa vedeti ....Multumesc si tare as fi bucuros sa puteti dezlega acest mister...
domnule david petru:
situatiile dvs sunt urmatoarele:
1: v-au schimbat incadrarea salariala si nu aveau voie in conditiile in care dvs, ati intrat pe acest post prin concurs.In principiu nu aveau voie nici sa va detaseze.
Spun in principiu, pt. ca exista posibilitatea, in situatia in care sunteti angajat ca personal de paza( sa fie stipulat in decizia dvs de atributii, schimbare postului), dar...salrizarea n-au voie sa o schimbe
2. v-a schimbat incadrarea si n-avea voie

Comisia de disciplina este singura in masura sa ia aceasta decizie, bineanteles cu ascultarea dvs. privitor la abeterile disciplinare cu care comisia a fost sesizata
inteleg caci nu exista asa ceva.
S-ar putea sa incerce sa faca procesul verbal antedatat.Sa fiti atent sa nu semnati nimic.mai ales ce are ca si data vreo 2 luni (in urma)
3. deci...fiind prin concurs, postul, n-avea voie sa va schimbe grila salariala si nici postul, cu conditia enumerata mai sus.
deci...ai actionati in instanta de contecios administrativ.
veti castiga 100% inclusiv salariile anterioare de care ati fost privat(diferenta de l;a salariul vechi la cel nou,care am inteles ca este mai mic)
vi se va plati retroactiv
Abuzul nu este limitat in timp
Este ca si la (infractiunea in forma continuata)- nu se prescrie
Dvs inca sunteti "sub contract"
oricand puteti sa-i actionati in instanta.
Aveti sanse de castig si fara aparator, daca va faceti probatoriul cum trebuie.Fiind actiunea dvs, dvs sunteti cel in situatia de a va depune probe.
Folositi tot ce aveti.Printati ce a ti filmat pe tel.Martoriii, bla bla..
Actiunea, fiind litigiu de munca este scutita de taxe de timbru(din cate stiu eu)
Cam acestea sunt raspunsurile la problemele dvs.
poate alti colegi au alte raspunsuri .asteptam si alte opinii.
Privind semnarea registrului, este normal sa-l semnati la vechiul loc de munca, si sa fiti angajat tot acolo, pt ca dvs sunteti -detasat.nu este o infractiune.
Deci....ramane actiune in contencios administrativ: detasare ilegala, schimbare grila de salarizare, ilegala.Abuz.
Deci, am elucidat misterul.
Mult succes sa aveti!
Multumesc pentru sfaturi sper sa le dau de capat . Schimbarea locului meu de munca fara acordul meu e cumva abuz? Platirea celuilalt angajat mutat in locul meu pontat dupa orele mele de lucru (el ia mai multi bani pe orele de noapte efectuate de mine ) care se regasesc in actele contabile nu e cumva fals si uz de fals? Pot dovedi si asta!!
Le pot cere daune morale ,materiale pentru aceste fapte care incep sa imi creieze probleme in familie si sanatate. Nu este tot una sa lucrezi 88 ore de noapte cu 48 si sa lipsesti de langa familie (am copil de 7 ani) si sa nu fi platit macar pt ce faci??? Nu sunt dispus sa ii iert si vreau sa adun cat mai multe probe . Astia sunt in stare sa modifice graficele cu serviciul si altele dar am dovada semnaturile lor pe acestea de acum....
VA MULTUMESC MULT!!
Le pot cere daune morale ,materiale pentru aceste fapte care incep sa imi creieze probleme in familie si sanatate. Nu este tot una sa lucrezi 88 ore de noapte cu 48 si sa lipsesti de langa familie (am copil de 7 ani) si sa nu fi platit macar pt ce faci??? Nu sunt dispus sa ii iert si vreau sa adun cat mai multe probe . Astia sunt in stare sa modifice graficele cu serviciul si altele dar am dovada semnaturile lor pe acestea de acum....
VA MULTUMESC MULT!!
[quote="davidpetru"]Multumesc pentru sfaturi sper sa le dau de capat . Schimbarea locului meu de munca fara acordul meu e cumva abuz? Platirea celuilalt angajat mutat in locul meu pontat dupa orele mele de lucru (el ia mai multi bani pe orele de noapte efectuate de mine ) care se regasesc in actele contabile nu e cumva fals si uz de fals? Pot dovedi si asta!!"
"Le pot cere daune morale ,materiale pentru aceste fapte care incep sa imi creieze probleme in familie si sanatate. Nu este tot una sa lucrezi 88 ore de noapte cu 48 si sa lipsesti de langa familie (am copil de 7 ani) si sa nu fi platit macar pt ce faci??? Nu sunt dispus sa ii iert si vreau sa adun cat mai multe probe . Astia sunt in stare sa modifice graficele cu serviciul si altele dar am dovada semnaturile lor pe acestea de acum...."
Asa cum am mentionat naterior, este un abuz.
nu avea voie sa va mute,decat in conditiile in care erati mutat dsciplinar...v-am manetionat anterior cum.
dvs. ati semnat cererea de detasare.dar ei n-aveau voie sa va detaseze, intrucat erati angajt pe baza de concurs.prin contract.
n-au voie sa va plateasca mai putin pt ore efectuate in plus.
din registre reiese clar cate ore lucrati dvs si cate colegul dvs.
sigur ca le puteti cere daune morale, tinand cont ca v-a afectat atat viata de familie cat si sanatatea.
in cererea dvs. puteti mentiona toate aceste lucruri.
nu mi-ati raspuns daca sunteti angajat ca paznic si daca era o clauza a contractului , ca putei fi detasat.
V-am zis. Chiar si in aceste conditii, tot nu aveau voie sa va schimbe grila de salarizare.
daca au modificat registrele sigur este fals si uz de fals.
"Le pot cere daune morale ,materiale pentru aceste fapte care incep sa imi creieze probleme in familie si sanatate. Nu este tot una sa lucrezi 88 ore de noapte cu 48 si sa lipsesti de langa familie (am copil de 7 ani) si sa nu fi platit macar pt ce faci??? Nu sunt dispus sa ii iert si vreau sa adun cat mai multe probe . Astia sunt in stare sa modifice graficele cu serviciul si altele dar am dovada semnaturile lor pe acestea de acum...."
Asa cum am mentionat naterior, este un abuz.
nu avea voie sa va mute,decat in conditiile in care erati mutat dsciplinar...v-am manetionat anterior cum.
dvs. ati semnat cererea de detasare.dar ei n-aveau voie sa va detaseze, intrucat erati angajt pe baza de concurs.prin contract.
n-au voie sa va plateasca mai putin pt ore efectuate in plus.
din registre reiese clar cate ore lucrati dvs si cate colegul dvs.
sigur ca le puteti cere daune morale, tinand cont ca v-a afectat atat viata de familie cat si sanatatea.
in cererea dvs. puteti mentiona toate aceste lucruri.
nu mi-ati raspuns daca sunteti angajat ca paznic si daca era o clauza a contractului , ca putei fi detasat.
V-am zis. Chiar si in aceste conditii, tot nu aveau voie sa va schimbe grila de salarizare.
daca au modificat registrele sigur este fals si uz de fals.
Da lucrez contractual la paza, sa va citesc di contractul individual de munca.... A. ...partile contractului.........bla.bla
B. obiectul contractului ;reglementarea raport de munca angajator-angajat
C. durata contractului a) nedeterminata
D.locul de munca ....activitatea se desfasoara la Serviciul Public Admin Dom. Public.........2) in lipsa unui loc de munca fix salariatul va desfasura activitatea astfel -(liniuta)
nu scrie nimic de nici o detasare
daca mai aflu ceva o sa va spun ....multumesc mult!
B. obiectul contractului ;reglementarea raport de munca angajator-angajat
C. durata contractului a) nedeterminata
D.locul de munca ....activitatea se desfasoara la Serviciul Public Admin Dom. Public.........2) in lipsa unui loc de munca fix salariatul va desfasura activitatea astfel -(liniuta)
nu scrie nimic de nici o detasare
daca mai aflu ceva o sa va spun ....multumesc mult!
Tot eu va necajesc cu misterul meu..... Nu am primit niciun act aditional
la c.i.m sa semnez pt schimbarea locului de munca. In cate exemplare trebuie sa fie un asemenea act? ca trebuie sa fiu atent la ce semnez ca ma pot astepta la multe mai ales ca si sora mea lucreaza in aceasi institutie. Probele mele foto sau video sunt admise in instante (semnate de sefi), am voie sa le folosesc ? prezente, pontaje ,grafice...etc
THX !! TUTUROR SI MAI ASTEPT PARERI.....
la c.i.m sa semnez pt schimbarea locului de munca. In cate exemplare trebuie sa fie un asemenea act? ca trebuie sa fiu atent la ce semnez ca ma pot astepta la multe mai ales ca si sora mea lucreaza in aceasi institutie. Probele mele foto sau video sunt admise in instante (semnate de sefi), am voie sa le folosesc ? prezente, pontaje ,grafice...etc
THX !! TUTUROR SI MAI ASTEPT PARERI.....
Multumesc duster xxx pt sfaturi dar cum pot eu sa imi revendic orele lucrate noaptea (88) cu salariul de pe fluturas unde apar 48 maxim daca nu pot aduce ca probe fotocopii dupa grafice sau procese verbale (unde apar semnaturi primire-predare) pt ca oamenii astia sunt in stare sa faca altele si sa le prezinte ei ca probe. Am de gand sa ii las pana la limita de 3 ani sa se adune cat mai multe gafe , si ma gandesc pe langa cererea de plata a orelor de noapte restante, o sa ii dau si in penal pe cei care m-au mutat asa abuziv, cat si pe cei care m-au primit in noul post fara acte legale (act aditional la cim, motivele schimbarii) nu crezi ca asta e fals si abuz de functie sau serviciu. Am inteles ca trebuia sa fac si o vizita medicala la schimbarea locului de munca....de unde? Stii ca acum ca sa poata acorda libere unui coleg se folosesc grafice duble? Am proba!!
Sti ca cel cu care am fost acum inlocuit aici isi ia libere in locul meu?
Azi am fost la prim si am intrebat cat mai stau acolo si m-i sa zis ca pana la noi ordine. Nu stiu daca ma intelegi dar eu nu am fost calcat in picioare de nimeni asa pana acum , eu care in viata mea nu am platit nici macar o amenda de circulatie , si oricum nu am sa ma las batjocorit de cineva care se exprima ca el face legea! Si prostaturile alea care au semnat de frica am sa le fac sa respecte legea pt tot restul vietii lor si sa nu o mai faca si altora de frica sa nu isi piarda ele serviciul.
Astept sa imi spui daca le pot actiona in penal pt faptele lor ( am inteles ca aici sunt termene de prescriptie a faptelor ceva mai mari.
o zi buna! mai sfatuieste-ma te rog si o sa iti rog de sanatate.
Sti ca cel cu care am fost acum inlocuit aici isi ia libere in locul meu?
Azi am fost la prim si am intrebat cat mai stau acolo si m-i sa zis ca pana la noi ordine. Nu stiu daca ma intelegi dar eu nu am fost calcat in picioare de nimeni asa pana acum , eu care in viata mea nu am platit nici macar o amenda de circulatie , si oricum nu am sa ma las batjocorit de cineva care se exprima ca el face legea! Si prostaturile alea care au semnat de frica am sa le fac sa respecte legea pt tot restul vietii lor si sa nu o mai faca si altora de frica sa nu isi piarda ele serviciul.
Astept sa imi spui daca le pot actiona in penal pt faptele lor ( am inteles ca aici sunt termene de prescriptie a faptelor ceva mai mari.
o zi buna! mai sfatuieste-ma te rog si o sa iti rog de sanatate.
ok. haide să o luăm încet, fără prea multe pretenţii şi amănunte:
poţi formula plângere penală împotriva oricui consideri tu că - printr-o infracţiune - ţi-a cauzat o vătămare. să presupunem că vei formula plângere penală împotriva primarului, în ce priveşte abuzul său în serviciu împotriva intereselor tale. adică, urmează să detaliezi fapta (faptele) primarului (= funcţionar public) care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta ţi-a cauzat o vătămare a intereselor tale legale.
ia o foaie de hărtie şi răspunde-ţi la următoarele întrebări:
care sunt faptele pentru care vrei să îl acuzi? ........
ce act nu a îndeplinit primarul? ...........
sau ce act a îndeplinit în mod defectuos? ...........
cum demonstrezi că nu a îndeplinit cu ştiinţă actul? ..........
sau ce act, cu ştiinţă, l-a îndeplinit în mod defectuos? ......
în ce constă vătămarea intereselor tale legale? ...........
cum demonstrezi existenţa intenţiei primarului în comiterea presupuselor fapte? .......
după ce îţi răspunzi, gândeşte-te dacă ai argumente solide (eu zic că nu ai; crezi de exemplu că fapta primarului de a te transfera în alt loc cu serviciu, are elemente de pericol social în ea?)
poţi formula plângere penală împotriva oricui consideri tu că - printr-o infracţiune - ţi-a cauzat o vătămare. să presupunem că vei formula plângere penală împotriva primarului, în ce priveşte abuzul său în serviciu împotriva intereselor tale. adică, urmează să detaliezi fapta (faptele) primarului (= funcţionar public) care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta ţi-a cauzat o vătămare a intereselor tale legale.
ia o foaie de hărtie şi răspunde-ţi la următoarele întrebări:
care sunt faptele pentru care vrei să îl acuzi? ........
ce act nu a îndeplinit primarul? ...........
sau ce act a îndeplinit în mod defectuos? ...........
cum demonstrezi că nu a îndeplinit cu ştiinţă actul? ..........
sau ce act, cu ştiinţă, l-a îndeplinit în mod defectuos? ......
în ce constă vătămarea intereselor tale legale? ...........
cum demonstrezi existenţa intenţiei primarului în comiterea presupuselor fapte? .......
după ce îţi răspunzi, gândeşte-te dacă ai argumente solide (eu zic că nu ai; crezi de exemplu că fapta primarului de a te transfera în alt loc cu serviciu, are elemente de pericol social în ea?)