eu vs angajator

Discutii privind litigiile de munca
ctrl

Post by ctrl » 16 Jun 2009, 05:53

-firma nu a prezentat vreo situatie financiara din care sa rezulte ca nu e capabila sa plateasca ;
-am predat doar echipamentul de alpinist fiind angajat ca montator, activitate ce nu implica acest tip de echipament;
-care sunt criteriile dupa care desfiintezi 1 post din 15 identice la nivel de filiala?
-bonusul nu e pe stat de plata dar se extrage lunar dintr-un cont comun asa ca poate fi verificat;
-nnresurse financiare si umane infinitenn- 8O , hmm, string cureaua si ma duc la sala
-dreptatea este lucru mare, are picioare lungi..
Esti cumva jurist la vreo firma cu 300 angajati? :grin:

dusterXXX

Post by dusterXXX » 16 Jun 2009, 09:33

- firma nu trebuie să-ţi prezinte ţie o situatie financiara din care sa rezulte ca nu e capabila sa plateasca, nici măcar în anexă la decizia de concediere; dacă îi ataci în instanţă, vor depune la dosar o hotărâre a CA sau AGA, în care scrie: din considerente financiare, bla-bla, se aprobă desfiinţarea postului ... şi gata;
- criteriile după care desfiinţezi un post sunt stabilite de firmă, respectând prevederile legale (criteriile lor sunt subiective, dar ei vor demonstra că sunt obiective şi respectă legea până la virgulă);
- cine crezi că poate verifica contul comun? poate sunt banii de buzunar ai administratorului, şi din ei vă dă la fiecare 100 de coco, când vrea şi când poate, pe lângă salariu;
- nnresurse financiare si umane infinitenn: doar în comparaţie cu salariatul, de vor ajunge împreună prin tribunale, asta este ceea ce am vrut să subliniez;
- iar ce sunt eu, nu are absolut nici o relevanţă; mă opresc în a-ţi scrie pe moment, zic să lăsăm şi apariţia altor comentarii; nu vreau să facem monolog (când tu, când eu).

angel

Post by angel » 16 Jun 2009, 19:30

subscriu si eu la ce a zis Dusterxxx.

ctrl, n-ai mari sanse de castig.

Ori accepti vartiantele, ori ba.

dorinta ta de razbunare nu trebuie sa-ti umbreasca ratiunea.Vrei jobul asta sau nu-l vrei. E f simplu.

dusterXXX

Post by dusterXXX » 16 Jun 2009, 20:04

ultimele două remarci pe care le-aş face vis-a-vis de problema lui ctrl:

alegerea pe care trebuie să o faci este subiect al unui interval temporal care se închide în 26.06.09 (mai precis când îţi expiră preavizul, tu ştii mai bine data).

dacă nu faci nimic (adică nu semnezi că eşti de acord cu mai puţini bani pentru aceeaşi muncă) până atunci, şi în acel sens dorit de angajator, devii out din firmă.

şi o întrebare: cum ţi-a răspuns administratorul "în 3 zile, cf. RI", la problematica ridicată la fileu? nicicum, aşa-i?

demonica

Post by demonica » 16 Jun 2009, 20:56

Ctrl a zis

Eu zic ca am destule dovezi ca mi-au fost incalcate drepturile plus ca am fost platit pe linga lege.

Pai de aici rezulta ca tu ai fost de acord sa primesti bani fara sa-i declari si potzi fi acuzat de evaziune - neplata impozitului pe venit, poate daca isi dau silinta unii chiar de "spalare de bani" - stii tu ce inseamna acel cont/fond comun?
Stii daca acei bani sunt liciti?

Deci faza ca ai fost platit pe langa lege nu te avantajeaza nici pe tine si nici pe angajator si nu cred ca vrei sa-ti dai singur in cap.
Si la ITM faci reclamatie ca ce? ca esti hartuit de sefi? Nu potzi sa dovedesti acest lucru iar inspectorul va veni si ca constatat ca reclamatia ta e neintemeiata. Incearca sa alegi din variantele propuse de duster, DREPTATEA e o kestie relativa[/quote]

ctrl

Post by ctrl » 17 Jun 2009, 06:44

Mda, am mai primit ieri o notificare care ma informeaza ca drepturile salariale sunt conforme cu CIM, ca firma a facut eforturi foarte mari pt pastrarea locurilor de munca, eforturi de care pot beneficia conform notificarii 700/10.06.09.
De asemeni trebuie sa-mi arat disponibilitatea de a continua relatiile de munca pina joi 18 iunie, altfel notificarea 650 isi va produce efectul.
Va multumesc pt opinii, se pare ca intr-adevar dreptatea e de vinzare.
Ma duc sa-mi curatz mitraliera..

dusterXXX

Post by dusterXXX » 17 Jun 2009, 09:34

un ultim sfat, ctrl:
acceptă condiţiile lor, măcar să ai un job până îţi găseşti altceva. în ziua de azi joburile s-au rărit ceva de groază. chiar dacă vrei să-i ataci în vreun fel, consider că ai putea-o face mai bine fiind în interior încă o vreme. nu da aşa uşor cu piciorul serviciului; mai înghite şi tu un pic, măcar vei avea ceva bănuţi, mulţi-puţini, asta e. de te ejectează, în şomaj vei avea cam 450-500 ron pe lună, aşa că (azi şi la noapte) mai ai o perioadă de reflecţie. oricum, zi-ne şi nouă ce vei fi decis mâine. ciao!

agenda

Post by agenda » 17 Jun 2009, 15:15

avand in vedere ultima operatiune pe care s-a dus sa o faca ctrl...poate nu e deloc o idee rea sa stea acasa :-P

ctrl

Post by ctrl » 17 Jun 2009, 20:48

Se pare ca nu m-am facut inteles, chiar nu ma mai intereseaza acest job, tot ca am vrut e binele fostilor colegi, sa aiba un precedent pe care sa il poata invoca..
Chiar nu stiu daca sa mai raspund miine, ma mai gindesc..

Post Reply