Refuzul Directiei Taxe si Ipozite de a da informatii

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
farmec_

Refuzul Directiei Taxe si Ipozite de a da informatii

Post by farmec_ » 08 Jun 2009, 10:20

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca refuzul Primariei prin Directia Impozite si Taxe (invocarea OG 92/2003 art.11) de a arata daca o persoana are bunuri mobile sau imobile si asupra careia am castigat punerea de sechestru asigurator pentru un bun mobil , constituie :
- un act legal sau este o incalcare a cererii mele si dreptului meu - pentru ca am date sigure ca in ziua cand s-a dat decizia Tribunalului pentru instituirea sechestrului - bunul mobil a fost instrainat de debitorul meu .

Cum pot primi actul de care am nevoie - in cazul in care raspunsul primit a fost abuziv ? Prin plangere penala ? - pentru ca in contencios ar dura inca aproape 1 an de judecati !

Pot cere daune (primariei, serviciului Impozite si Taxe sau personei care a semnat raspunsul primit) - efectiv valoarea pe care debitorul are sa mi-o dea ?

Facand o paralela :
Am cerut tot unei instiutii publice (cadastru) sa mi se dea extras de carte funciara pentru un imobil . Extrasul s-a eliberat si scria in detaliu cine este proprietarul si din ce se compune imobilul cat si ce sarcini are asupra lui.

Asta am cerut si eu Directiei Impozite si Taxe : sa spuna daca persoana debitoare (dovedita cu acte depuse) are bunuri si in ce constau ele cat si date despre bunul mobil pe care am titlu de sechestru asigurator .

Consider in continuare un abuz ca se invoca : secretul .... conform OG 92/2003 art.11 . Eu nu am nevoie se mi se spuna ce valoare de impozitare are x sau y adica " Informaţiile referitoare la impozite, taxe, contribuţii şi alte sume datorate bugetului general consolidat "

machedon

Post by machedon » 08 Jun 2009, 11:15

Nu exista temei de drept, care sa permita unei pers.juridice /sau fizice sa oblige Directia de Taxe si impozite locale sa furnizeze informatii despre bunurile unei alte pers. fizice sau juridice.
Pot obtine astfel de informatii la cerere: instantele de judecata, org. de cercetare penala, organele fiscale, executorii judecatoresti si precticienii in insolventa.

farmec_

Post by farmec_ » 08 Jun 2009, 19:23

Dar stiu ca exista Lege 544/2001 cu accesul liber la informatii .

Aceea lege consider ca s-a incalcat prin evocarea lui OG 92/2003 art.11 - si cred ca o plangere penala ar fii indicata pentru acesti functionari cam prea zelosi .

Repet : Se putea oferii informatia daca o persoana are si ce bunuri are cat si informatia (ca si cadastru) despre cine este proprietarul unui bun .

Intradevar OG 92/2003 le interzice sa dea informatii referitoare la impozite, taxe, contribuţii şi alte sume datorate bugetului general consolidat . Atat .

Eu asa o consider ! Voi ?

machedon

Post by machedon » 08 Jun 2009, 22:17

Legea nr.544/2001 se refera la alte informatii, decat cele de care aveti dvs. nevoie.

cu plangerea penala nu o sa rezolvati nimic.

ati inteles gresit dispozitiile Codului de Procedura fiscala.

Post Reply