Bunicii mei au titlul de proprietate pentru o suprafata de teren. Bunicul a decedat iar bunica, care este in viata, si toti fiii lor au cazut de acord ca intreaga suprafata sa intre in posesia mea. Cum se poate face? Am inteles ca renuntarea la mostenire nu se poate face in favoarea unei persoane sau a unuia dintre mostenitori. Daca renunta toti mostenitorii (fiii si bunica) mostenirea ar urma sa se dezbata intre restul de nepoti, ceea ce nu e ce ne dorim noi.
Exista o varianta de rezolvare a problemei? Si ce e cu termenul de 6 luni pt. deschiderea succesiunii (bunicul a decedat de cativa ani buni).
Multumesc anticipat pentru raspunsuri, Mihaela
renuntare mostenire, cum se poate face?
renuntarea la succesiune s epoate face in favoarea unuia dintre mostenitori. Aceasta insemna numai ca cel care "renunta" intai accepta succesiunea si apoi o transmite (partea lui) mai departe celui in favoarea caruia a renuntat.
Cat despre termenul de sase luni el nu reprezinta un impediment in conditiile in care se probeaza acte din care rezulta acceptarea tacita (folosirea bunurilor din masa succesorala)
Cat despre termenul de sase luni el nu reprezinta un impediment in conditiile in care se probeaza acte din care rezulta acceptarea tacita (folosirea bunurilor din masa succesorala)