Speta ref la incetarea de drept a contractului.

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
Ovidiu

Speta ref la incetarea de drept a contractului.

Post by Ovidiu » 16 Apr 2009, 09:15

Ok... Avem un individ caruia i-a expirat perioada contractuala ieri, iar angajatorul nu a dorit sa i-l mai reinnoiasca. Persoana in cauza se pare ca ar vrea sa-si scoata concediu medical pentru ca el crede ca astfel nu i se pot sista raporturile de munca. Eu stiu, conform Codului Muncii ca asa ceva opereaza doar in caz de concediere, ori daca i s-a epuizat perioada contractuala determninata, atunci contractul inceteaza de drept, nu se asimileaza cu situatia concedierii, iar concediul lui medical nu are nici-o relevanta in acest caz. Corect?

kinga

Post by kinga » 16 Apr 2009, 10:59

Corect
:lol: :lol:

Ovidiu

Post by Ovidiu » 17 Apr 2009, 10:21

[quote="kinga"]Corect
:lol: :lol:[/quote]

Kinga :floare:

Ovidiu

Post by Ovidiu » 08 May 2009, 12:37

Continuare a spetei:

Persoanei i-a incetat de drept contractul de munca pe perioada determinata ca urmare a expirarii perioadei contractuale si i s-a comunicat acest lucru prin recomandata. Cateva zile mai tarziu omul ne trimite adresa prin care solicita in baza legii 544/2001 informatii referitor motivele pt care nu i-a fost incheiat un alt contract. Eu consider ca nu este obligatoriu avand in vedere dispozitiile codului muncii ca angajatorul sa motiveze aceasta decizie. Voi cum apreciati?

carmemel

Post by carmemel » 08 May 2009, 13:59

contractul a incetat de drept prin expirarea perioadei pt care a ffost incheiat, nu se putea prelungi daca isi lua concediu medical, prelungirea putea opera doar in temeiul unui nou acord de vointa al partilor, iar angajatorul nu tb sa motiveze de ce nu a operat prelungirea contractului

razman

Post by razman » 12 May 2009, 22:19

carmemel, vezi ca la cim pe perioada determinata nu prea mere cu prelungitul, ca prelungirea pt o durata determinata tot alt contract cu durata determinata se numeste in caz de rap de munca si mai mult de nu stiu cate (doua cred) din astfel de contracte nu prea i voie.Ori viteza ,ori contract pt perioada nedeterminata.

Post Reply