Care este procedura de anulare a unui concurs public

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
mariusbalan2003

Care este procedura de anulare a unui concurs public

Post by mariusbalan2003 » 04 May 2009, 09:17

As dori sa cunosc care este procedura de anulare a unui concurs organizat de o institutie publica.

In speta de fata, as dori sa anulez concursul organizat de Consiliul National de Integritate ca fiind organizat pe fundament nelegal.
Astfel, CNI organizeaza un concurs pentru postul de vicepresedinte ANI, conform Legii 144/2007.
Din analiza Legii 18/2009 publicat în MO 121/27.02.2009, am constat că în bugetul aprobat pentru Agenţia Naţională de Integritate la capitolul “Cheltuieli de Personal” -5001.01.10.01.01 –Salarii de bază este de 3.104 mii lei. Totodată am studiat faptul că în situaţia “Numarul maxim de posturi şi fondul aferent salariilor de baza” aprobat prin Legea Bugetului de Stat este de 3.104 mii lei având un număr de posturi aprobate şi finanţate de 126 posturi.
Studiind mai îndeaproape coloana 6 şi 7 din situaţia “Numarul maxim de posturi şi fondul aferent salariilor de baza” am constatat că numai postul de Preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate este finanţat pe anul 2009, postul de Vicepreşedinte fiind vacant şi nefinanţat pe anul 2009.
Ţinând cont de reglementările O.U.G. 34/11.04.2009 cu privire la rectificarea bugetară pe anul 2009, la Anexa nr.2 “Detalierea influenţelor asupra cheltuielilor bugetare pe anul 2009, pe titluri de cheltuieli şi pe ordonatori principali de credite” am constatat că la nr.curent 29 Agenţia Naţională de Integritate figurează cu o reducere de 1.897 mii lei din care la titlul de cheltuieli “Cheltuieli de personal”, agenţia figurează cu o reducere de 684 mii lei.
În condiţiile în care prin legea 18/2009 postul de Vicepreşedinte al A.N.I. nu este finanţat, iar la rectificarea de buget au fost reduse cheltuielile de personal, condiţiile de legalitate, regularitate, economicitate, eficienţă şi eficacitate în gestionarea fondurilor publice impuse de O.G. 119/1999 cu modificările şi completările ulterioare art.5 alin.(1) sunt încălcate prin organizarea acestui concurs pentru postul de Vicepreşedinte al A.N.I. de către Consiliul Naţional de Integritate.

In zilele trecute m-am adresat CNI si ANI cu petitii prin care am cerut lamuriri cu privire la modul de organizare a concursului. Agentia mi-a raspuns ca "postul de vicepresedinte nu este finantat pe anul 2009", CNI nu mi-a raspuns pana la aceasta data si totusi concursul se deruleaza sfidind legalitatea desfasurarii concursului de catre membrii CNI.

Este o speta din zona contenciosului administrativ si fiscal si as dori sa stiu ce as putea face pentru a indrepta starea de fapt.
Sper sa gasesc persoane disponibile sa raspunda profesional la aceasta speta.
Multumesc anticipat celor care imi transmit solutiile lor.
Cu respect
Marius

e-mail: mariusbalan2003@gmail.com

Post Reply