pot suspenda un srl dupa 1 mai ca sa evit taxa forfetara?

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
Gaby01

pot suspenda un srl dupa 1 mai ca sa evit taxa forfetara?

Post by Gaby01 » 29 Apr 2009, 20:00

stiti cumva daca vreau sa suspend un srl (pt ca nu mai are activitate) ca sa evit taxa forfetara ...pot sa incep procedura si dupa 1 mai? daca legea privind taxa forfetara, intra in vigoare de la 1 mai, iar eu incep procedura suspendarii dupa 1 mai, ma mai supun metodologiei acestei legi? adica daca suspend, mai sunt platitor de aceasta taxa?

vulpacris

Post by vulpacris » 30 Apr 2009, 12:41

Conform OG 34/2009

Conform art. 18 alin. (3), pentru un venit cuprins intre 0-52000 lei impozitul minim anual este de 2200 lei.

Deci, daca suspendati activitatea dupa data de 1 mai veti avea de platit impozitul minim anual calculat pentru perioada 1 mai – 31 mai prin impartirea impozitului minim anual la 12 luni adica 2200 : 12 = 183,33(3)lei.
Mai mari vor fi taxele si actele pentru suspendare, deci nu va fi o cheltuiala prea mare.

:cafea:

Gaby01

Post by Gaby01 » 30 Apr 2009, 15:52

am reusit sa incep procedura suspendarii astazi...tot tam-tam-ul asta ma costa undeva pe la aproximativ 600 ron (se ocupa cineva pt ca n-am timp si nici nu e aici)...dar merita...spun eu...ca sa nu mai fie bataie de cap cu taxa...ca ai sau nu profit...functionezi sau nu, platesti...de ce? mai bine suspend si gata...o sa ma gandesc dupa aia daca ii schimb domeniul sau renunt definitiv.

Post Reply