Revocare arestare
Revocare arestare
Inculpatul e trimis in judecata in stare de arest. Dupa trimiterea in judecata si sesizarea instantei, formuleaza o cerere de revocare a masurii arestarii preventive, care se inregistreaza cu numar separat si este solutionata de alt judecator decat cel investit cu fondul. Ce parere aveti?
si care ar fi solutia? Conexarea cu dosarul de fond sau doar trimiterea la completul investit cu acel dosar? Stiam ca in regulamentul instantelor exista o prevedere de genul "cererile conexe se solutioneaza de completul investit cu judecarea fondului" .... sau am visat dupa o noapte de betie? 
@mirelle: nu e cazul in speta de fata.

@mirelle: nu e cazul in speta de fata.
Ideea pe care am pormit eu e urmatoarea: X e judecat pt inselaciune in stare de liberate si se dispune trimiterea lui in judecata in stare de liberate. In tipmul acesta el savarseste un furt calificat si parchetul face propunere, admisa de altfel, de arestare preventiva. Doar ca intr-una din cauze el este trimis in judecata, deci urmarirea penala e completa, in a doua cauza el este in timpul urmarii penale, cand se mai pot inca schimba multe in situatia sa juridica. Nu se pot conexa doua cauze atata timp cat una este inca in stadiul urmaririi penale, iar alta a ajuns la instanta pt judecata. Daca a fost arestat intr-o alta cauza decat cea pt care este trimis in judecata, parerea mea este ca e corect ceea ce a facut instanta.