Buna seara.
Ma numesc Mircea si sunt proprietar al unui teren pe care exista mai multe parcari ce sunt folosite ilegal de mai multi locatari , dintre care si chiriasi. Acest lucru a fost posibil datorita lipsei de timp din partea mea.
Am hotarat insa sa schimb asta si sa instalez o bariera prevazuta cu spatiu de aces pentru pietoni , cu telcomenzi pentru acei locatari ce detin garaje si parcari platite.As dori sa fac apel la cunostiintele dumneavoastra cu referire la tipul de contract sau intelegere necesara intre mine si cele 3 prsoane ce detin dreptul asupra drumlui de acces.
Este imperativ sa ma consult cu intreaga organizatie de locatari ? Sincer, as dori sa evit acest lucru intrucat printre ei sunt si aceeia care ocupa parcari ilegal.
Nu as dori sa deschid proces deoarece ar dura mult prea mult . As dori in schimb sa instalez aceasta bariera si sa ii pun pe cei ce nu au parcari si totusi parcheaza ilegal masina ,in fata faptului implinit iar ceilalti locatari cu parcari de drept sa fie de aici inainte linistiti ca parcariile dansiilor si ale mele nu vor mai fi ocupate abuziv.
Ma intereseaza mult parerea dumneavoastra in aceasta problma delicata.
Va mutumesc.
:)
Greutati in "drumul" spre dreptate.
Drumul de acces nu este un drum public ci este sub numele a 3 persoane care au hotarat de comun acord sa realizeze drum de servitute.Accesul la imobile se face prin intermediul acestui drum.Ce se poate face in acste conditii , avand in vedere ca una din cele 3 persoane este sora mea iar ceilalti 2 sunt cunostiinte apropiate.
Intrarea pe acest drum se face direct de pe drumul public.
Intentia mea este sa aplic bariera la intrarea pe drumul de servitute.
Intentia mea este sa solutionez litigiul cat mai repede posibil si cat mai simplu.
Se poate ca doar apeland la cele 3 persoane sa realizez montarea acestei bariere , luand in considerare conditiile mentionate:
-acces garantat celor care au garaj sau parcare platita
-acces garantat pietonilor
Prin drum de servitute se intelege neaparat drum carosabil?
Va mutumsc pentru interesul acordat.
Intrarea pe acest drum se face direct de pe drumul public.
Intentia mea este sa aplic bariera la intrarea pe drumul de servitute.
Intentia mea este sa solutionez litigiul cat mai repede posibil si cat mai simplu.
Se poate ca doar apeland la cele 3 persoane sa realizez montarea acestei bariere , luand in considerare conditiile mentionate:
-acces garantat celor care au garaj sau parcare platita
-acces garantat pietonilor
Prin drum de servitute se intelege neaparat drum carosabil?
Va mutumsc pentru interesul acordat.
Prin drum de servitute se intelege exact ce aveti dvs., o cale de acces la imobilele aflate pe terenul proprietate privata, drumul respectiv facand parte din proprietatea privata a unuia dintre proprietarii imobilelor sau numai a catorva dintre acestia, sau a tuturor, principalul motiv al intrebarii fiind acela de a afla daca vreti sa inchideti accesul pe un drum public sau privat.
Daca numai dvs., impreuna cu ceilalti trei, sunteti proprietarii drumului, puteti sa faceti ce vreti, chiar si sa puneti scanduri cu cuie pe drum, ca sunteti in curtea dvs..
Nu va trebuie decat acordul celorlalti trei, recomandabil dat printr-un act notarial, in care sa stipulati de cand se va instala bariera, cine va plati costurile de instalare si intretinere a acesteia, ceilalti proprietari ce drepturi si pretentii au, etc..
Atata timp cat veti instala bariera in interiorul proprietatii dvs. (dincolo sau la limita gardului) si nu pe domeniul public, nu aveti nici o problema cu alti terti.
In caz de reclamatii sau actiuni in justitie prezentati actele de proprietate si acordul tuturor proprietarilor dat prin act autentic, si veti avea castig de cauza.

Daca numai dvs., impreuna cu ceilalti trei, sunteti proprietarii drumului, puteti sa faceti ce vreti, chiar si sa puneti scanduri cu cuie pe drum, ca sunteti in curtea dvs..
Nu va trebuie decat acordul celorlalti trei, recomandabil dat printr-un act notarial, in care sa stipulati de cand se va instala bariera, cine va plati costurile de instalare si intretinere a acesteia, ceilalti proprietari ce drepturi si pretentii au, etc..
Atata timp cat veti instala bariera in interiorul proprietatii dvs. (dincolo sau la limita gardului) si nu pe domeniul public, nu aveti nici o problema cu alti terti.
In caz de reclamatii sau actiuni in justitie prezentati actele de proprietate si acordul tuturor proprietarilor dat prin act autentic, si veti avea castig de cauza.