Contestatia, Reorganizarea, Raspunderea, Falimentul.
-
demonica
Lichidatorul numit in dosar a apelat la un evaluator care a evaluat un bun imobil cladire+teren. In evaluare nu face vorbire decat de valoarea constrctiei la cat a fost evaluata pe mp, despre teren nu se face referire in raportul de evaluare decat ca are suprafata de ....mp. Acest raport de evaluare a fost aprobat de comitetul creditorilor si depus la instanta.
Administratorul special a observat acest aspect si l-a adus la cunostinta lichidatorului doar verbal, ca raportul nu e complet nefiind evaluat si terenul care apare in CF, raportul de expertiza referindu-se doar la constructie, iar lichidatorul i-a comunicat ca odata aprobat raportul si depus la instanta nu mai poate sa faca nimic.
N-am gasit in lege daca se poate face contestatie la acest raport de evaluare si termenul in care se poate introduce aceasta contestatie.
Cunoaste cineva aceasta procedura?

-
machedon
Trebuia sa ataci cu contestatie in termen de 5 zile (cf. art.17 alin.6 asa cum a fost modificat prin OUG 173/2009- Legea 85) decizia comitetului creditorilor de aprobare a raportului de evaluare cuprins in procesul verbal.
Oricum demonica din tine va gasi metoda de a se repune in termen

-
demonica
E adevarat ca am niste cornitze

pe care sper sa le fac utile in acest caz. Contest nu faptul ca s-a aproba raportul de evaluare, cvontest insasi raportul de evaluare deoarece e incomplet si de asemena am sa cer si amenddarea lichidatorului care desi avea cunostinta de acest lucru a permis ca sa fie continuata procedura dar viciata. Ce urmaresc eu sa maximizez averea societatii falite pentru ca sa se indestuleze creditorii cat mai mult asta o sa comunic instantei, poate ca judecatorul care trebuie sa verifice daca lichidatorul isi face treaba o sa de o dispozitie de refacere a raportului de evaluare. Cred ca merita sa incerc. :)
-
machedon
io zic sa faci altfel, notifica-l pe presedintele comitetului creditorilor despre situatia de fapt creata ca urmare a neglijentei lichidatorului si fa-i propunerea sa discute in sedinta lunara urmatoare
inlocuirea lichidatorului , cu un altul care si-a depus oferta la dosarul de faliment, faci o copie dupa notificare si o depui si la dosarul de instanta.
Tot in aceasta notificare sesizezi comitetul despre necesitatea de a se solicita (antrena) raspunderea lichidatorului.
Oricum arata-le PISICA tuturor, ca doar e procedura colectiva nu ???

-
demonica

pentru ca mi-ai inseninat ziua si m-ai facut sa rad cu gura pana la urechi. Faza e ca eu pot sa fac notificarea fata de presedintele comitetului creditorilor, dar apreciez ca nu o sa solicite niciodata schimbarea lichidatorului si nici macar atragerea acestuia la raspundere deoarece pana acum a jucat dupa cum i-a cantat. Falimentul asta are multe bube si una am descoperit-o acu in sensul ca administratorul judiciar
nu a comunicat debitoarei raportul de propunere de faliment, lichidatorul mentionand in trecat ca e publicat in buletin. Dar in legea 85 arat cui trebuie sa i se comunice - pe procedura civila, acest raport, iar judecatorul sindic nu a verificat daca administratorul si-a indeplinit toate obligatiile si la propunerea acestuia a pronuntat falimentul si l-a desemnat lichidator confirmat ulterior de comitet.
Tot in aceasta procedura de faliment lichidatorul a depozitat mai multe bunuri ale societatii falite, dar in loc sa le conserve sau sa le inchirieze pe bani pentru a aduce in contul societatii falite niscaiva banuti, a abuzat de calitatea sa si " a imprumutat unui prieten parte din aceste bunuri acela utilizandu-le ( uzura fiind un lucru care conduce la scaderea valorii bunului) pana se organizeza licitatia. Deci lichidatorul abuzeaza de calitatea sa si cred ca se impune schimbarea acestuia, ce zici Machedoane?
-
machedon
daca e asa cum zici mai bine fa si tu o aroganta si il recuzi ( vezi ca se judeca ca la recuzarea expertilor) in sedinta publica cu citarea tuturor creditorilor. Da vezi cum te repui in termenul ala de cinci zile de la art.204 C.pr.civ.