Intr-un proces civil reclamanta aduce martori care sa dovedeasca ca cele afirmate in cerere sunt adevarate,martorii depun marturie,procesul se castiga pe fond iar in urma recursului si la tribunal.In niciuna dintre cele doua dispozitii nu se face referire in mod special la cele doua marturii,ci in contexul intregului probatoriu se decide culpa paratilor.
Culmea este ca dupa ce dosarul este incheiat la cca.15 luni de la termenul in care au depus marturie,paratul din acel dosar depune plangere la parchet si acuza cei doi martori ca in acel dosar au depus marturii mincinoase.
Deoarece intre timp raclamanta care le-a cerut ajutorul a decedat,ea fiind cea care a participat impreuna cu martorii la evenimentele specificate,cum se pot apara cei doi martori de aceste acuzatii?
plangere penala
Pai ei beneficiaza de prezumtia de nevinovatie. Asteapta sa vezi cum demonstreaza partea adversa ca ei au savarsit infractiunea in cauza. Asa si eu pot declara ca mi-a X furat diamante, dar mai inainte de asta trebuie sa dovedesc ca am avut asa ceva, ca sa mi se poata fura
. Mie mi se pare cam greu sa dovedeasca marturia mincinoasa.
Probabil cel care a pierdut procesul face tot ce poate sa obtina condamnarea lor, pentru a putea mai apoi sa ceara revizuirea hotararii respective. Acolo il doare probabil .

Probabil cel care a pierdut procesul face tot ce poate sa obtina condamnarea lor, pentru a putea mai apoi sa ceara revizuirea hotararii respective. Acolo il doare probabil .
Sunt convinsa ca il doare,dar odata ce sentinta din acel dosar este definitiva si irevocabila,cum sa actionezi din nou pt.putere de lucru judecat din alta prisma.Atunci nu se vor mai termina niciodata procesele pt.ca intotdeuna va fi o parte nemultumita.Chiar nimic nu poate sa ingradeasca aceste aberatii?
E dreptul lui
. Daca ar reusi sa dovedeasca acest lucru, toata judecata anterioara s-ar spulbera, fara a fi vorba de autoritate de lucru judecat, pentru ca hotararea instantei s-a intemeiat pe o declaratie falsa. Asta cu conditia ca acele declaratii sa fi stat la baza hotararii instantei. Dar e greu de dovedit, daca nu imposibil.
In plus, cine se suprara? Avocatii sunt platiti, magistratii la fel

In plus, cine se suprara? Avocatii sunt platiti, magistratii la fel