Va rog sa ma ajutati cu un sfat!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat!
Sunt o angajata a unei firme de organizari evenimente patronii fiind 2 asociati. Unul care este plecat din oras si nu se prea implica iar celalalt este in oras. Firma a inceput din toate punctele de vedere sa mearga prost. Sediul in care se desfasura activitatea este cu chirie si nu au platit de ceva luni. Proprietarul ne-a rugat sa eliberam spatiul cat se poate de repede. Doamna patroana sia cam luat toate lucrurile de acolo. Au ramas 10 rochii de mireasa care erau in custodia mea de anul trecut din iulie. Pe facura scrie la delegat numele meu. Eu le-am ridicat de la producator si eu am semnat pentru ele. Din toate lucrurile ce au fost acolo, rochile de mireasa au mai ramas. Eu am fost plecata din tara 5 zile timp in care au disparut. Usa nu a fost fortata, nua u fost semne precum cineva a intrat fortat. Ea sustine ca nu lea luat. Cheie de acolo nu avem decat eu si ea si proprietarul care sustine ca el nu e nebun si ce sa faca cu rochii de mireasa. Noi l-am banuit ca lea luat in schibul chiriei ca si o garantie ca achitam suma datorata. Se pare ca ea nu e stresata deloc si mai mult de atat ma acuza pe mine. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac? Maine imi bag lichidarea. Sa merg sa depun plangere la politie?
Va multumesc
Va multumesc
Tu nu ai nici o responsabilitate cu privire la acele rochii! Cei care vor raspunde pentru ele sunt administratorii societatii si tot ei trebuie sa le plateasca producatorului. In mod firesc SRL-ul este proprietar pe rochii si tot administratorii trebuie sa faca plangere la politie.
Lasa-i pe ei sa faca plangere daca vor dori, ei sunt pagubitii!
Lasa-i pe ei sa faca plangere daca vor dori, ei sunt pagubitii!
Medex, s-ar putea la ora asta sa zic vreo prostie, dar din cate inteleg eu din mesajul respectiv, rochiile alea au fost luate de ea sub semnatura de la firma producatoare. Daca nu exista nicio dovada de predare a lor catre firma la care lucreaza, parerea mea e ca poate fi scoasa cu lipsa in gestiune. Daca angajatorul vrea, ii cere ei dovada ca ea le-a predat la firma dupa ce le-a luat de la producatori. Cum nu a trecut decat un an de atunci, eu zic ca nu e chiar atat de simplu.
Tu ce intelegi din intrebarea asta :"Au ramas 10 rochii de mireasa care erau in custodia mea de anul trecut din iulie."
Mie mi se pare ca suna a lucruri aflate in gestiune, pentru care ea este tinuta raspunzatoare.
Tu ce intelegi din intrebarea asta :"Au ramas 10 rochii de mireasa care erau in custodia mea de anul trecut din iulie."
Mie mi se pare ca suna a lucruri aflate in gestiune, pentru care ea este tinuta raspunzatoare.
custodia se realizeaza pe baza unui proces verbal intre propietar si custode,cum specifica ca doar a semnat factura pt.primirea marfurilor nu inseamna ca devine si gestionar al acestoara.
in momentul in care societatea achizitioneaza marfa are datoria sa o si receptioneze in sensul ca aceasta corespunde calitativ si cantitativ cu factura,asta inseamna ca a predat bunurile care au fost receptionate si pt.ca la receptionare nu s-au gasit inadvertente este ok,adica doamna este absolvita de orice lipsuri ulterioare.
daca dupa receptionare a preluat pe baza unui p.v.in custodie sau in gestiune atunci este altceva,ea raspunde de toate bunurile si poate fi trasa la raspundere pt.orice lipsuri,mai mult avea datoria sa asigure toate masurile de prevenire a disparitiei lor.
in momentul in care societatea achizitioneaza marfa are datoria sa o si receptioneze in sensul ca aceasta corespunde calitativ si cantitativ cu factura,asta inseamna ca a predat bunurile care au fost receptionate si pt.ca la receptionare nu s-au gasit inadvertente este ok,adica doamna este absolvita de orice lipsuri ulterioare.
daca dupa receptionare a preluat pe baza unui p.v.in custodie sau in gestiune atunci este altceva,ea raspunde de toate bunurile si poate fi trasa la raspundere pt.orice lipsuri,mai mult avea datoria sa asigure toate masurile de prevenire a disparitiei lor.
Beea in ce functie ai fost angajata?? gestionara??
.. preconstituie probe...
fa tu o sesizare in scris la conducere prin care ii aduci la cunostinta ca in perioada in care ai lipsit de la societate au disparut rochiile...
depui in 2 exemplare... si iei un numar
in cazul in care angajatorii vor sa bage dauna in gatul tau ( tu sa intelegi.. nu raspunzi fata de producator ci fata de angajator) nu au voie decat in baza unei sentinte definitive si irevocabile sa retina bani
deci.. nu semna nimic ca recunosti dauna etccc
sa te dea in judecata daca vor bani...
.. preconstituie probe...
fa tu o sesizare in scris la conducere prin care ii aduci la cunostinta ca in perioada in care ai lipsit de la societate au disparut rochiile...
depui in 2 exemplare... si iei un numar
in cazul in care angajatorii vor sa bage dauna in gatul tau ( tu sa intelegi.. nu raspunzi fata de producator ci fata de angajator) nu au voie decat in baza unei sentinte definitive si irevocabile sa retina bani
deci.. nu semna nimic ca recunosti dauna etccc
sa te dea in judecata daca vor bani...
Totusi nu cred ca sesizarea societatii despre disparitia rochiilor este o solutie buna,in acest mod recunoaste tacit ca avea stiinta despre faptul ca le avea in pastrare.Sesizarea despre lipsa din gestiune sa o faca gestionarul,doamna poate sa participe la ancheta societatii,si sa specifice perioada in care le-a vazut ultima data .Ori in momentul in care a venit din concediu nu avea de unde sa stie ce destinatie a avut acesta marfa,deci ele puteau fi chiar vandute.
Buna
Eu ma ocupam doar de clienti(wedding planner) si ma mai deplasam cu masina in diferite locatii unde ma intalneam cu clientii. Interesant e ca de cand au dinsparut lucrurile ea nu a mai calcat in firma. Manechinii pe care au fost rochile au ramas acolo si chiar mutati in alta camera. Ce ma uimeste pe mine ca a ramas o singura rochie acolo care nu este de la aceelasi producator , rochia a fost facuta de o croitoreasa si prezentata la o exozitie. Rochia respectiva a ramas acolo. E se pare ca nu vrea sa depuna plangere, atunci cine sa o faca? Va da vina pe mine cand producatorul o sa ii ceara situatia cu banii. Nu stiu ce sa fac.
Va multumesc
Va multumesc
Dupa cum prezentati dvs.situatia nu aveti nici un motiv de teama,dimpotriva cea care se face vinovata de gestiune frauduloasa este chiar administratorul societatii,ca orice marfa destinata vanzarii trebuie receptionata si expusa la vanzare cu adaos comercial,ori prin receptionarea rochiilor administratorul recunoaste ca bunurile au fost predate de delegat in buna ordine,deci nu aveti nici o culpa.
Producatorul dezvolta relatii comerciale cu societatea partenera nu cu angajatii acesteia,deci nu va fie teama.
Producatorul dezvolta relatii comerciale cu societatea partenera nu cu angajatii acesteia,deci nu va fie teama.