Buna...Am si eu o speta si ii caut o rezolvare aici pe forum pana isi va gasi rezolvarea in practica (Judecatoria Salonta).In octombrie firma x a efectuat un transort pentru firma noastra (firma y) pe ruta Germania-Grecia, Incaracare pe 13.10 descarcare pe 16.10.08 pana la ora 16:00 numai ca masina nu a mai ajuns nici la incarcat la ora la care trebuie luata marfa nici la descarcat.....Atunci a inceput stresul si lungul sir al neadevarurilor din partea firmei x.Clientul din Germania ne suna sa intrebe de masina la fel si cei din Grecia "unde e marfa?"....era o nebunie totala....Dupa multe teflefoane am reusit sa dam de caraus (firma x) care sustinea sus si tare ca masina pana diseara ajunge masina e la 320 km si cauta tot felul de pretexte drept scuze...Am reusit sa iau legatura cu soferul firmei x care spunea ca nu stie unde se afla si ca e la 520 km si nu ajunge, nu imi putea citi ca nu intelegea slovele in greaca desi e scris si in engleza dar ma rog...... scuza a intarziat ca a avut 2 explozii de cauciuc...Am luat legatura cu cei din Grecia si i-am rugat sa stea cineva pana la ora 22:00 ca masina va ajunge ca sa il descarce, in pofida faptului ca ei ma amenintau cu stagnarea productiei si o penalizare de 100.000,00 €.Am asteptat seara si iarasi am inceput sa ii sun numai ca nu am mai reusit sa stabilesc o legatura telefonica cu dansii...desi eu sunam din Germania ca aici sunt stabilita iar costurile au fost imense...Vineri dimineata, pe data de 17.10.2008, ma suna d-nul administrator de la firma x care a fost persoana de legatura pe un ton ironic ma intreba daca m-am calmat...in caz contrar ma va suna dupa-masa....spunand totusi ca marfa s-a descarcat....de dimineata.Mi-a trimis factura + CMR.I-am trimis-o la client....mi-a trimis o penlizare de 200 euro + faptul ca am mai platit eu 50 € la masina la care a scos marfa, pentru ca nu s-a ajuns la timp nici la incarcat.Bineinteles ca nu au fost de-acord sa le scad din factura 250 € si sa le platesc restul+Tva, le-am trimis factura+ o scrisoare in care i-am instintat despre tot...A trecut scadenta si nu le-am platit pentru ca nu mi-au mai trimis nimic inpoi si nu mai aveam factura.Dar ce este bizar e faptul ca eu nu am avut comanda cu stampila de confirmare.Am vrut sa merg eu la avocat numai din cauza timpului si crezand ca se va rezolva intr-un final pe cale amiabila, recunoscand gresala...am tot asteptat.Au mers si m-au actionat in instanta la Salonta, desi judecatoria competenta era cea de la Huedin, din raza teritoriala unde se afla firma nostra...Am primit citatie cu actele anexate, ce este ciudat faptul ca pe comanda care au confirmat-o intre timp era penalizare de 0,2 % pe cand pe factura trecuse 1% si chiar imi trimise-se in decembrie o factura cu penalizari dar culmea ca le calculase de la primirea facturi si nu de la scadenta cum era firesc.Mi-am luat avocat, am facut intampinarea, am anexat tot, chiar daca el a omis sa anexeze scrisoare pe care i-am trimis-o si in care am specificat ca ii voi plati indata ce imi va trimite noua factura...Am mai avut posibilitatea sa ii fac plata integral daca imi trimite o o dovada de la cele explozi de cauciuc, pentru ca eu am transmis ce mi s-a spus la client, dar vb. cu d-nul administrator firma X, mi-a spus ca masina nu mai avuse 2 explozii ci numai 1, si nu avea nici dovezi..Pe actul prin care el ma cheama in judecata in calitate de debitor, avocata lui nu se exprima cu penalitati /zi intarziere ci nu cu penalizarii, nu inteleg de ce sunt penala?....Eu am cerut ca procesul sa se judece pe baza de inscrisuri.S-a amanat o data penru ca nu au fost prezente partile, acuma pe 31.03 ,mai am o citatie prin care m-au instintat ca se va judeca in lipsa partilor.. ..... Sper ca instanta sa decida numai adevarul....si sa priceapa ca aceasta firma nu a respectat obiectul contractului...
Va multumesc anticipat pentru pareri!
Contract de transport!!