recuperare prejudiciu

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
smill

recuperare prejudiciu

Post by smill » 26 Mar 2009, 13:26

Un angajat al societatii nu se mai prezinta la munca fara sa anunte sau sa depuna cerere de lichidare. I-am trimis o adresa prin care l-am convocat la o intilnire la sediul societatii pentru a lamurii toata problema. Bineinteles ca nu a venit. I-am desfacut contr de munca pe motiv disciplinar. Pana aici e totul ok. Dar acesta a cerut 1100 lei pentru rezolvarea unor probleme personale pe care nu i-a achitat nici pana azi. Ce pot face in cazul asta?

croc

Post by croc » 26 Mar 2009, 13:38

cerere de chemare in judecata
la instanta de dr muncii, nu timbrezi, se termina repede, sigur daca ai acte doveditoare :mrgreen:

smill

Post by smill » 26 Mar 2009, 14:48

acte doveditoare sunt in contabilitate;dispozitie de plata semnata de catre fostul angajat; suma totala a fost de 2000 cu intelegerea ca in fiecre luna sa i se retine 300 si acum mai are 1100 ptr ca trei luni i s-au retinut banii

croc

Post by croc » 26 Mar 2009, 15:33

eh, nu vei zice si tu ca i s-au retinut banii ci ca a platit el :mrgreen:

este o plata nedatorata si vei obtine sentinta care-l va obliga sa ti-i restituie.
partea interesanta vine in momentul executarii sentintei si atunci, daca fostul angajat nu are nika bunuri pe numele lui, o sa va intrebati de ce i-ati aprobat cererea ...

smill

Post by smill » 26 Mar 2009, 15:50

poti te rog sa-mi trimiti un model de cerere de chemare in judecata?

croc

Post by croc » 26 Mar 2009, 16:01

nu am din pacate, dar e simplu

spui pur si simplu ca ai dat bani fara sa-i datorezi si ca refuza sa ti-i restituie

smill

Post by smill » 26 Mar 2009, 16:13

multumesc mult pentru ajutor :cafea: :cafea: :cafea:

Post Reply