administratorul unic demisioneaza

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
agenda

administratorul unic demisioneaza

Post by agenda » 24 Mar 2009, 18:05

administratorul unic in cadrul unui srl doreste sa demisioneze.
cum procedez pentru a publica demisia acestuia?

mentionez ca alt administrator nu poate fi numit avand in vedere ca asociatul (persoana juridica straina) nu poate fi contactata.

aveti cumva vreun sfat?

in cazul in care transmite demisia asociatului...care vor fi raspunderile administratorului in continuare?

machedon

Post by machedon » 25 Mar 2009, 10:14

Foarte simplu,
isi retrage mandatul.
1.Il notifica pe asociat prin scrisoare recomandata cu AR despre retragerea mandatului.( la sediul social din Romania si la sediul social din strainatate).
si publica intr-un ziar de larga circulatie din Romania notificarea.
Din momentul notificarii, mandatul administratorului inceteaza si pentru actele de administrare ulterioare notificarii nu raspunde nici civil , nici penal.
Cu privire la carnetul de munca(contractul de munca) se prezinta la ITM impreuna cu AR-urile si cu ziarul in care a fost publicata notificarea, precum si cu adresa prin care si-a dat demisia.

agenda

Post by agenda » 25 Mar 2009, 11:19

machedon wrote:Foarte simplu,
isi retrage mandatul.
1.Il notifica pe asociat prin scrisoare recomandata cu AR despre retragerea mandatului.( la sediul social din Romania si la sediul social din strainatate).
si publica intr-un ziar de larga circulatie din Romania notificarea.
Din momentul notificarii, mandatul administratorului inceteaza si pentru actele de administrare ulterioare notificarii nu raspunde nici civil , nici penal.
Cu privire la carnetul de munca(contractul de munca) se prezinta la ITM impreuna cu AR-urile si cu ziarul in care a fost publicata notificarea, precum si cu adresa prin care si-a dat demisia.
machedon multumesc mult.

trebuie acordat cumva un preaviz?
inteleg ca retragerea va fi opozabila autoritatilor fiscale ca urmare a publicarii in ziar? desi nu se publica la registrul comertului? (sunt declaratii de depus etc)
ai cumva vreun art. de lege?
de itm nu se pune problema. nu are contract de munca.
multumesc enorm

kinga

Post by kinga » 25 Mar 2009, 12:14

Agenda...
la ORC poti sa simplifici "procedura"...
ca sa fie totusi opozabil tertilor.. as depune o cerere de mentiune...
sa se mentioneze ca administratorul si-a depus demisia...

in rest e clar ca ar trebuit hot. AGA etc.... adminul nu poate ca nu are cum...
sooooo

demisia plus formularu de mai jos..... si pe orice certificat emis de ORC apare administrator X.. iar la alte mentiuni adminul X si-a depus demisia in data de....
http://www.onrc.ro/formulare/principale/F6.pdf

agenda

Post by agenda » 25 Mar 2009, 12:21

kinga wrote:Agenda...
la ORC poti sa simplifici "procedura"...
ca sa fie totusi opozabil tertilor.. as depune o cerere de mentiune...
sa se mentioneze ca administratorul si-a depus demisia...

in rest e clar ca ar trebuit hot. AGA etc.... adminul nu poate ca nu are cum...
sooooo

demisia plus formularu de mai jos..... si pe orice certificat emis de ORC apare administrator X.. iar la alte mentiuni adminul X si-a depus demisia in data de....
http://www.onrc.ro/formulare/principale/F6.pdf
ehhhhh.....problema este ca nu se ia pe cerere de depunere ci pe cerere de mentionare. cel putin asa este la bucuresti. :(

iar pe mentionare trebuie completat dosarul cu restul actelor modificatoare...se va bloca...eventual suspenda...etc

machedon

Post by machedon » 25 Mar 2009, 13:37

Nu este nevoie de nici un preaviz si nici de ORC (mentiune. bla,bla...)
Temeiul de drept?
Regulile mandatului

agenda

Post by agenda » 25 Mar 2009, 14:00

ok...insa acesta nu va primi descarcare de activitate...ma gandesc la consecinte
si aga degeaba ar convoca

machedon

Post by machedon » 25 Mar 2009, 14:19

In notificare scrii si data,ora la care sa se prezinte asociatul la sediul social pentru a se descarca si a preda toate actele societatii pe care le detine.
In rest nu te stressa si nici clientul tau dl. ADImistrator.
La sf. anului trecut am avut un caz identic cu al tau unde o societate de nat. turca a gasit un papagal de roman si l-a numit administrator (pentru 5000 lei + abonament telefon+ diverse chestii mici).
In ianuarie administratorul si-a dat seama ca nu e ceva cusher si a inceput sa intre in stare vibratorie si sa ii caute (telefoane, faxuri/emailuri) dar nu a dat de picior de turc.
I-am notificat asa cum ti-am indicat si tie, prin scrisoare recomandata cu AR si prin mica publicitate. Am mers mai departe si am sesizat fiscu turcesc ( scrisoare in engl. din partea unui cab. de av.), Cam dupa doua saptamani au aparut val-vartej turcii in tara sa clarifice problema.
Asadar stai calma si tu si administratorul ca nu se intampla nimic.
Succesuri.

agenda

Post by agenda » 25 Mar 2009, 14:40

machedon wrote:In notificare scrii si data,ora la care sa se prezinte asociatul la sediul social pentru a se descarca si a preda toate actele societatii pe care le detine.
In rest nu te stressa si nici clientul tau dl. ADImistrator.
La sf. anului trecut am avut un caz identic cu al tau unde o societate de nat. turca a gasit un papagal de roman si l-a numit administrator (pentru 5000 lei + abonament telefon+ diverse chestii mici).
In ianuarie administratorul si-a dat seama ca nu e ceva cusher si a inceput sa intre in stare vibratorie si sa ii caute (telefoane, faxuri/emailuri) dar nu a dat de picior de turc.
I-am notificat asa cum ti-am indicat si tie, prin scrisoare recomandata cu AR si prin mica publicitate. Am mers mai departe si am sesizat fiscu turcesc ( scrisoare in engl. din partea unui cab. de av.), Cam dupa doua saptamani au aparut val-vartej turcii in tara sa clarifice problema.
Asadar stai calma si tu si administratorul ca nu se intampla nimic.
Succesuri.
multumesc foarte mult. mai ajutat enorm.

Post Reply