cine are dreptate?

Discutii privind procedura civila
Post Reply
craciunescu

cine are dreptate?

Post by craciunescu » 18 Mar 2009, 15:57

as dori va rog cineva sa imi se raspunda la urmatoarea intrabare-cine are dreptate? ANul trecut in luna octombrie am cumparat un imobil de la o persoana fizica, care l-a castigat la o licitatie. fosta proprietara urla din toti rarunchii ca licitatia a fost nedreapta, dar am aflat de unde si pana unde statul le-a scos casa la licitatie. fosta proprietara, vaduva, are doi copii in viata, si unul decedat. dupa moartea sotului ei, ea a hotarat sa faca dezbaterea de mostenire, excluzandu-l pe fiul ei cu care nu era in relatii amiabile. impreuna cu fiica si ginerele ei au mers la primarie si l-au declarat mort in baza certificatului de deces a baiatului mort(care se numea la fel ca si pe cel in viata) si s-a hotarat ca ea este unica mostenitoare. dupa cativa ani de zile, fiul acesteia, trebuindu-i un act de la primaria din localitatea in care locuia mama sa(el locuieste la constanta) a descoperit ca de fapt in actele de la primarie el este mort si ca mama sa l-a exclus de la dezbaterea de mostenire. Furios, a dat-o in judecata si a castigat o cameradin imobil si o parte din terenul extravilan. mama mai trebuia sa plateasca si cheltuieli de judecata de vreo 30 de milioane de lei vechi. baiatul a refuzat la camera in schimbul sumei de 30 de milioane. Cocoana insa arefuzat sa ii dea vreun ban sau sa plateasca cheltuielile de judecata. dupa noua luni, in care s-au adunat o multime de somari si penalizari din cauza neplatii cheltuielilor de judecata , statul a scos imobilul la licitatie. Persoana care l-a castigat la licitatie a trebuit sa faca fata unui val de atacuri din partea fiicei cocoanei. tribunalul de apel din constanta a dat hotarare definitiva si irevocabila privind anularea sentintei de evacuare sau de anulare a licitatiei. Acum fiica cocoanei a facut recurs la curtea inalta de casatie si justitie prin care spera sa isi castige imobilul inapoi, si a carui proprietar sunt eu acum. ARE DREPTATE COCOANA? POATE SA CASTIGE IMOBILUL INAPOI? Mai adaug ca si cereare facuta presedintelui Basescu de anulare a sentintei a primit un refuz categorit. VA ROG POATE CINEVA SA IMI DEA UN RASPUNS LA ACEASTA INTREBARE?

himera

Post by himera » 19 Mar 2009, 00:50

1. Daca tribunalul a pronuntat o hot. definitiva si irevocabila - acea hot nu se mai poate ataca, adica se poate dar numai pt unele motive exprese, care nu sunt incidente in speta de fata.
2. Recursul, daca exista se va judeca la Curtea de Apel si nu la Inalta Curte.
3. Sub rezerva ca nu am vazut niciun act, dar din ce ati povestit aici NU POATE CASTIGA!!!

craciunescu

Post by craciunescu » 19 Mar 2009, 10:03

himera wrote:1. Daca tribunalul a pronuntat o hot. definitiva si irevocabila - acea hot nu se mai poate ataca, adica se poate dar numai pt unele motive exprese, care nu sunt incidente in speta de fata.
2. Recursul, daca exista se va judeca la Curtea de Apel si nu la Inalta Curte.
3. Sub rezerva ca nu am vazut niciun act, dar din ce ati povestit aici NU POATE CASTIGA!!!
Au facut deja apel la Curtea de apel Constanta dar a fost respinsa printr-o sentinta definitiva si irevocabila. Ea a spus ca doreste sa atace aceasta sentinta la Inalta Curte de Casatie, spunand ca sentinta a fost data gresit.

Post Reply