Divort, copil minor...lamuriri...

Familiei
Post Reply
corall

Divort, copil minor...lamuriri...

Post by corall » 08 Feb 2005, 23:01

Suntem casatoriti de 2,5 ani si cred ca vom ajunge la divort. Din casatorie avem un copil de aproape 2 ani. Locuim in casa mostenita de mine de la mama decedata, impreuna cu tatal meu, si avem si bunuri luate in comun.
Va rog sa-mi spuneti cu ce anume se incepe pentru a intenta un divort pe pasi, care sunt modalitatile de divort, care ar fi cea mai potrivita metoda de a ne vedea fiecare de drumul sau cu efort minim, si fara prea multa suferinta pricinuita copilului.

Eventual puteti sa-mi indicati un nr de lege, care se refera la divort ca sa pot sa ma pun la curent..
Multumesc

bca_avi

Post by bca_avi » 08 Feb 2005, 23:25

va trebui sa incepi cu o cerere de chemare in judecata pt desfacerea casatoriei ( se timbreaza cu 366.000 lei) prin care vei cere desfacerea casatoriei, incredintarea minorului unuia dintre parinti etc
in lkegatura cu bunurile: casa e bunul tau propriu si nu intra in masa partajabila deci nu se va imparti; celelalte bunuri care sun comune se vor imparti cel mai probabil in 1/2

corall

Post by corall » 09 Feb 2005, 12:26

Multumesc mult pentru raspuns

Va voi tine la curent

Cu respect

Adina G

roxana_amariei

Post by roxana_amariei » 09 Feb 2005, 17:48

In cazul in care nu realizezi venituri sau venitul tau lunar este minimul pe economie, cererea se va taxa cu 73.000 lei. Dar, va trebui sa dai o declaratie o proprie raspundere cum ca nu realizezi venituri sau in cazul in care lucrezi - o adeverinta de la unitatea la care lucrezi din care sa rezulte venitul tau pe luna (care este min. pe economie).

Deosebit de aceasta, mai trebuie un timbru judiciar de 3000 lei.

Post Reply