Va rog sa-mi dati un sfat

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
gynela

Va rog sa-mi dati un sfat

Post by gynela » 08 Mar 2009, 18:02

Am fost victima unui accident rutier, in urma caruia am ramas imobilizata intr-un fotoliu rulant. Vinovatul a fost obligat sa-mi plateasca prestatie periodica lunara, dar acesta intarzie, in mod repetat, plata. Deoarece nu a platit prestatia pe o perioada de 6 luni, am depus plangere penala.
Prin rezolutia data, procurorul a decis, neinceperea urmaririi penale impotriva B.G.," deoarece nefiind in discutie obligatiile de intretinere izvorite din relatii de familie, nu suntem in prezenta unei fapte de natura penala".
Ce e de facut? :(

av_avokitten

Post by av_avokitten » 08 Mar 2009, 18:25

actiune in instanta - pretentii

cyclop

Post by cyclop » 08 Mar 2009, 18:39

Acţiunea în instanţă ar fi lipsită de interes, având deja un titlu executoriu.

cory_pisycutz06

Post by cory_pisycutz06 » 08 Mar 2009, 20:55

actiune in pretentii la instanta civila. hotararea pronuntata de instanta penala in solutionarea actiunii civile nu este titlu executoriu.

cyclop

Re: Va rog sa-mi dati un sfat

Post by cyclop » 08 Mar 2009, 21:21

Şi cum aşa dragă Cory, după ce ai o acţiune civilă admisă în procesul penal, e musai să mai faci una la instanţa civilă, ca să scoţi banii de la nenea ăla rău care ţi-a făcut buba? Păi înseamnă că toţi ăia care se constituie parte civilă în procesul penal sunt nişte netoţi... Da chiar, de ce-or mai fi inventat şi acţiunea civilă în procesul penal?
Plus de asta, la ce naiba or mai cere oamenii învestirea cu formulă executorie a sentinţelor penale în care a fost exercitată şi ceva acţiune civilă? Culmea, mereu învestirea se cere de către partea civilă....

Dragă Cory, să trecem peste aspectele astea nesemnificative, ştim cu toţii respectul nemărginit pe care-l porţi inemiştilor. Da hai să nu ajungem la extreme, să ne contrazicem aşa, de dragun principiilor.

Baftă la examen.
:cafea:

ignite

Post by ignite » 08 Mar 2009, 21:55

BAI TANTI...LAS O DRACU!

DACA AR FI DUPA CAPUL TAU...NE AM DUCE DRACU...SI ASA NE DUCEM CAND VEDEM PROASTE...CARE FAC PE DESTEPTELE.

BRAVO BAI CICLOAPE!...DAR AI FOST FINUT...ZI I CA STII CE SPUI...NU TI FIE TEAMA...

ignite

Post by ignite » 08 Mar 2009, 22:09

cory_pisycutz06 wrote:actiune in pretentii la instanta civila. hotararea pronuntata de instanta penala in solutionarea actiunii civile nu este titlu executoriu.
DECAT SA INTREBI UN OM ATAT DE OBTUZ CE E DE FACUT INTR O ASEMENEA SITUATIE...MAI BINE TE DUCI LA BISERICA SI APRINZI O LUMANARE...CA OBTII MAI MULTE REZULTATE.

SITUATIA ESTE DESTUL DE AIURITA...LA NOI IN LEGISLATIE...AI IMPRESIA CA DEBITORUL ESTE CEL PROTEJAT.

TREBUIE SA EXECUTI SILIT HOTARAREA. PARTEA PROASTA ESTE CA E O PRESTATIE IN RATE.

EXISTA ART. 580/ C.PROC.CIV - CARE SE REFERA LA INSTITUITA AMENZILOR COMINATORII...INSA E DESTUL DE AIUREA PENTRU MOTIVUL ARATAT.

IDEEA ESTE CA TREBUIE SA L EXECUTI PE PROST. SA CERI O POPRIRE CEVA...DACA ARE VENITURI.
AI GRIJA SA NU TREACA MAI MULT DE 3 ANI DE LA DATA CAND TREBUIA FACUT PLATA...TINAND CONT DE SCADENTA FIECAREI PLATI.

O SA MA MAI GANDESC LA PROBLEMA ASTA...SPER SA GASESC CEVA MAI DE FOLOS.

ignite

Post by ignite » 08 Mar 2009, 22:10

ORICUM ... PENTRU INTARZIEREA PLATII ... TU TREBUIE SA CERI SI DAUNE INTERESE.

cory_pisycutz06

Post by cory_pisycutz06 » 08 Mar 2009, 22:49

imi cer scuze,Cyclop, am fost in eroare! Ignite, n-ai nici un pic de rusine! toti gresim, asta nu inseamna ca ai tu dreptul sa judeci si sa pui la zid pe toata lumea! Cum spuneam si altadata....comportamentul si caracterul tau sunt incalificabile. Am gresit, recunosc, dar puteai sa-mi explici frumos, asa cum a facut-o Cyclop, fara sa ma faci proasta. Oi fi avand tu cunostinte juridice, dar ai o CARENTA GRAVA - LIPSA CELOR 7 ANI DE ACASA!

cyclop

Post by cyclop » 08 Mar 2009, 22:52

Off topic:
Gynela, îmi cer scuze dacă expresiile folosite de mine în postarea adresată lu cory_pisicutz te-au făcut să te simţi aiurea. Faza cu "nenea ăla rău care ţi-a făcut buba" n-are nicio legătură cu situatia ta. Nu asta a fost intenţia mea, sunt conştient că problema descrisă de tine e una serioasă şi nu trebuie luată în derâdere.

ignite

Post by ignite » 09 Mar 2009, 03:10

corry tu nu numai ca gresesti...ci ESTI O GRESEALA...ESTI GRESITA.

TU AI IMPRESIA CA POTI SPUNE CA MAI GRESESTE OMUL...PE O CHESTIE...DIN CARE REIESE CLAR CA ESTI VARZA? ADICA CUM TI AM SPUS EU.

NU AI CUM SA SPUI CA AI GRESIT...NU E O GRESEALA...E PROSTIE...AI SPUS O PROSTIE...INTR UN FEL CARE ARATA CA NU GANDESTI ABSOLUT DELOC.

NU E VORBA DESPRE CEVA CARE SA SPUNEM CA TRADEAZA LIPSA DE EXPERIENTA...PENTRU CA ASTA NU E GRAV...CA NU TOATA LUMEA ARE PARTE DE EXPERIENTA...SI NICI NU E VORBA DESPRE O EROARE...CI ESTE VORBA DESPRE O CHESTIE CARE TRADEAZA FAPTUL CA NU AI HABAR...NU INTELEGI O INSTITUTIE SAU ALTA...

DE ASTA ...SI PENTRU ALTELE...AM REACTIA ASTA FATA DE TINE...
LEGAT SI DE CE A SPUS CICLOPUL CU PRIVIRE LA DORINTA TA DE INM...SI DIN ASTEA...

NU POTI PRETINDE CA VREI MAGISTRATURA SAU NU STIU CE ALTE LUCRURI...CAND SPUI MEGATAMPENII...CARE ARATA CA NU AI IDEE SI CA NU PRICEPI CHESTII BANALE.

NU POTI PRETINDE INTR UN LOC...UN STATUT...IAR IN ALTA SA TE SCUZI STUPID...CA AI FACUT SI TU O GRESEALA.

SI LAS O MAI MOALE CU RAUTATEA SI CU RAHATURI DE GENUL ASTA...CA NU STII CE VORBESTI.

AICI E NASOL CE AI SPUS SI PENTRU CA E VORBA DESPRE O SPETA DIN REALITATE SI E CEVA FOARTE DUREROS.

AI INTELES...LASA DRACULUI PE ALTII CARE AU MACAR O IDEE SA SPUNA CEVA...NU TE BAGA CA MUSCA UNDE NU TI FIERBE OALA.

DE ASTA AI FOST PUSA LA PUNCT...MAI FINUT DE CICLOP...SI MAI URAT DE MINE.

sa stii ca eu imi dau seama cu cine am de a face...si daca imi permit sa fiu asa ... am motivele mele. tu ai impresia ca daca ai facut o facultate asa cum ai facut o ... stii si prea multe? sau daca iti exprimi nu stiu ce pretentii pe aici?

ca sa vorbesti ... trebuie sa stii sa rostesti cuvinte...or tu...esti genul de prost cu carte...cel mai periculos prost. imi pare rau...dar eu asa vad lucrurile.

pentru autoarea mesajului...sa stii ca si eu am vorbit serios pe speta...si ce am spus acolo...am spus pe bune.

o sa ma mai gandesc la solutii...o sa mai discut si cu altii.
solutii sunt...problema cat de la indemana pentru tine sunt. pentru ca tu esti intr o situatie speciala si nu ai atatea mijloace la dispozitie - materiale vreau sa spun, plus nervi...

dar stai linistita...ca se pot recupera banii.

MedEx

Post by MedEx » 09 Mar 2009, 20:04

[b]Gynela! tu vrei sfaturi dar nu faci precizari importante in legatura cu hotararea care o ai si il obliga pe inculpat la plata unei pensii lunare !
Banuiesc ca inculpatul a fost condamnat la peseapsa cu inchisoarea pentru savarsirea infractiunii prevazute in art.184.C.Pen-vatamare corporala din culpa.De asemeni banuiesc ca i s-a aplicat acestuia art.81C.Pen. care se refera la suspendarea conditionata a executarii pedepsei. In acest caz daca este asa si sunt indeplnite conditiile, art.84C.Penal prevede obligativitatea revocarii suspendarii executarii pedepsei de catre instanta de judecata, ca urmare a neexecutarii obligatiilor civile in termenul de incercare.
Daca toate lucrurile stau asa trebuie doar sa faci o cerere la instanta penala care la condamnat in care sa arati ca nu-si indeplineste obligatiile civile iar in acest caz e foarte RAU de dumnealui.Il nnsantajezinn legal astfel sa-ti plateasca tot in caz contrar neretragandu-ti tu cererea .
I-a un avocat daca nu te descurci sau cel putin spune tot ce trebuie pe forum![/b]

ignite

Post by ignite » 10 Mar 2009, 12:34

med ex nu sunt de acord in totalitate cu tine.

de amenintat poate sa l ameninte...insa sa nu introduca nimic pe partea penala.

trebuie facute demersuri pe civil...executare plus acele amenintari, dar sa nu se ajunga cu prostu in inchisoare ca dupa...o sa fie si mai greu. Trebuie sa stea afara si sa produca.

MedEx

Post by MedEx » 10 Mar 2009, 16:13

Asa este, dar daca primind citatia si consultand un avocat plateste pana la primul termen de judecata toate datoriile, partea civila poate sa-si retraga sesizarea sau instanta de judecata sa respinga cererea de revocare a suspendarii executarii pedepsei ca nefondata(omul face dovada ca a platit tot si ca din nneroarenn ......bla bla bla, .....nu au ajuns banii la timp)!
Daca nu plateste iar sesizare si tot asa, dar iti spun sigur ca va plati de frica pana la urma, pana la sfasitul termenului de incercare pe care il are!
Dupa aia mai este si procedura cu executorul!
E o parere vede ea pe care o aplica!

Post Reply