Soc A are un contract com cu soc B din 2005, la incheierea caruia (contractului) se da si un BO in alb garantie. In 8.12.2008 soc A achita un debit cu 10 BO datate , completate, si care insumate fac exact suma de plata , soldul fiind 0 . Dupa ce s-au decontat 2 BO-uri soc B introduce in banca si BO-ul garantie fara a anunta in prealabil, cu o suma egala cu debitul celor 10 BO-uri date deja cu proces verbal in 8.12.2008, suma platita dublandu-se astfel. Exista vreo sansa pe cale legala sa-mi recuperez biletele care nu au ajuns la scadenta sau sa refuz plata fara a intra in incidenta de plata?
Mentionez ca soc B refuza orice discutie, negociere....
Exista cale de rezolvare?
eu nu am reusit sa inteleg pana astazi aceasta relaxare totala de care se da dovada, toti dam bilete la ordine asa, nu conteaza platesc -BO si gata ce ma intereseaza - consecintele juridice pe care le pot produce aceste instrumente de plata asupra patrimoniului, mai ales daca le si avalizeaza administratorul sunt extraordinar de severe!!
sa va fie invatatura de minte
sa va fie invatatura de minte
Este foarte simplu sa spuneti asta! Nu cred ca dvs stiti cum merg treburile in comert. Faptul ca s-au emis bilete la ordin pentru o marfa achizitionata este ceva normal. Faptul ca s-a emis un instrument de plata garantie este ceva normal.Lucram de multa vreme in acest mod. Noi administratorii de sc nu suntem asa inconstienti precum vi se pare. Suntem multi in aceasta situatie.Suntem furati. Nu inteleg cum firme care "dau cate un tun "in acest mod, sunt "protejate" de legile noastre. Iar cei ca dvs ii ajutati! Vi se pare firesc?
Trebuie sa ne simtim vinovati ca incercam sa lucram corect????
Trebuie sa ne simtim vinovati ca incercam sa lucram corect????
Deci scuzati-ma dar nu eu sunt cel naiv aici, nu eu am emis BO IN ALB!!! la un strain, ce a fost in capul dumneavoastra atunci "aaaaaaa haide ca vreau sa te asigur de buna mea credinta, uite iti dau un BO IN ALB".
Daca aveti asa de multa experienta in COMERT nu trebuia sa dati un BO in alb unui strain.
Daca aveti asa de multa experienta in COMERT nu trebuia sa dati un BO in alb unui strain.