Credeti ca intra in vigoare noul cod penal in iunie anul acesta?
Din cate am inteles odata cu intrarea in vigoare a codului penal trebuie sa fie gata si procedura penala cu modificarile respective!
E posibil sa se mai amane intrarea in vigoare a codului penal? Aveti idee se lucreaza la coordonarea codului de procedura penala cu cel penal care va intra in vigoare?
Intrare in vigoare a noului cod penal!!!
Cumintzica wrote:Eu cred ca da, si cred ca vor modifica si codul de procedura pina atunci, dar ca de obicei vor face lucrurile pe ultima suta de metri. imi poate spune cineva unde gasesc proiectul de modificare a codului de procedura?nu am gasit nimic pe pagina camerei deputatilor, se poate sa nu fie finalizat?
Cumintzica, si daca va fi adoptat noul cod Penal, el nu va intra in vigoare decat dupa cel putin 6 luni de la data publicarii.
Te rog sa imi spui si mie unde ai gasit proiectul noului cod de procedura.Mersi
Intrarea in vigoare a noului Cod penal!!!
Cumintzica wrote:Eu cred ca da, si cred ca vor modifica si codul de procedura pina atunci, dar ca de obicei vor face lucrurile pe ultima suta de metri. imi poate spune cineva unde gasesc proiectul de modificare a codului de procedura?nu am gasit nimic pe pagina camerei deputatilor, se poate sa nu fie finalizat?
Cumintzica, si daca va fi adoptat noul Cod penal, acesta nu va intra in vigoare decat dupa cel putin 6 luni de la data publicarii in monitorul oficial. Te rog sa imi spui si mie unde ai gasit proiectul, daca l-ai gasit. Mersi
Noul Cod Penal a fost deja adoptat prin legea 301/2004 (M. Of. nr. 575/2004) si intra in vigoare fix pe 29.06.2004, asa cum cred ca stii, daca ti-ai si luat cartea lui Boroi. presupun te referi la "noul cod de procedura", care nu cred ca va fi chiar nou. ma gindesc ca se vor modifica doar unele aspecte, se vor introduce probabil noi reglementari privind punerea in executare a pedepselor care se aplica persoanei juridice, de exemplu....cred ca e suficient ca o astfel de lege de modificare sa apara cam cu 1 luna inainte de intrarea in vigoare a codului penal (sau in stilul caracteristic, poate ne trezim chiar cu o ordonanta, asa cum s-a intimplat la repetatele modificari ale codului de procedura civila...). inca nu am gasit proiectul de lege, mai caut.
Cumintzica wrote:Noul Cod Penal a fost deja adoptat prin legea 301/2004 (M. Of. nr. 575/2004) si intra in vigoare fix pe 29.06.2004, asa cum cred ca stii, daca ti-ai si luat cartea lui Boroi. presupun te referi la "noul cod de procedura", care nu cred ca va fi chiar nou. ma gindesc ca se vor modifica doar unele aspecte, se vor introduce probabil noi reglementari privind punerea in executare a pedepselor care se aplica persoanei juridice, de exemplu....cred ca e suficient ca o astfel de lege de modificare sa apara cam cu 1 luna inainte de intrarea in vigoare a codului penal (sau in stilul caracteristic, poate ne trezim chiar cu o ordonanta, asa cum s-a intimplat la repetatele modificari ale codului de procedura civila...). inca nu am gasit proiectul de lege, mai caut.
Cartea lui Boroi am luat-o. Stiu ca intra in vigoare noul Cod Penal din 28 iunie. pe mine m-ar fi interesat proiectul Codului de procedura Penala. Te rog cand si unde il gasesti, sa imi spui si mie.Mersi
Fara prea mare legatura cu topicu, dar am zis sa intervin si eu.
Tocmai am luat o nemeritata pauza de la o sesiune prea scurta de citit Noul Cod penal...dar ma doare efectiv capul cand vad cate prostii sunt....is la masuri educative acum si sunt 2 liberari supravegheate si 2 suspendari, practic ambele sub supraveghere....
Uf, cum ar putea sa fie schimbat oare inainte sa intre in vigoare?
Tocmai am luat o nemeritata pauza de la o sesiune prea scurta de citit Noul Cod penal...dar ma doare efectiv capul cand vad cate prostii sunt....is la masuri educative acum si sunt 2 liberari supravegheate si 2 suspendari, practic ambele sub supraveghere....
Uf, cum ar putea sa fie schimbat oare inainte sa intre in vigoare?
La proiectul noului cod pe procedura penala abia au inceput lucrarile. Asa ca nu are nici un sens sa il cautati la camera sau la senat deocamdata. In cel mai bun caz va fi adoptat la inceputul lunii iunie.
Daca ne gandim cine face perte din comisia de redactare s-ar putea sa il avem abia peste 2 ani...
Desi decat unul la fel de prost ca si cel penal mai bine lipsa. In plus, neadoptarea codului de procedura penala la timp ar putea fi sansa de a scapa pentru o vreme de calamitatea care este noul cod penal.
Daca ne gandim cine face perte din comisia de redactare s-ar putea sa il avem abia peste 2 ani...
Desi decat unul la fel de prost ca si cel penal mai bine lipsa. In plus, neadoptarea codului de procedura penala la timp ar putea fi sansa de a scapa pentru o vreme de calamitatea care este noul cod penal.