Accident auto - vinovatul e in Ungaria si nu trimite asigurarea

Discutii privind Codul Rutier, contraventii si probleme conexe, Dreptul Transporturilor, etc
Post Reply
sesko

Accident aut vinovatul e in Ungaria si nu trimite asigurarea

Post by sesko » 26 Feb 2009, 20:06

Buna, am si eu o problema, poate imi dati o idee.
Acum doua saptamani am avut un accident rutier, o masina inmatriculata intr-o alta tara, in speta Ungaria a intrat in mine din spate. Am mers la politie s-a facut constatarea, cel vinovat a prezentat o asigurare obligatorie..., s-a incheiat procesul verbal. Am stabilit cu cel implicat ca dupa doua zile sa mergem la o firma de asigurari, corespondentul asiguratorului sau pentru Romania pentru a incepe procedura de reparatie. Insa surpriza, cel implicat nu se prezinta. Incerc sa vorbesc cu el dar are o atitudine suspicioasa, la inceput tot amana intalnirea pentru ca in ultima vreme sa nu mai raspunda la telefon. Cred ca asigurarea prezentata e cu probleme, cred ca e falsa. As vrea sa promovez o actiune penala, pentru distrugere, desi e discutabila dat fiind latura subiectiva, fiind culpa, insa in cadrul procesului urmaresc si verificarea politei de asigurare prezentata.

observer

Post by observer » 26 Feb 2009, 20:13

In nici un caz distrugere.

Fa adresa la firma de asigurari sa vezi daca polita e reala. Daca nu e reala plangere pentru uz de fals.

sesko

Post by sesko » 26 Feb 2009, 20:57

problema e ca asiguratorul e in Ungaria, am fost chiar personal la un punct al asiguratorului, tot ce am obtinut de la ei era un formular care trebuia completat de ambele parti implicate pentru a putea demara procedura de despgubire, degeaba i-am explicat ca tocmai asta e problema, partile implicate nu se pot intelege, cica e unica posibilitate la ei.
Ma gandesc si la varianta uz de fals de la inceput, dar as dori si solutionarea civilului pe aceasta cale.

paisie

Post by paisie » 26 Feb 2009, 21:03

pune mana dute la politie ia copie conforma cu originalul dupa procesul verbal de constatare a contraventiei si copia dupa asigurarea lui si fa dosar de daune.

sesko

Post by sesko » 26 Feb 2009, 21:06

procesul verbal il am, nu stiu daca la politie se tine si copii dupa asigurarea depusa

paisie

Post by paisie » 26 Feb 2009, 21:09

daca la intocmirea procesului verbal el a declarat ca e de acord ca tu sa iti repari masina din asigurarea lui obligatorie trebuia sa iti dea o copie dupa asigurare, daca nu este de acord sa iti repare masina din asigurarea lui trebuie sa te judeci cu el pentru pagubele suferite.

sesko

Post by sesko » 26 Feb 2009, 21:13

da, trebuia ...

johei

Post by johei » 27 Feb 2009, 11:10

Nu avea carte verde?

AndreiHeresanu

Post by AndreiHeresanu » 04 Mar 2009, 21:49

salut sesko. du-te la sediul oricarui asigurator (preferabil sucursala). solicita informatii cu privire la corespondentul in Romania a asiguratorului maghiar. Cu procesul verbal, asigurarea celuilalt si actele tale (certificat inmatriculare, permis, CI) te prezinti la corespondent pentru deschiderea dosarului de daune. Pentru a fi tu linistit te poti duce la politistul care a incheiat procesul verbal si sa iti faca pe asigurarea respectiva mentiunea "conform cu originalul" + semnatura si stampila organului de politie. Succes!

AndreiHeresanu

Post by AndreiHeresanu » 04 Mar 2009, 21:53

hmmmmm. stai ca acum am vazut. tu de fapt nu ai o copie de pe asigurarea vinovatului, nu? nu este trecuta seria si numarul politei, precum si denumirea asiguratorului pe procesul verbal? in mod normal ar trebui sa fie mentionate in partea de jos a procesului verbal. daca nu sunt e problematic...

Post Reply