Accident auto - vinovatul e in Ungaria si nu trimite asigurarea
Accident aut vinovatul e in Ungaria si nu trimite asigurarea
Buna, am si eu o problema, poate imi dati o idee.
Acum doua saptamani am avut un accident rutier, o masina inmatriculata intr-o alta tara, in speta Ungaria a intrat in mine din spate. Am mers la politie s-a facut constatarea, cel vinovat a prezentat o asigurare obligatorie..., s-a incheiat procesul verbal. Am stabilit cu cel implicat ca dupa doua zile sa mergem la o firma de asigurari, corespondentul asiguratorului sau pentru Romania pentru a incepe procedura de reparatie. Insa surpriza, cel implicat nu se prezinta. Incerc sa vorbesc cu el dar are o atitudine suspicioasa, la inceput tot amana intalnirea pentru ca in ultima vreme sa nu mai raspunda la telefon. Cred ca asigurarea prezentata e cu probleme, cred ca e falsa. As vrea sa promovez o actiune penala, pentru distrugere, desi e discutabila dat fiind latura subiectiva, fiind culpa, insa in cadrul procesului urmaresc si verificarea politei de asigurare prezentata.
Acum doua saptamani am avut un accident rutier, o masina inmatriculata intr-o alta tara, in speta Ungaria a intrat in mine din spate. Am mers la politie s-a facut constatarea, cel vinovat a prezentat o asigurare obligatorie..., s-a incheiat procesul verbal. Am stabilit cu cel implicat ca dupa doua zile sa mergem la o firma de asigurari, corespondentul asiguratorului sau pentru Romania pentru a incepe procedura de reparatie. Insa surpriza, cel implicat nu se prezinta. Incerc sa vorbesc cu el dar are o atitudine suspicioasa, la inceput tot amana intalnirea pentru ca in ultima vreme sa nu mai raspunda la telefon. Cred ca asigurarea prezentata e cu probleme, cred ca e falsa. As vrea sa promovez o actiune penala, pentru distrugere, desi e discutabila dat fiind latura subiectiva, fiind culpa, insa in cadrul procesului urmaresc si verificarea politei de asigurare prezentata.
problema e ca asiguratorul e in Ungaria, am fost chiar personal la un punct al asiguratorului, tot ce am obtinut de la ei era un formular care trebuia completat de ambele parti implicate pentru a putea demara procedura de despgubire, degeaba i-am explicat ca tocmai asta e problema, partile implicate nu se pot intelege, cica e unica posibilitate la ei.
Ma gandesc si la varianta uz de fals de la inceput, dar as dori si solutionarea civilului pe aceasta cale.
Ma gandesc si la varianta uz de fals de la inceput, dar as dori si solutionarea civilului pe aceasta cale.
salut sesko. du-te la sediul oricarui asigurator (preferabil sucursala). solicita informatii cu privire la corespondentul in Romania a asiguratorului maghiar. Cu procesul verbal, asigurarea celuilalt si actele tale (certificat inmatriculare, permis, CI) te prezinti la corespondent pentru deschiderea dosarului de daune. Pentru a fi tu linistit te poti duce la politistul care a incheiat procesul verbal si sa iti faca pe asigurarea respectiva mentiunea "conform cu originalul" + semnatura si stampila organului de politie. Succes!