In data de 01.03.2009 am fost informat ca-mi inceteaza contractul individuel de munca datorita restrangerii activitatii firmei, in aceeasi situatie fiind mai multe persoane, urmand ca incepand din 02.03.2009 sa nu ne mai prezentam la munca. Personal urma ca in luna martie sa-mi efectuez concediul de odihna de 12 zile restant din anul 2008. Aflu acum ca data incetarii contractului individual de munca este 02.03.2009 adica fara sa se tina cont ca am dreptul la un concediu de 12 zile din 2008 plus 3 zile aferente luniilor ianuarie si februarie, si fara nici un fel de preaviz a carui durata ar trebui sa fie de 15 sau 20 de zile lucratoare. Este legal felul in care procedeaza firma angajatoare? Mi-ar convenii sa depun acum 05.03.2009 o cerere prin care sa solicit ca in pereioada 02.03.2009 - 20.02.2009 sa fiu considerat in concediu de odihna urmand ca dupa 20.03.2009 sa inceapa durata legala a preavizului.
V-as ruga sa imi raspundeti cat mai repede pentru a putea sti ce decizie sa iau maine.
Va multimesc anticipat!
Incetarea contactului individual de munca
la incetare CIM concediul neefectuat se poate compensa in bani...
concediul de odihna nu suspenda preavizu... so fi destept.. cere preaviz incepand cu data comunicarii asa zasei decizii, plata concediului neefectuat..
Codul muncii prevede 15 zile lucratoare..preaviz...
dar Contractul colectiv de munca unic prevede 20 de zile.. si cum CCM unic e lege .. si mai ceva ca codu.. e 20 de zile lucratoare preavizu..
PS
e vadit nelegal cum procedeaza firma angajatoare..
concediul de odihna nu suspenda preavizu... so fi destept.. cere preaviz incepand cu data comunicarii asa zasei decizii, plata concediului neefectuat..
Codul muncii prevede 15 zile lucratoare..preaviz...
dar Contractul colectiv de munca unic prevede 20 de zile.. si cum CCM unic e lege .. si mai ceva ca codu.. e 20 de zile lucratoare preavizu..
PS
e vadit nelegal cum procedeaza firma angajatoare..

In perioada de preaviz ar trebui sa lucrez cel putin jumatate din timpul de lucru dar firma nu mai primeste la munca persoana anuntata din ziua urmatoare. Eu pot cere sa fiu considerat in perioada de preaviz incepand cu 02.03.2009 dar nu pot indeplini conditia de a lucra jumatate din timpul efectiv de munca.