Calomnie?

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
Andreeea

Calomnie?

Post by Andreeea » 25 Feb 2009, 13:43

Buna ziua! As avea si eu nevoie de niste sfaturi sau pareri.
In urma cu mai bine de o luna de zile am inceput sa primesc apeluri cu numar privat pe telefon. Mai intai cate unul pe zi, apoi cate 3-4 apeluri in mijlocul noptii. In momentul in care, cu ajutorul unui soft instalat pe telefonul mobil, am blocat apelurile provenite de la numere neafisate, m-am trezit cu telefoane de la anumiti indivizi care imi solicitau... servicii sexuale. Am aflat de la unii dintre acestia ca aveam postat pe internet un anunt la rubrica "matrimoniale". Acum sunt 3 anunturi, pe trei site-uri diferite (doar pe cele care le stiu eu). Am reusit sa aflu cine ma suna cu numar privat si am identificat persoana in cauza, am obtinut IP-ul utilizatorului care a postat unul dintre anunturi.
Intrebarea mea este daca pot actiona in judecata persoana respectiva pentru calomnie si daca dovezile mele sunt suficiente.
Orice indrumari/sfaturi/pareri sunt binevenite!

Multumesc.

paisie

Post by paisie » 25 Feb 2009, 22:05

pe partea penala poti face plangere lejer, dar pentru a preveni alti apelanti baga la cautare in google nr. tau de telefon vezi pe ce situri si cu ce ocazie apre si poti trimite un mail lejer administratorului sitului sa stearga anunturile, amenintandul cu judecata, de obicei merge :D

Andreeea

Post by Andreeea » 26 Feb 2009, 09:34

Multumesc de sfat! Primul anunt de care am aflat a fost sters, din pacate destul de tarziu deoarece aceste site-uri nu au niciun fel de date de contact, decat un formular prin care poti trimite mail administratorului. Si oricum stergerea lor nu reprezinta o rezolvare, deoarece la unul sters apar 2-3 noi... De asemenea, ma gandeam ca aceste anunturi sunt cea mai buna proba in cazul unui proces. La cautarea pri google, numarul meu apare pe 4 site-uri diferite (in toate anunturile figureaza prenumele meu si nr. de telefon).
Ma ajutati si cu niste sfaturi privind pasii si eventualele costuri ce implica actionarea in judecata?

Post Reply