contract de munca cu stampila falsa de la ITM
contract de munca cu stampila falsa de la ITM
Lucrez in aceasta firma de un an jumate,am primit copie dupa contractul de meu munca avizat de ITM,dar acuma aflu ca nndraga nnnoastra contabila s-a descurcat de una singura in a falsifica aceasta stampila(adica originalul nu ar fi avizat).Ni s-a comunicat ca datoriile catre stat aferente fiecarui angajat au fost achitate la timp,este posibil sa se plateasca din moment ce nu sunt inregistrate contractele?Si s-ar putea sa recuperam acest timp in care am lucrat la nnnegrunn,se poate inregistra retroactiv contractul?iar pt asa zisa contabila cam ce pedeapsa s-ar potrivi?
Buna, in primul rand trebuie sa-ti clarifici situatia privind inregistrarea CIM-ului ( contract individula de munca ) la ITM si implicit a vechimii.
Sfatul meu este sa mergi la cea mai apropiata unitate terit. a ITM cu o copie a CIM-ului sa verifici daca esti inregistrata sau nu. De asemeni trebuie sa stii pe raza carui judet este inregistrata firma la ITM. Ar trebui sa fie pe stampila de inregistrare a contractului. Exista firme care au sediul social intr-o localitate, dar toti angajatii ei sunt inregistrati printr-o sucursala la ITM in alt judet.
Daca intr-adevar acest contract nu a fost inregistrat si pe copia ta apare o stampila si un numar de inregistrare, acest lucru este infractiune.
Pentru a le trezi interesul ispectorilor de munca, mentioneaza banuielile tale si asteapta confirmarea/infirmarea lor.
Daca banuielile tale se vor confirma, tot inspectorii te vor indruma ce sa faci in continuare pentru a intra in legalitate.
Sfatul meu este sa mergi la cea mai apropiata unitate terit. a ITM cu o copie a CIM-ului sa verifici daca esti inregistrata sau nu. De asemeni trebuie sa stii pe raza carui judet este inregistrata firma la ITM. Ar trebui sa fie pe stampila de inregistrare a contractului. Exista firme care au sediul social intr-o localitate, dar toti angajatii ei sunt inregistrati printr-o sucursala la ITM in alt judet.
Daca intr-adevar acest contract nu a fost inregistrat si pe copia ta apare o stampila si un numar de inregistrare, acest lucru este infractiune.
Pentru a le trezi interesul ispectorilor de munca, mentioneaza banuielile tale si asteapta confirmarea/infirmarea lor.
Daca banuielile tale se vor confirma, tot inspectorii te vor indruma ce sa faci in continuare pentru a intra in legalitate.