contract de munca cu stampila falsa de la ITM

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
mona_a

contract de munca cu stampila falsa de la ITM

Post by mona_a » 23 Feb 2009, 10:55

Lucrez in aceasta firma de un an jumate,am primit copie dupa contractul de meu munca avizat de ITM,dar acuma aflu ca nndraga nnnoastra contabila s-a descurcat de una singura in a falsifica aceasta stampila(adica originalul nu ar fi avizat).Ni s-a comunicat ca datoriile catre stat aferente fiecarui angajat au fost achitate la timp,este posibil sa se plateasca din moment ce nu sunt inregistrate contractele?Si s-ar putea sa recuperam acest timp in care am lucrat la nnnegrunn,se poate inregistra retroactiv contractul?iar pt asa zisa contabila cam ce pedeapsa s-ar potrivi?

Decebalus

Post by Decebalus » 24 Feb 2009, 19:06

Buna, in primul rand trebuie sa-ti clarifici situatia privind inregistrarea CIM-ului ( contract individula de munca ) la ITM si implicit a vechimii.

Sfatul meu este sa mergi la cea mai apropiata unitate terit. a ITM cu o copie a CIM-ului sa verifici daca esti inregistrata sau nu. De asemeni trebuie sa stii pe raza carui judet este inregistrata firma la ITM. Ar trebui sa fie pe stampila de inregistrare a contractului. Exista firme care au sediul social intr-o localitate, dar toti angajatii ei sunt inregistrati printr-o sucursala la ITM in alt judet.

Daca intr-adevar acest contract nu a fost inregistrat si pe copia ta apare o stampila si un numar de inregistrare, acest lucru este infractiune.
Pentru a le trezi interesul ispectorilor de munca, mentioneaza banuielile tale si asteapta confirmarea/infirmarea lor.

Daca banuielile tale se vor confirma, tot inspectorii te vor indruma ce sa faci in continuare pentru a intra in legalitate.

Post Reply