schimbarea numelui

Familiei
Post Reply
anamaria07

schimbarea numelui

Post by anamaria07 » 10 Feb 2009, 09:02

parintii mei sunt divortati de foarte mult timp de cand eu nu aveam nici macar un an.dupa mult timp mama s-a recasatorit.de curand eu am facut 18 ani si stiu ca dupa aceasta varsta eu pot sa imi schimb numele dupa numele sotului mamei, fara acordul tatalui mei biologic,dar nu stiu exact care sunt procedurile si actele necesare.m-ar putea ajuta cineva?as vrea sa incep demersurile cat mai curad

MedEx

Post by MedEx » 16 Feb 2009, 22:49

Eu stiu ca nu poti sa-ti schimbi numele asa cand vrei si cum vrei!
Poti schimba numele daca te adopta actualul sot al mamei, daca te casatoresti sau daca numele este atat de umilitor incat iti provoaca mari prejudicii.
Angajeaza un avocat cel mai bine!

luminel

Post by luminel » 20 Feb 2009, 21:46

Eu mi-am schimbat de curand numele pe cale administrativa.
Nu pot sa spun si daca pentru prenume este aceeasi procedura.
Te duci la Primarie la evidenta populatiei, faci cerere ( tip ), dupa care depui o gramade de hartii de stare civila.
Publici cererea la Monitorul Oficial, astepti ( parca 30 zile sa vezi daca se opune cineva schimbarii numelui) dupa care te duci iarasi la primarie.
Aceasta trimite dosarul la Consiliul Judetean, care iti va comunica decizia cam in 45 zile. Cu decizia te duci si iti scoti alt buletin. La mine a durat din decembrie pana in aprilie ( aprox 4-5 luni)

serafim

Post by serafim » 20 Feb 2009, 23:26

luminel
nu vorbea nimeni de prenume era vorba de schimbarea numelui!!!

Consider ca nu merita sa-ti schimbi numele....multa umblatura, hartoage peste hartoage ca apoi in scurt timp "IRONIA SORTII " sa te mariti si iarasi sa-ti schimbi numele dupa sot !!! :grin:

legis2009

Post by legis2009 » 24 Feb 2009, 08:10

:? in primul rind citeste OG41/2003. In baza art. 12 din ordonanta precitata, cererea tip cu toate actele solicitate din art.6 le depui catre serviciul public local care le trimite la serviciul public judetean..Presedintele consiliului judetean emite o dispozitie.in max. 60 zile.

Post Reply