radierea ipotecii--o problema

Discutii privind alte teme decat cele pentru care exista un forum
Post Reply
budrin

radierea ipotecii--o problema

Post by budrin » 04 Feb 2009, 21:27

salut,
am si eu o problemasi nu gasesc rezolvare.parintii mei au un apartament care l-au ipotecat in anul 1998 pentru un credit la o banca pentru sora mea.in 2001 creditul a fost rambursat(terminat de achitat) s-a inchis contul de credit dar nu s-a radiat ipoteca.datorita lipsei de spatiu banca respectiva a distrus arhiva legal de altfel la 5 ani.a mea sora nu mai are contractul de credit,la OCPI nu apare decat ca a fost facuta ipoteca pe apartament.deci nu gasesc nicio relatie intre posesorul creditului si ipoteca ,iar cei de la banca spun ca nu-mi pot da radierea.ce este de facut?
astept un raspuns urgent va rog.sunt pot spune disperat caci vreau sa iau un credit cu ipoteca si nu ma pot folosii de apartament ca ipoteca :roll: :-( :-x

kinga

Post by kinga » 04 Feb 2009, 21:47

banca nu poa sa-ti dea?? :-x :-x :-x

mai sa fie.....
cere frumos in scris.. de la banca.. tinand cont ca............... s-a rambursat.. integral.. nu figurez in evidente...cer adresa de radiere...

e imposibil.. in momentul in care nu figureaza parintii cu restante ,bag seama ca sora nu mai are nici macar un cont deschis...cum sa nu dea radierea???
daca nu rezolvi la sucursala... fa notificare prin executor la centrala..
ai sa vezi ca o sa apara hartia... :lol: :lol:

in cel mai rau caz instanta.... :( :( :(

PS

si daca sora nu are actele.. no problem.. de la CF se poate cere copie de pe contractu de ipoteca.. din contractu de ipoteca rezulta ce contract de credit a fost garantat.. suma.. . ce cont.. etccccccccccccc

budrin

Post by budrin » 04 Feb 2009, 22:41

multumesc de sfat dar de 3sapt incerc sa dau de cap acestei probleme si nu reusesc .o sa caut si la CF
o sa mai revin pe tema asta

ignite

Post by ignite » 05 Feb 2009, 02:40

si daca banca nu doreste ... si protectia consumatorului...va adresati si acolo...ca se baga.

budrin

Post by budrin » 05 Feb 2009, 23:07

am fost la CF si mi-au spus ca nu se gaseste nimic iar pe numele sorei mele nu pot face cereri.am fost la OCPI iar pe copia scoasa de acolo nu scrie decat caci imobilul a fost ipotecat in favoarea bancii pentru un credit x dar fara sa apara numele imprumutatului :-( :-x 8O :roll:

budrin

Post by budrin » 11 Feb 2009, 18:09

ce as putea sa mai fac ,caci am inebunit cautand
imi spun ca nu au "motor" de cautare in baza de date a bancii dupa numarul de contract de credit.astept un raspuns urgent ,va rog. :-( 8O :?:

budrin

Post by budrin » 13 Feb 2009, 20:05

sa stiti caci m-am lovit de alta problema.functionarii bancii nu vor sa intre in arhiva ,spun ei ca ar fi un mare amalgam acolo,ca nu ar fi sortata ,ca nu a fost aprobat buget pentru o persoana anume care sa vina sa sorteze arhiva.am depus cerere in scris si nu am primit niciun raspuns de cand am depus-o(05.02.09)
ce ma mai sfatuiti sa fac
apropo,catre aceeasi banca vreau sa fac si eu un credit ipotecar si imi spun ca nu se accepta ipoteca de rang2
:-( :-x :roll: :evil:

bobocel

Post by bobocel » 13 Feb 2009, 20:37

budrin wrote:sa stiti caci m-am lovit de alta problema.functionarii bancii nu vor sa intre in arhiva ,spun ei ca ar fi un mare amalgam acolo,ca nu ar fi sortata ,ca nu a fost aprobat buget pentru o persoana anume care sa vina sa sorteze arhiva.am depus cerere in scris si nu am primit niciun raspuns de cand am depus-o(05.02.09)
ce ma mai sfatuiti sa fac
fa o sesizare la arhivele statului despre arhiva respectiva. vor trimite un delegat sa verifice daca cele spuse de tine corespund adevarului. vor aplica amenda.

au obligatia sa-ti raspunda in 30 de zile (pana pe 5 martie). mai ai de asteptat. dar ii stiu eu p-astia de la arhive :grin: .. trimit in astea 30 de zile o notificare/instiintare precum ca te au in evidenta, ca au mult de lucru, ca sunt super aglomerati...ca s-a inundat arhiva, ca a picat tavanul, etc., si va trebui sa mai astepti, iar in urmatoarea luna iti mai trimite cat o scrisorica din asta :) si tot asa...

serafim

Post by serafim » 14 Feb 2009, 01:03

hai sa incepem cu inceputul !!!
scoate un extras CFR si uitate in el acolo figureaza la inscriere ipoteca cam astfel
"Incheiere nr. ----din----" inscriere ipoteca in favoarea-----

acel nr. de incheiere din data de exista ca nr. de dosar in arhiva CF-ului unde exista toate dosarele cu inscrierile facute cam le au din 1950 pana in prezent asa ca sunt texte !!!

Idem adresa in scris catre Arhiva CF-ului sau poate ca au trecut arhicva la Judecatorie !!! Ca atunci CF-ul tinea de instante si nu de ANCPI. Incearca si asa !!

Post Reply