CE pot face?

Familiei
Post Reply
GHOST

CE pot face?

Post by GHOST » 07 Feb 2005, 10:33

Sunt divortata,din 2002.Copilul minor a ramas in intretinerea mea.Tatal sau a emigrat definitiv in Canada.
1.Ce pensie mi-se cuvine mie?25% din venitul minim pe economie,sau 25% din veniturile pe care le realizeaza el acum in CAnada?
2.In cazul cand ar trece mai mult de 2 luni si eu nu as primi pensia de intretinere,ce pot face?unde sa-ma adresez?
3.In cazul in care ex-sotul meu,dobandeste cetatenia canadiana,si renunta la cea romaneasca,mai este valabila Hotararea de Divort data in Romania????

Divortul a ramas definitiv din aprilie 2002,minorul are acum 5 ani.La data divortului ex-sotul meu nu avea servici,deci sentinta de divort a ramas ca sa plateasca lunar 25% din venitul minim pe economie.Despre el stiu ca a emigrat definitiv in Canada,dar nu stiu unde lucreaza,sau daca lucreaza,nu stiu ce adresa de domiciliu are in Canada.
Pensia o trimite,"la cineva" in Romania,si aceea persoana imi trimite prin mandat postal banii.(la expeditor bineinteles este trecut el,cu ultima adresa pe care a avut-o,in Romania)---?in acest caz daca isi "respecta" obligatia,eu pot totusi sa zic ca nu este adevarat,in sensul ca el nu mai este in tara????

Va multumesc anticipat,si astept parerile voastre!!!!!!!!!!!!!!!

anic

Post by anic » 07 Feb 2005, 21:16

aveti dreptul la 1/4 din veniturile tatalui copilului dar va trebui sa faceti dovada ca are venituri mai mari decat venitul minim pe economia nationala. Veti putea face acest lucru printr-o adresa formulata Ambasadei Romaniei din Canada care va poate da detalii cu privire la situatia acestui , inclusiv starea materiala sau va poate da indicatii cum sa aflati veniturile lui. Daca prin hotararea de divort vi s-a stabilit pensia la 1/4 din venitul national, va trebui sa solicitati instantei printr-o noua actiune, majorarea pensiei de intretinere in raport de nevoile minorului si de posibilitatile materiale ale tatalui acestuia.
Daca tatal copilului nu va plateste pensia de intretinere timp de 2 luni , veti putea formula o plangere penala pentru abandon de familie, infractiune prevazuta de art. 305 c. penal.

Post Reply