Cerere pentru a vedea daca sunt urmarit penal

Discutii privind procedura penala
Post Reply
keeekeeess

Cerere pentru a vedea daca sunt urmarit penal

Post by keeekeeess » 17 Jan 2009, 02:58

Se poate face o cerere pentru a vedea daca sunt urmarit penal? Daca-mi sunt interceptate telefoanele, e-mailurile etc.

ignite

Post by ignite » 17 Jan 2009, 12:49

daca esti urmarit penal da...poti afla..dar ... daca esti interceptat...nu.

keeekeeess

Post by keeekeeess » 17 Jan 2009, 14:05

De obicei urmarirea penala coincide cu interceptarea, nu? Sau urmarirea penala e atunci cand efectiv incep sa se puna cap la cap probele si tu esti eventual arestat preventiv?

Unde pot face o cerere sa vad daca sunt urmarit penal?

Cat timp imi pot fi interceptate telefoanele pana cand se dispune urmarirea sau neurmarirea penala pe baza dovezilor stranse in timpul ala? Discutiile pe internet pot fi probe? (Yahoo messenger, mail, etc).

Baltazar

Post by Baltazar » 17 Jan 2009, 14:43

Ia si tu un cod si citeste. De regula infractorii cunosc legea... :mrgreen:

keeekeeess

Post by keeekeeess » 17 Jan 2009, 14:49

Nu-s nici infractor si nici nu cunosc legea. Nu mai simplu era sa-mi zici unde depun cererea aia?

ignite

Post by ignite » 17 Jan 2009, 14:49

ei...si tu...pai noi ce dracu menire mai avem?

daca toata lumea ar sti sa cante muzica simfonica...toate filarmonicile si toti angajatii ar muri dracului de foame

keeeerkkkeeelis...sau cum naiba ai scris tu ...o sa revin eu cu un raspuns...ca acum...mi e foame

Baltazar

Post by Baltazar » 17 Jan 2009, 15:14

keeekeeess wrote:Nu-s nici infractor si nici nu cunosc legea. Nu mai simplu era sa-mi zici unde depun cererea aia?

Pai daca nu ai nici o treaba, de unde voiosia asta pe facut cereri? :)

Acum serios vorbind, n-are cine sa te indrume exact pentru ca tu poti sa faci cerere la Bucuresti sau la Craiova si de fapt te lucreaza Brasovul. Ca se mai intampla si dnastea...

Cat despre interceptari, se auzea ca trebuie sa te instiinteze inainte... 8O

keeekeeess

Post by keeekeeess » 17 Jan 2009, 23:01

Baltazar wrote:
keeekeeess wrote:Nu-s nici infractor si nici nu cunosc legea. Nu mai simplu era sa-mi zici unde depun cererea aia?

Pai daca nu ai nici o treaba, de unde voiosia asta pe facut cereri? :)

Acum serios vorbind, n-are cine sa te indrume exact pentru ca tu poti sa faci cerere la Bucuresti sau la Craiova si de fapt te lucreaza Brasovul. Ca se mai intampla si dnastea...

Cat despre interceptari, se auzea ca trebuie sa te instiinteze inainte... 8O
Se auzea. Se auzea ca in caz ca esti suspectat ca ai arma crimei in casa sa-ti dea notificare inainte sa o predai, iar apoi sa obtina mandatul, daca nu te conformezi. Totusi sigur exista loop-holes.

Eu doar vreau sa stiu daca sunt urmarit penal din diverse motive. (poti fi urmarit penal fara sa fii infractor)

alex

Re: Cerere pentru a vedea daca sunt urmarit penal

Post by alex » 02 Feb 2009, 15:20

Ratiunea efectuarii urmaririi penale e aceea de a identifica infractorul.

CINE UMBLA IN ADEVAR NU SE TEME CA LASA AMPRENTE.

paisie

Post by paisie » 02 Feb 2009, 16:11

alex pe aia cu batman o stii???? ai auzit de interceptari 2 ani pe acte premergatoare????? Asa ca mai usor cu pianul pe scari :-x

alex

Post by alex » 02 Feb 2009, 17:33

nu la aia ma refeream,
telefoanele sunt ascultate si in afara unei cercetari, chiar si pe acte prem., eu vorbeam de principiu.

constable

Post by constable » 04 Feb 2009, 17:02

interceptarile, chiar si localizarile sau obtinerea unor listinguri de convorbiri se aproba de judecator si numai la cererea procurorului. Pot constitui probe intr-o anumita masura. Sunt informatii clasificate asa ca nu o sa le vezi niciodata si nici nu ai de unde sa stii de ele. Poate daca ai tu ceva "antene"

constable

Post by constable » 04 Feb 2009, 17:05

Daca esti urmarit penal afli atunci cand ti se aduce la cunostinta invinuirea si drepturile pe care le ai. Este o procedura obligatorie in lipsa careia nu poate fi exercitata actiunea penala

Post Reply