Buna.
Acum o saptamana am inaintat o plangere pe art.180 alin.2, inclusiv pt tentativa de omor (art.20 combinat cu art.174) la parchet.
Care sunt pasii urmatori?
Cam cat dureaza procedura cercetarilor penale?
Imediat dupa inregistrarea plangerii mele la parchet trebuia comunicata si invinuitului? Sau cand trebuie sa i se comunice si lui ca s-a intrudus o plangere impotriva lui?
E cam devreme sa intreb la parchet in ce stadiu se afla plangerea, nu?
Multumesc. Bye!
plangere pe art.180 alin 2
Eu zic asa: in conditiile in care ai timp la dispozitie sa te duci la parchet cat de des poti tu si sa ii iei pe aia la intrebari. GArantez ca iti vei face prieteni pe viata.
Daca trece timpul si vezi ca nimeni nu te baga in seama, atunci sa faci ce am scris eu mai sus, dar pana atunci fii linistit. Lucrurile au mersul lor.
Pasii sunt foarte multi.
Ideea este ca trebuie sa citesti despre ei in anumite carti daca esti avocat si abia dupa aia sa pui intrebari, pentru ca ASA CUM TE INVETI ASA TE AI.
Sper ca intelegi ideea. Citeste si tu putin si apoi pune intrebari pentru ca sa inveti asa cum trebuie.
Ideea este ca un dosar penal trebuie sa aiba in el niste hartoage. Ele trebuie sa se regaseasca in dosar intr o anumita ordine ca sa zic asa. Daca lipseste vreuna sau e facuta aiurea, atunci tu ca avocat trebuie sa fii pe faza, pentru ca pot opera anumite sanctiuni, anumite institutii care iti pot profita sau dauna.
Asta este procedura in faza de urmarire penala, pe langa care, bineinteles, mai exista si chestiunile de drept material penal si civil.
Gaseste succesiunea actelor in general, apoi cu aplicare la speta ta si fii pe faza!
Daca trece timpul si vezi ca nimeni nu te baga in seama, atunci sa faci ce am scris eu mai sus, dar pana atunci fii linistit. Lucrurile au mersul lor.
Pasii sunt foarte multi.
Ideea este ca trebuie sa citesti despre ei in anumite carti daca esti avocat si abia dupa aia sa pui intrebari, pentru ca ASA CUM TE INVETI ASA TE AI.
Sper ca intelegi ideea. Citeste si tu putin si apoi pune intrebari pentru ca sa inveti asa cum trebuie.
Ideea este ca un dosar penal trebuie sa aiba in el niste hartoage. Ele trebuie sa se regaseasca in dosar intr o anumita ordine ca sa zic asa. Daca lipseste vreuna sau e facuta aiurea, atunci tu ca avocat trebuie sa fii pe faza, pentru ca pot opera anumite sanctiuni, anumite institutii care iti pot profita sau dauna.
Asta este procedura in faza de urmarire penala, pe langa care, bineinteles, mai exista si chestiunile de drept material penal si civil.
Gaseste succesiunea actelor in general, apoi cu aplicare la speta ta si fii pe faza!
Imi este greu sa cred ca o sa tina si lovire si tentativa de omor (poate numai daca sunt doua parti vatamate). De regula la tentativa de omor tb sa ai probe solide, inclusiv ca a existat intentia de a ucide. Imediat dupa sesizare se efectueaza acte premergatoare care nu sunt limitate in timp si pot dura pana cand procurorul si-a format convingerea ca s-a comis o infractiune. Ori la lovire o astfel de convingere poate veni chiar din lecturarea actului medico-legal dar la tentativa de omor e mai mult de atat