Unde se încadreaza din punct de vedere juridic?

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
Union

Unde se încadreaza din punct de vedere juridic?

Post by Union » 23 Jan 2009, 07:59

Bună, aş dori o lămurire în cazul următor: într-o instituţie există o procedură pentru avansare la o calificare superioară, convenită cu sindicatul şi prevăzută în CCM, care s-a aplicat de câţiva ani încoace fără a crea probleme. Acum, urmare a schimbărilor politice şi ca efect al crizei, conducerea a hotărât că de acum nu mai aplică această procedură ci alta scoţând de la naftalină un document vechi din 1998 numit "metodologie de avansare/promovare la calificări/funcţii superioare", foarte greoi, care supune salariaţii la diverse examene şi teste. În urma aplicării acestei metode, salariaţii care pe varianta din CCM ar fi fost avansaţi, au rămas la calificarea anterioară, examinarea fiind intenţionat aşa concepută că "nu trece nimeni".
Asta aş vrea să ştiu, dacă mă poate lămuri cineva, unde se poate încadra juridic cazul şi dacă am şanse în justiţie. Se poate considera un conflict de drepturi?

Union

Post by Union » 26 Jan 2009, 18:57

Chiar nici o opinie? O idee ceva , orice mi-ar fi de ajutor

serafim

Post by serafim » 26 Jan 2009, 19:19

de intrat ar intra pe dreptul muncii la litigii de munca mai exact dar ar trebui sa dovediti ca acel act nu mai este valabil , ca a fost abrogat prin decizie interna sau eu stiu ce regulamente mai aveti in cadrul insti8tutiei.
Pentru a da un sfat pertinent este nevoie de ....putin mai muuuuulte detalii :grin:

kinga

Post by kinga » 26 Jan 2009, 19:56

chiar asa.. :lol: :lol: :lol: :lol:

Union

Post by Union » 27 Jan 2009, 09:42

La ce detalii vă referiţi :?: Doresc să aflu: dacă acel document vechi este în totală contradicţie cu CCM-ul în vigoare(care prevede avansarea doar pe baza vechimii şi a recomandării şefului direct -- vorbim de o avansare în cadrul aceluiaş post la un nivel superior de salarizare, nu de promovare la vreo funcţie superioară) , metodologia veche mai poate fi aplicată încălcând CCM-ul ? -- aici e dilema :x

Post Reply