Nu mai locuiesc in apartamentul proprietate personala de cateva luni. In consecinta consumurile aferente sunt extrem de mici, uneori reducandu-se la zero. (Am trecut in continuare o persoana la intretinere- asta aplicandu-se cheltuielilor necontorizate).
-pentru apa calda si rece exista contoare de apartament.
- in ultimele 2 luni am avut un consum cumulat de 1mc apa rece si 1mc apa calda
-cu toate acestea administratorul a trecut 6mc apa calda si 7mc apa rece
-iar cand l-am intrebat de ce nu trece consumul real mi-a raspuns ca exista pierderi pe coloana si ca la proprietarii fara apometre nu poate trece mai mult de 3.5mc apa calda si 5 mc apa rece de apartament (dupa cum prevede ordinul 29/1993 pentru aprobarea Normativului-cadru privind contorizarea apei si a energiei termice la populatie, institutii publice si agenti economici) si in consecinta pierderile sunt suportate in totalitate de proprietarii cu apometre
-este posibil asa ceva?
-eu am gasit "HOTARIRE A 41 din 14/02/2002" in care se spune ca "Cuantumul de plata aferent partilor comune, care revine detinatorilor de apartamente contorizate individual, nu va depasi 10% (zece la suta) din consumul total inregistrat de contoarele instalate in apartamente. In cazul in care absolut toate apartamentele sunt contorizate, cuantumul pentru partile comune va fi stabilit pe baza diferenta intre consumul inregistrat de contoarele general sau pasante de la imobile sau scari si suma consumurilor inregistrate la fiecare apartament." Mentionez ca in bloc exista apartamente necontorizate.
-ce pot face? mi se pare absurd sa platesc in continuare suma cu mult peste consumul real inregistrat
va multumesc
Platesc mai mult decat inregistreaza apometrele