O nu, pedofilia nu are nicio relevanta in speta, a fost o gluma (proasta) gresit inteleasa, desigur nu din vina voastra, ci datorita felului meu extraordinar de a fi si de a ma exprima

. Scuzeeee
Marturisesc, ca initial m-am bagat si eu ca musca, fara sa citesc toate spetele puse in discutie, impiedicandu-ma de postarea in care Cyclo se preda degeaba. Spun degeaba, intrucat, afara de afacerea cu mainile curate, in celelalte spete sunt intrunite conditiile art. 232.
Astfel, subiectii pasivi, politistii in spete, fac parte dintr-un organ al statului, fiind victime tocmai datorita unor acte indeplinite in exercitiul functiunii.
Rau sau bun, geniu sau nebun

, politistul judele, paznicul sau functionarul de la ghiseu, care fie a indeplinit , fie a ramas inactiv, neindeplinind actul la care era obligat conform competentei sale, este protejat de norma juridica prev. in art. 232.
Daca am admite contrariul, ar insemna sa dam in cap zilnic si la liber de ultraj functionarilor care nu indeplinesc ori realizeaza in mod defectuos un act de serviciu. E drept ca nu as avea procese de constiinta, dan as avea procese pe rol.
Concluzionand, cazurile in care comportarea lipsita de raspundere, abuziva ori arbitrara a functionarului face ca infractiunea de ultraj sa nu existe, nu se regasesc si nu se muleaza ca o manusa la spetele puse in discutie.
Cu privire la teza 1 din art. 232, intr-o opinie se sustine ca in situatia in care fapta a fost savarsita asupra unui functionar public aflat in exercitiul functiunii, nu este necesar ca ea sa aiba vreo legatura cu actele de serviciu ale subiectului pasiv. (in acest sens toti autorii de drept penal au picat la pace)
Asa si este, in sensul ca lovirea, de pilda, unui judecator care se plimba pe holurile instantei, pe motiv ca nu redacteaza hotarari, a supsendat sedinta ori pur si simplu aiurea, fara niciun motiv, este ultraj. Asta, in pofida faptului ca plimbatul in sine nu sta scris ad literam n fisa postului la punctul b), in consecinta in momentul savarsirii faptei acesta nu indeplineste un act apt de a produce consecintele juridice specifice functiei sale. Totusi el ramane un reprezentant al statului.
In schimb, agresarea acestuia din vasi motive personale, ce nu au absolut nicio legatura ca institutia statului pe care o reprezinta (speta cu WC), pentru un act prin intermediul caruia functionarul nu a exercitat autoritatea de stat, fapta nu poate fi incadrata la 232.
Consider, ca in fiecare situatie in parte trebuie verificat daca prin savarsirea faptei asupra reprezentantului autoritatii statului s-a produs si periclitarea autoritatii de stat.
Sper, ca de data asta am fost coerenta...
@Ignite
Stai tu linistit, ca cine are ochi sa citeasca, pana la urma urmei tot va intelege cum sta treaba cu provocarile, injuriile, cutitele in spate. Ca la romani Ignite, ca la romani -avem un trecut oribil, un prezent atroce, bine ca n-avem viitor

, nu de alta, ca toti "pleaca" unde vad cu ochii.
A, da Marius, merg sa fac zacusca

, ai tu mare dreptate