Condamnare pe lege abrogata ?

Discutii privind procedura penala
mariusms

Post by mariusms » 08 Jan 2009, 14:53

Subiectul topicului este daca fapta prezentata de Cristal este sau nu infractiune in vigoare.
cristal wrote:Inculpatul, in calitate de administrator al sc a uitat sa declare la organul fiscal obiectul de activitate al firmei, dupa ce a fost admis prin Incheiere de judecatorul delegat la ORC.
A desfasurat acele activitati nedeclarate in termenul legal la organul fiscal, activitati care au produs profit,etc.
Sustin in continuare ca fapta este evaziune fiscala, pentru ca inculpatul a omis ("uitat") sa evidentieze in documente legale operatiuni comerciale efectuate sau alte venituri realizate.
Aceasta fapta se regasea in art. 11 din Legea 87/1994 si se regaseste, in prezent, la art. 9 lit. b) din Codul fiscal (Legea 241/2005).
Art. 11 lit. c) din Legea 87/1994:
-omisiunea, in tot sau in parte, a evidentierii, in acte contabile sau in alte documente legale, a operatiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate ori inregistrarea de operatiuni sau cheltuieli nereale, in scopul de a nu plati ori a diminua impozitul, taxa sau contributia.
Art. 9 lit. b) Cod fiscal:
-omisiunea, in tot sau in parte, a evidentierii, in actele contabile ori in alte documente legale, a operatiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate.

cristal

Post by cristal » 08 Jan 2009, 18:30

URSU wrote: Asa, si?
Si ce? :grin:

Sunt putin deceptionata ca esti tipa!!! :-P
Tare imi mai placea URSU ...cand era....mascul!!! :grin:

mariusms

Post by mariusms » 08 Jan 2009, 18:37

In schimb, eu nu sunt deceptionat deloc... de postarile ei, mai, nu te gandi la altceva. :fluierat:

kinga

Post by kinga » 08 Jan 2009, 19:24

mariusms wrote:In schimb, eu nu sunt deceptionat deloc... de postarile ei, mai, nu te gandi la altceva. :fluierat:

khmmm... :fluierat: :fluierat: :fluierat: :fluierat: :fluierat:

ursu

Post by ursu » 08 Jan 2009, 19:31

mariusms wrote:In schimb, eu nu sunt deceptionat deloc... de postarile ei, mai, nu te gandi la altceva. :fluierat:
este...reciproc...sentimentul! :-P

nu mai fluierati mai ca...faceti a paguba!

ursu

Post by ursu » 08 Jan 2009, 19:35

cristal wrote: Si ce? :grin:

Sunt putin deceptionata ca esti tipa!!! :-P
Si...nimic!!!

Eu nu! Chiar deloc!!! :lol: :lol: :lol:

mazgalici

Post by mazgalici » 08 Jan 2009, 21:03

Eheee Ursule, si ions fata, da......declar ca nu sunt deloc deceptionata de ce vad :oops: Esti frumoasa, bre!
Ce? Numai barbatii au voie sa faca declaratii femeilor? :-P

PS: Nu va mai ganditi la prostii, ca nu e cazul :evil:

ursu

Post by ursu » 09 Jan 2009, 10:06

@mazgalici:
ms de complimente dar cred ca, in aceasta poza este si meritul...fotografului!

Am admis si eu ca in speta prezentata exista infr.de ev.fiscala....doar ca am mai precizat ca daca lipseste acea urmare materiala, nu avem infractiune.

Post Reply